Bayer Leverkusen, aproape de finala Europa League

Bayer Leverkusen, care a câştigat recent titlul de campioană a Germaniei, a făcut un pas important către finala Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe AS Roma cu scorul de 2-0, joi seara, în deplasare.

În faţa a 64.073 de spectatori prezenţi pe Stadio Olimpico, echipa antrenată de Xabi Alonso s-a impus prin golurile marcate de Florian Wirtz (28) şi Robert Andrich (73).

AS Roma, finalista din 2023, a avut o bară la 0-0, prin Romelu Lukaku (21). Cele două echipe s-au înfruntat şi în semifinalele ediţiei trecute.

Bayer Leverkusen a ajuns acum la 47 de meciuri consecutive în acest sezon fără înfrângere (39 de victorii şi opt egaluri).

În cealaltă semifinală, Olympique Marseille şi Atalanta Bergamo au terminat nedecis, 1-1. Gianluca Scamacca a deschis scorul pentru oaspeţi (11), dar OM a egalat la scurt timp, prin congolezul Chancel Mbemba (20).

Olympique a fost mai aproape de victorie, având şi o bară, prin marocanul Azzedine Ounahi (73).

Rezultate:
Olympique Marseille – Atalanta Bergamo 1-1
Au marcat: Chancel Mbemba 20, respectiv Gianluca Scamacca 11.

AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2
Au marcat: Florian Wirtz 28, Robert Andrich 73.

Partidele din manşa secundă se vor juca pe 9 mai.

Finala va avea loc în data de 22 mai, pe Dublin Arena.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.