Bate vânt de o nouă grevă generală

Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) a făcut o solicitare scrisă către Ministerul Justiţiei pentru soluţionarea problemelor legate de salarizare şi necesitatea ocupării posturilor vacante, însă nu a primit niciun răspuns oficial şi, dacă nu se rezolvă absolut nimic, se preconizează greva generală, a declarat marţi, pentru Agerpres, preşedintele sindicatului, Ionela – Monica Pietriş.

„Din partea ministerului nu avem niciun răspuns până la ora asta. Solicitare am făcut scrisă, răspuns oficial nu s-a primit din partea Ministerului Justiţiei. Ne dorim un dialog cu doamna ministru (ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu – n. r.), cu secretarii de stat am tot avut dialog social, dar perspective clare de soluţionare a problemelor privind salarizarea şi necesitatea ocupării posturilor vacante nu au fost. Deci, promisiuni de diligenţă au existat din partea factorilor decizionali, dar fără rezultat până în prezent”, a spus Ionela Pietriş.

Aceasta a precizat că la protestul organizat marţi participă membrii de sindicat din aproape toate judeţele, cu excepţia unuia singur, la ora 13:30 aceştia ieşind în faţa instituţiilor Registrului.

Liderul de sindicat a menţionat că, în ceea ce priveşte salarizarea, sporul pentru condiţii de muncă şi norma de hrană sunt singurele care sunt peste salariul de bază.

„Noi nu beneficiem de niciun spor, iar sporul neuropsihic l-am cerut pentru că suntem singurii din familia ocupaţională Justiţie care nu am beneficiat de acest spor”, a precizat Ionela Pietriş.

Potrivit acesteia, vineri urmează să fie pichetat sediul Ministerului Justiţiei, şi, dacă nu se soluţionează absolut nimic, „se preconizează greva generală. Se vor lăsa pixurile jos”.

Membri ai Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) protestează marţi în aproape toate judeţele ţării, în faţa instituţiilor, cerând eliminarea inechităţilor salariale.

SAONRC a declanşat săptămâna trecută proteste contra inechităţilor salariale şi a discriminării salariaţilor din ONRC faţă de celelalte categorii de angajaţi din familia ocupaţională justiţie, tratament disproporţionat în raport cu importanţa activităţilor derulate şi cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariaţii din ONRC în actualul context economic şi financiar marcat de obligaţiile legate de implementarea PNRR, se menţionează într-un comunicat al sindicatului.

„SAONRC cere Guvernului României demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, având în vedere faptul că ONRC este instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie. Totodată, revendicăm acordarea sporului de risc şi suprasolicitare neuropsihică, drept care se acordă tuturor celorlalte categorii de salariaţi din familia ocupaţională ‘Justiţie'”, se subliniază în comunicat.

În perioada 18 – 22 aprilie, membrii SAONRC s-au aflat în grevă japoneză, la nivel naţional, purtând banderole negre în semn de protest şi şi-au îndeplini atribuţiile de serviciu cu exces de zel.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.