Băsescu. ”Rutte, sub semnul întrebării? E bine, disprețuiește România”

Traian Băsescu a vorbit marți seara, în exclusivitate la Digi24, despre anunțul președintelui Iohannis cu privire la candidatura sa pentru funcția de secretar general al NATO.

„Aș spune că dacă prin candidatura lui Iohannis se pune sub semnul întrebării prezența lui Mark Rutte în fruntea NATO, e foarte bine”, a spus fostul președinte.

„Mark Rutte este un om care disprețuiește România și n-ar trebui să acceptăm prezența lui în nicio funcție la nivel NATO sau la nivelul Uniunii Europene. A făcut destul rău României”, a mai arătat Băsescu.

Partea de risc în declarație 

”…dacă ar fi fost un aranjament deja făcut să se renunțe la Rutte, cei care ar fi trebuit să anunțe ar fi fost americanii. Trebuie să știți că în interiorul NATO, desemnarea secretarului general al Alianței este un act politic pe care și-l arogă în primul rând SUA, dar și celelalte două puteri nucleare din NATO – Marea Britanie și Franța.

De asemenea, în desemnarea secretarului general se are în vedere și rotația prezenței în Consiliul de Securitate al membrilor nepermanenți, în așa fel încât cele 3 puteri nucleare să nu aibă surprize la vot.

Postul de secretar general al NATO, scos la concurs

”N-am crezut niciodată că se scoate la concurs postul de secretar general al NATO, dar se pare că s-a scos, și domnul Iohannis s-a înscris la acest concurs. Rămâne de văzut care va fi finalul”.

”Pentru așa funcție trebuie să aibă un Guvern dedicat acestui obiectiv”

”…dacă Iohannis a făcut acest anunț fără a avea o strategie de negocieri, de politică externă legată de desemnarea dânsului, a făcut o mare greșeală. Pentru că nu poți să obții această funcție decât cu niște negocieri extraordinare, la care șef e Ministerul de Externe, cu toți ambasadorii lui, cu toate direcțiile din centrala Ministerului de Externe și așa mai departe”, a mai spus Băsescu.

 

”Trebuie să ai reacții”

”Pentru că anunțul a fost făcut public, acum în mod obligatoriu trebuie să ai reacții, șefii de stat și de guvern nu pot să rămână tăcuți la un asemenea anunț, mai ales dacă mulți dintre ei sunt deja înțeleși pentru Mark Rutte”, a susținut fostul președinte.

Eșec sau succes pentru România?

”…Ei trebuie în primul rând să facă declarații politice, că trupele le mută generalii, amiralii. Singura chestiune este o una de imagine, în primul rând pentru domnul Iohannis, și pe urmă și pentru România. Dar în primul rând pentru Iohannis.  E o încununare a două mandate de președinte al României”, a conchis Traian Băsescu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3

17 Comentarii

 1. Asta in ce calitate vorbește? De băutor fruntaș sau turnător la Secu?

 2. Cine crede ca Johanis a facut anuntul dupa capul sau este copil mic. Lui Johanis i s-a dat ordin sa-si anunte candidatura iar cine este stapanul sau cel mare este usor de intuit. Petrov bolmojeste ceva dar este incoerent ca de obicei.

 3. Basescu ar fi trebuit sa participe! Cel mai bun presedinte al Romaniei, ever!

 4. …dacă Iohannis a făcut acest anunț fără a avea o strategie de negocieri,de politică externă legată de desemnarea dânsului, a făcut o mare greșeală. Pentru că nu poți să obții această funcție decât cu niște negocieri extraordinare,la care coordontor sa fie Ministerul de Externe, cu toți ambasadorii lui, cu toate direcțiile din centrala Ministerului de Externe și așa mai departe. ” Si aveti vreun dubiu ca Luminita, scufita mov de la MAE ,nu se va achita la superlativ de misiune ,iar sansele Presedintelui RO vor creste exponential in acest mov? Am vrut sa spun mod….

 5. parere In calitate de fost presedinte si crede-ma,stie ce vorbeste.A simtit politica mai mult decat oricine.A fost un animal politic veridic.

 6. Mai MISCA!!!?
  CINE si DE CE NI l-a SCOS la Interval?
  Apoi, inDiferent CE Aratare „POLITICA” evolueaza … „coOrdonat, CUM altFel,
  CE ne-ar interesa?

  34 de Ani de STAGNARE intiala si DEMOLARE Totala, la Temelie, „la Operatie” a Romaniei ar fi trebuit,
  (DACA Poporuu’ NU ar fi fost imBOBORit prin FOAME de TOT si TOATE, ImPROSTIRE Educationala si Culturala, inDROGat, umilit, etc.)
  sa NU ii mai bagam in Seama, pur si Simplu, sa NU ne interesam de EI, sa facem o GREVA TOTALA si GENERALA, a InDiferentei VINDICATIVE pentru TOT CE ne-au facut in 34 de Ani.
  CaSiCum NU ar exista … … 😊
  Cestie REALA de Fapt, EI NU exista ca OAMENI, exista ca Aratari „POLITICE” imPUSE de catre ALTII.
  Sa NU ne intereseze CE fac,
  Sa NU ne ducem NICIUNuu’ la Votare, etc.
  OAMENII au Sentimente, Idei Bune, Empatie fata de BOBOR. ASHTIA NU au decat NIMIC, doar se bucura ANIMALIC pentru ca POT a NE FURA si a NE DOMINA, altFEL EI se mira singuri DE CE exista si POT a NE face, Ceea CE NE fac… … 😊..

  Sa traIM intr-o REALitate A NOASTRA, lasand la Off Side TOTAL pe TOATE Aratarile „Politice” imPUSE in Romania, stiti
  CUM,
  De catre CINE,
  De CE,
  ca vi le-am zis mereu si mereu …:)
  CUM?
  Cu Pumnul de Neam PROST din Argument Stramb din ADN Alterat, putred, ca in CAZuu’ chiar al ACESTUI Personaj,
  Pumn alicat de catre Al Treilea Aducator de Cafele la Departamentul de Stat,
  unu’ GORDON,
  care a venit fulgerator in Masina Blindata si a plecat Speedy Gonzales, DUPA CE NI la PUS iar in Carci, SILIND un PARLAMENT, (Cum si De CE?) sa LINGA unde a scuipat inainte o Deczie CORECTA, de Exmatriculare din PUTERI a Persoanei in Cestie …
  CONTINUARE

 7. INCHEIERE
  ASTA este ADEVARUL, dincolo de OriCE Aiureala filozofica si politica de Catedra de Siences PO, AIA cu Capitalismuu’ (Liber la Rele) care FACE si DREGE IN Damacracy (InCurvita …)
  DACA era ADEVARATA Duma cu Capitaluu’ sI Democratia , SE VEDEA pana ACUM!
  Ori, CE se VEDE?
  O Tara in RUINE, un BOBOR ImPutinat siinScurgere Demografica in AFARA, in Mare parte Bolnav si ImProstit in Continuare, Batranii in Curs de Eliminare PoliValenta prin Foame, Boli NeTratate, xterminari DIRECTE in Aziluri conduse de GODEII Nepedepsiti nici Acum, Tinerii InDROGati cu PLAN!
  O Dezlantuire de NeBUNIE Distructiva este intretinuta peste ROMANIA prin Intermediul SLUGILOR LIFTELOR, preCUM ACEST ProtoTIP Umanoid,care a fost SCOS din Vila sa ne lumineze EL, IAR.

 8. Hahahaha… azi am vazut clip cu Gestapo-ul olandez intrand in casa unui comic pentru ca si-a batut joc de primarul drogatilor din Amsterdam. Dar cica aia din Federatia Rusa traiesc in „dictatura”. A da… si un fost politician/activist nationalist din Belgia a primit o condamnare de 1 an de puscarie, amenda mica, si 10 ani interzicere a dreptului de a fi ales pentru ca a fost intr-un chat-room unde s-au postat „meme”-uri ofensatoare. „1984” pe steroizi… si cu noua lege din Canada cu inchisoare pe viata pentru opinii publice online, asta e viitorul „democratiilor” si a „Vestului civilizat”

 9. Stie cineva viitorul acestei organizații? Nu cred.
  Desigur undeva este mai multă informație despre candidat la ASA funcție.. Marii lumii nu vor pune acolo un încăpățânat sau vreun Dorel.. Acolo poate fi numit numai un bou ascultator îmbibat până în măduva cu ideologie globalistă care va îndeplini funcția de fațada. Generalii americani și CIA vor face pentru el tot lucrul..

 10. Daca dispretuieste Romania, inseamna ca si pe tine, ca de astfel multi dintre noi !

 11. petrov reactivat se securimea papusata de serviciile de spionaj straine. model constantinescu etc.. toti astia, „invinsii” serviciilor, raman activi sau pe lista de slugi pana la moarte.

 12. Rutte nea bututut direcția cu intrarea în Schengen 10 ani , după care rușii și-au găsit alti slugoi care sa ne buta direcția și să ne țină în expectativa . Le-am dat noi un ficus pentru acest post la NATO , și asta nu este filorus ascuns . Este un roman de origine germană , care sigur nu ii pupa in fund pe ruși așa de ușor că Rutte care pute.

 13. Tov.Petrov, agent multiplu, este folosit inca de razboiul hibrid al Rusiei, lucru pe care un kgb-ist nu poate sa-l refuze, cu toate ca el a zis=gata, s-a terminat(nu ca la Ceaska) ka kap (nu in gura, cum el a kaftit un copil in direct la alegeri) de line a ajuns si el. Gashka khazara de preshedintzi l-au cooptat, ca s-a declarat cu intuitzia lui ca taikasu adevarat khazar, ar locui prin Orient, unde shi el a fost sa dea cu capul de zid, care poate l-a mai trezit. Este o mare rushine Mondialu(zicand tziganca inputzita in direct tv) pentru un stat ajuns in stadiu de colonie khazara, sa vedem aceashi gashka, ex locuia in acelashi bloc cu mai draga Stolo, cu Manoli=Isarescu, el ca ministru de transporturi ajutand pe Ylici Y. sa aduca trenul cu minerii, dar mai ales sa dispara a 5-a flota maritima a lumii, participand la vopsirea ca in anii 50 a Justitziei, intarirea securicillor, demolarea economiei shtie el cum, crezandu-se tzarul ca shi tov.Putin.
  O zi buna.
  Con
  P.S. Pana shi gagicareala gen APACA=Pedro Romanu, a fost folosita de el precum fost cu Dinu Paturica. Ca creshtin s-a apucat shi el sa boteze imbarligandu-se cu RRomii lui rromica Ylici sau cu rude de ale Regelui.
  Ne-a facut statul mafiot mult placut lui, iar karableaua lui care s-a scufundata pe mare, a fost un exercitziu care a demonstrat de ce am devenit un stat eshuat=stat parale bune numai pentru unii.

 14. s-a trezit betivu sa ne spuna ceea ce stiam dinaintea lui ? unde era cind a fost nevoie sa faca ceva? canalia perfecta nu se dezminte

 15. l-au bagat ca pe geoana candidat la preshedintie,
  ca pe veorica vasile dancila,
  asa se lucreaza!

 16. Cotidianuu’ MI ai uitat CeaMaiDuraParte a Textului MEU:
  CONTINUARE
  Stapanii NE au aratat ARGUMENTELE lor, exhibandu-ni-le CINIC Mode, PORNO Style, La Vederea Lumii Intregi, I Parerea lor REALA despre Damacracy, REALA si aplicata NOUA, RoMAnilor,
  Culmea, IDENTICA si cu Parerea MEA, ca este o CURVA Ordinara, Cracita si RasCracita OriUNDE, OriCUM, de catre OriCINE, OriCAND … … 😊
  Comportament SIMBOLIC, sa STIM CE suntem NOI si CE sunt EI, inainte de a fi SLOBOZIT Aici, spre Bucuria JEGOASA de la o Fereastra de WC a lu’ Mihai Neamtu si a lu’ Monica Macovei, sfidand un intreg Bobor.
  De CINE?
  De catre Stapanii Inelelor ai ZONEI.
  De CE?
  Pentru ca POT si ca suntem SILITI sa NE facEM Presh la CeiDeMaiSus, ca AltFEL, NE inGlobeaza Rusia, chit ca NE zice ca Lupuu’ CAPRII, ca NU va face NIMIC Iezilor …
  SI ca la WEST exista un BUBOI Iredentist, al Unei DestulDePreaMari PARTI a Boborului Unguresc, infestati de ALIENuu’ Hungarist si deci sntem Santajabili la GREU ca sa ramanEM la LOCuu’ NOSTRU Ancestral …
  SI, CeaMaiJegoasa Comportare a Astora, de care MA scarbesc la GREU a scrie este ca se OCUPA in Principl cu FURATuu’si CARATuu’ AFARA a Ceea CE au furat de la Noi, Romanii de 34 de Ani.
  Mai PUTIN de Ceea CE au FURAT Stapanii LOR, d’ASHA au convenit … 😊
  NOI va inlesnim sa FURATI La GREU, VOI, Stapanii ne LASATI in Pace sa furam si NOI, CE mai ramane.
  INCHEIERE

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.