Bătaie între români și columbieni

Naționala României a pus capăt seriei de invincibilitate marți seară, pe stadionul Metropolitano din Madrid, cedând cu 3-2 în fața unei Columbii care parcă ne aștepta de viață pentru prima ei victorie în fața tricolorilor. Meciul a fost clar la discreția sud-americanilor timp de 80 de minute, perioadă în care ai noștri au părut a avea doar rol de sparring-partneri. Ultimele 10 minute, când columbienii deja aduseseră pe bancă la odihnă toate numele lor grele, în frunte cu argintul viu Luis Diaz de la Liverpool, au înviat și oamenii lui Edi Iordănescu, marcând de două ori. Dacă jocul naționalei a fost presărat cu peste trei sferturi umbre și cel mult un sfert lumini, în tribune atmosfera pe durata celor 90 de minute a dat senzația unei comuniuni totale între suporteri. Totul a fost colorat în roșu, galben și albastru, pentru că ambele echipe reprezentative au culori identice. Părea că lumea se simte bine, că a venit la o sărbătoare unde orice formă de agresivitate, de animozitate a fost lăsată la intrarea în stadion. Imaginea care a persistat multă vreme din tribune a fost cea a unei fraternizări ad-hoc, poate și pentru că a fost totuși un meci amical.

Dar, din păcate, după cum a relatat și a exemplificat video presa columbiană, armonia s-a dus după fluierul de final al jocului. Publicația columbiană Redmas a prezentat probe concludente asupra altercațiilor care s-au produs după încheierea partidei între suporterii sud-americani și cei români. S-au împărțit din belșug pumni și picioare și de o parte și de alta, fără a se afla motivul acestor violențe. Lucrurile puteau lua o turnură și mai gravă, pentru că și unii și alții nu au ezitat să scoată cuțitele. Doar intervenția providențială a oamenilor legii a împiedicat producerea unor drame.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

6 Comentarii

  1. Probabil ca romanii au fost nemultumiti pentru ca li s-au vindut lapte praf si faina de catre columbieni, asa ca de dimineata au avut, la rindul lor, vinzari foarte slabe …

  2. Dece sunteti ipocriti? ” Romanii ” astia se trag tot dintr-un Burebista, dar mai .. bronet.

  3. Haha, pai daca rromanes i-au atacat la portofele pe colombieni…a fost raspuns legitim. In plus, in lipsa de orice urma de fotbal, bataia da bine la PR-ul lui Eddÿ gutzanul facut antrenor de tac-su.

  4. Să vedeți în Germania ce va fi…vai de capul lor!…al celor care se duc la meciurile României!…

  5. Columbienii au scos cutitele dar intr-o clipa au si ramas fara ele.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.