Băsescu. ”Funcţia de preşedinte nu e pentru generali… Ciolacu, fără profil”

Decizia coaliției PSD-PNL de a merge împreună la alegerile prezidențiale ar conduce la dispariția unuia dintre partide, este de părere Traian Băsescu.

De ce mai mergem noi la vot?”, a întrebat fostul președinte, la Digi 24, arătând  că românii nu  mai avea o opțiune reală.

Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu sunt calificaţi şi nu au profil pentru a deveni preşedinte al ţării.

„Niciunul nu e calificat, dar asta putem spune despre orice preşedinte înainte să devină preşedinte, pentru că nu există o şcoală de preşedinţi. După ce ajungi la Cotroceni, vezi ce poţi să faci din postura de preşedinte raportat la exigenţele constituţionale. Sigur că poţi face foarte multe, dar trebuie să rămâi în interiorul Constituţiei ca să poţi să îţi duci mandatul. (…) Nici eu nu am fost calificat.

Dacă aş fi şef de partid, nu aş desemna pe niciunul.

Domnul general n-are încă şi nici nu va avea, probabil, profilul unui politician. Funcţia de preşedinte este pentru politicieni, nu pentru generali. Dânsul, dacă îi dăm un batalion, o brigadă, o divizie, probabil că va şti ce să facă cu ea. Cu o ţară e mai greu, o ţară care nu merge pe ordine, ci trebuie să o convingi să meargă într-un anume sens”, a afirmat Băsescu.

Acesta a menţionat că în ce îl priveşte pe Marcel Ciolacu este surprins „că presa e atât de drăguţă încât nu îi mai arată din când în când pozele cu Omar Hayssam când erau mari prieteni, mergeau la vânătoare la Buzău”.

„Sigur, sunt multe de discutat aici. Cred că niciunul nu are profilul preşedintelui şi vom vedea ce va ieşi. La Cotroceni ne trebuie şi oameni care să aibă curajul să inoveze. Nu îl văd inovând pe Ciucă”, a comentat Băsescu.

Fostul preşedinte a mai spus, de asemenea, că Mircea Geoană „nu este o soluţie” pentru alegerile prezidenţiale.

Locale cu europarlamentare, probleme în teritoriu 

”Nu spune nimeni că este ușor să ai 4 rânduri de alegeri într-un an, dar va fi o mare problemă cu cei aleși și cei care sunt în funcție. Cei în funcție le vor spune, timp de 6 luni, celor nou aleși că n-au ce căuta în primărie, pentru că ei încă sunt în funcție.

Câți primari vedeți spunând: băieți, europarlamentarele sunt fundamentale, lăsați-mă pe mine, că pe mine mă cunoașteți, dar europarlamentarele sunt importante. Chiar dacă au vrut să aducă mai mulți oameni la vot și la europarlamentare, primarii vor rămâne focusați pe alegerile locale și vor mai vedea ce vor face cu europarlamentarele.

Dispoziții de la centru și problema ”se rezolvă”

Le vor spune primarilor că nu-i mai sprijină, că nu le mai dau fonduri. Sunt și situații cu adevărat imposibile. Doi oameni s-au bătut timp de 4 ani și acum îi pui să se pupe în piața publică.

Cred că Falcă și Blaga s-au obișnuit că sunt urmași ai Brătienilor. Eu m-am obișnuit cu ideea că sunt urmaș al lui Petre Roman, nu am pretenția unui pedigree atât de rafinat.

Ei au avut de făcut o opțiune, dar mie îmi pare rău că acel partid (PDL- n.r.) ar fi avut 25% ”, a mai spus Băsescu.

Putin poate ocupa Transnistria într-o noapte

„Așa cum a pățit cu Insula Șerpilor ar păți cu Transnistria. (…) Rusia nu poate menține o ocupare a Transnistriei. Nu are cum, pentru că Ucraina va spulbera tot ce-i de spulberat acolo și accesul nu poate veni decât de pe Marea Neagră prin aer. N-are cum. N-a cucerit Odesa, nu poate avea Transnistria. O poate ocupa, dar nu o poate menține”, a spus Băsescu.

Putin și amenințările nucleare

„Nu are niciun motiv să utilizeze arma nucleară. Eu aș vrea să fim extrem de echilibrați și parcă aș spune: să nu ne băgăm unde nu ne fierbe oala (…) Nu România trebuie să-i dea un răspuns, i-a răspuns deja America”, a spus Traian Băsescu.

Macron, slab pregătit

”Problema cea mare a Europei este că nu avem niște parametri pentru victorie în Ucraina, ce vom considera ca fiind victorie în Ucraina. Să poată să vină și să spună: dragi europeni, am câștigat războiul. Care este linia? Să fie eliberat toată Ucraina continentală? Să fie eliberată toată Ucraina și Crimeea, așa cum cere Zelenski? Să nu mai poată înainta Putin dincolo de o anumită linie? Cum definim victoria în Ucraina, asta este marea problemă.”, a explicat Băsescu, la Digi 24.

„Vă aduceți aminte la început, Emmanuel Macron cum ne cerea tuturor să fim atenți să nu umilim Rusia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

25 de Comentarii

 1. Vorbeste din nou cu mare tupeu acest Petrov care cu sprijinul colegilor i-au ciordit lui Geoana victoria clara. Geoana trebuie sa castige acum si sa se inceapa operatiunea de cercetare a intregului rau national produs in acesti ultimi 20 de ani. Altfel vinovatii vor continua sa rada in continuare satisfacuti de prostia romanilor.

 2. E plin de „analize” acest turnator la sekuritate… Problema e ca e bagat in seama, in loc sa fie alaturi de Visinescu aau langa „tantiNuti”

 3. Orice ar zice Petrov, orice ar face, raman ferm: „Iesi afara, javra ordinara !”

 4. „Şi am îngăduit, după 1918, să creeze cele mai seci glorii politice, cele mai scârboase terori prin şantaj, cele mai criminale demagogii. Niciodată în istoria României contemporane n-am atins o treaptă mai josnică, un nivel moral mai degradant. Niciodată nu s-au atins asemeni culmi de inconştienţă şi de laşitate. Cincisprezece ani de completă democraţie, de desfrâu şi de stare de asediu – au fost de-ajuns ca să prefacă pe „cetăţeanul” român într-un om lipsit de curaj civic, fără iniţiativă, fără elan revoluţionar, sceptic şi resemnat.”…Se vede ca in zilele noastre suntem pe o treapta si mai josnica…daca Basescu are obraznicia sa faca comentarii si sa mai fie si publicat.

 5. Are dreptate Petrov. In Romania cea noua functia de presedinte este pentru mafiotii securitatii.

 6. STS ‘pazeste’ votarea sa n-o fure Firea. Sau Putin.
  Numai Clotildei ii este permis

 7. Toti postacii habar nu au de politica. Ataca nu pe idei ci la persoana. Razbunarea contra Basescu a fost dictata de la palatul Trei Coceni. A fost securist ca ata era meseria de capitan de mari vase comerciale dar nu a bagat pe nimeni la parnaie si nici nu a distrus cariere profesionale. Multi si acum sunt securisti la multe din butoanele economiei. Tr. Basescu a avut dreptate cand a spus ca M.Neagra va deveni un kac la mana rusilor.Iar Ciuca un gangavit care nu stie nicio limba straina iar Ciuca un smecher fara carte multa care stie sa puna covrigi pe sfoara pentru fraieri.

 8. Toti cei in uniforma care l-au tradat la ordin strain pe Ceausescu au tradat de fapt tara Romania. Dar securitatea i-a transformat repede in ‘patrioti’.

 9. corect ! dar pana la M.Eliade fusese marele M.Eminescu !!! cititi articolele lui din Timpul scrise in anii in care primul Hohenzollern „moderniza”Romania…
  NIMIC nou sub soare.

 10. Lui Băsescu. Funcţia de preşedinte nu e pentru generali, este pentru informatorii serviciilor, securiști sub acoperire, escroci din crima organizată, trădători de neam si tară.

 11. Dar nici pentru banditi turnatori si securisti de ultima spetza care au jefuit tara! Bai borfasule, locul tau si a tot neamului tau este dupa gratii si nu sa te dai grande pe la TV.

 12. Are perfectă dreptate !!”Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu sunt calificaţi şi nu au profil pentru a deveni preşedinte al ţării” !Ca să fii calificat și să ai profilul perfect pentru astfel de funcție trebuie să fii musai un gunoi bețivan,turnător la fosta securitate,hoț,mincinos,jigodie fără scrupule,să fii fără Dumnezeu…adică să fii un mare Editat!!El a avut profilul perfect !

 13. Absolut de acord.. Azi in romania la vîrf sunt doar nulități și se cramponează de putere in ciuda dezastrului creat..

 14. Presa e atât de drăguţă încât nu îi mai arată din când în când pozele cu Elena Udrea sau Dorin Cocos.
  Sau poze cu Anghelescu, cel cu tigarile, ce s-a sinucis cand s-a vazut in poze cu piratul chior.
  Sau cu Mircea Basescu, Bercea Mondialu si alti puscariasi din anturajul camarilei sale.

 15. Eu cu Cine Votez ? Doar cu Gabriela Firea ! Restul nu votez sau nu ma duc la Votare !

 16. @ Neagu Mircea..Aha,. Ce ți-a promis bre ?? Intrare liberă ?.. Vezi că alții au abonament..

 17. Injuraturi,atacuri la persoana,nici o parere despre ce se spune in articol.
  Tehnologia avansata da posibilitatea ca si semi analfabetii sa se afirme.Din start oamenii cu bun simt si care au ceva de spus parasesc acest forum.

 18. E adevarat.
  Nu vrem generali ci doar capitani turnatori la securitate care nu mai au nici un drept si trebuie sa faca si parnaie pentru minciuna! Acolo la voi la U.M. 0497924 trebuia sa numiti emisia asa:
  DIN CONFESIUNILE UNUI TURNATOR

 19. Asa e, asa e, Ciolacu n-are profil. In primul rand a vandut covrigi, nu inghetata iar pana in acest moment nu este Petrov! Conditii esentiale pentru un presedinte de tara! Tovarase, mi-ar placea sa nu mai aud de dvs!

 20. CORECT,nea Traiane.Functia de Presedinte este exclusiv pentru SECURISTI sau lingai ai securistilor,ca mata.

 21. pentru postacii imbecili – basa a fost cel mai bun presedinte..ilieci, constantinesu ,,,

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.