Bebelușii infernului din Fâșia Gaza

Aproape 20.000 de bebeluşi s-au născut ‘în infern’ în Fâşia Gaza de la lansarea, în urmă cu peste trei luni, a ofensivei israeliene împotriva enclavei palestiniene, după cum a raportat vineri UNICEF şi a consemnat AFP.

‘Aceasta înseamnă un bebeluş născut la fiecare 10 minute în acest conflict înfiorător’, a subliniat într-o conferinţă de presă la Geneva Tess Ingram, purtătoare de cuvânt a UNICEF.

Revenită din Gaza, enclava ţintă a bombardamentelor israeliene necontenite după atacul Hamas din 7 octombrie, Tess Ingram a relatat mai multe cazuri ce dovedesc situaţia de coşmar în care se află femeile însărcinate, mamele care alăptează şi sugarii lor.

O infirmieră cu numele de Webda i-a mărturisit că a practicat operaţii de cezariană de urgenţă pe şase femei decedate în aceste ultime opt săptămâni, fără a mai pune la socoteală sarcinile false cauzate de aerul viciat şi fumul bombardamentelor.

Ea a relatat şi cazul unei palestiniene însărcinate în şase luni, Amal, rămasă îngropată sub dărâmături după un atac. Bebeluşul nu a mişcat timp de o săptămână, însă în cele din urmă s-a născut sănătos, cu o zi înainte de întâlnirea cu Tess Ingram. În haosul războiului, tânăra mamă nu a avut însă altă alegere decât să părăsească aproape imediat spitalul cu fetiţa sa, pentru a ajunge într-un adăpost improvizat pe o stradă din Rafah.

‘A deveni mamă ar trebui să fie o sărbătoare. În Gaza, înseamnă să aduci pe lume un copil în infern’, a rezumat Tess Ingram, pentru care aceasta ‘depăşeşte puterea de înţelegere’.

Ea a chemat la o acţiune internaţională imediată în faţa unei situaţii pe care ‘omenirea nu o poate considera normală’, menţionând că nu a avut acces decât în partea de sud a Fâşiei şi că în nord situaţia este ‘infinit mai rea’.

‘A vedea nou-născuţi suferind, în timp ce unele mame se golesc de sânge, ar trebui să ne împiedice să dormim’, s-a indignat ea.

‘A şti că doi copii israelieni foarte mici răpiţi pe 7 octombrie încă nu au fost eliberaţi ar trebuie de asemenea să ne împiedice să dormim’, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Potrivit UNICEF, spitalul Emirati din Rafah primeşte acum marea majoritatea femeilor din Gaza care urmează să nască, însă personalul, depăşit de supraaglomerare şi cu resurse limitate, este nevoit să externeze mamele după doar trei ore de la cezariană.

După naştere, calvarul nu face decât să înceapă. Totul lipseşte: alimentaţia, apa potabilă, îngrijiri medicale, adăpost adecvat.

Pentru sugari, aceasta se traduce ‘prin rate mai mari de denutriţie, probleme de dezvoltare şi alte complicaţii de sănătate’, arată UNICEF.

Organizaţia estimează la ‘aproximativ 135.000’ numărul copiilor de sub doi ani ameninţaţi de malnutriţie severă.

Rata actuală de mortalitate infantilă în Gaza este imposibil de ştiut, dar ‘putem spune, fără dubii, că astăzi copiii mor atât din cauza crizei umanitare de pe teren, cât şi din cauza bombardamentelor şi tirurilor’, a mai spus Tess Ingram, subliniind că ‘mamele şi nou-născuţii au nevoie de o încetare umanitară a focului’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

16 Comentarii

 1. Războiul este marca leadershipului de calitate liminară, marca scaunelor puterii ocupate de psihopați.De amârâții ăștia mici și nevinovați nu-i pasă nici HAMAS-ului și nici Ierusalimului.Războiul e expresia cruzimii în primul rând.Dacă ar exista vreun motiv că o eventuală federație galactică să ne lase să putrezim în colțul âsta de Univers ,ăsta ar fi motivul capital pentru care civilizația noastră ar fi notată cu zero.

 2. Israelul nu are nici o șansă cu gândirea și modul actual de a acționa. Cu prețuri foarte mari pe armament și pierderi umane au produs în 3 luni de la începutul ofensivei populației din Fâșia Gaza 24 000 de morți și în același timp de partea cealaltă fără nici un efort s-au născut, formidabil, 20000 de copii. Câte pierderi mai pot provoca până în octombrie 2024? Să zicem, Doamne ferește încă 25000, timp în care se vor mai naște 60000 de copii. Deci după un an de război nimicitor, de iad cum zice articolul, populația de Gaza a crescu cu 40000 de oameni. Creatorii civilizației mondiale actuale având bază iudeo-creștinismul, majoritar albi, dacă nu produc o schimbare majoră în acțiune și pierde vremea cu tâmpenii precum lumea unipolară USA sau războiul din Ucraina în loc să se preocupe masiv de natalitate vor dispare neprevăzut de repede.

 3. Ce vor evreii in Ucraina si Gaza?
  Raspuns-Netanyahu primul ministru evreu :
  „Vrem sa implinim profetia lui Isaia!”
  Care este aceasta ?
  Raspunsul îl gasim la intrebarea adresata aceluiasi Netanyahu prin anii 90, de un rabin la New York(rabinul Menachem Mendel Schneerson 1902-1994, cunoscut si ca Lubavitcher Rebbe. N-a fost niciodata in Israel, veneau sefii Israelului la el: Menachem Begin, Ariel Sharon, Yitzhak Rabin, Shimon Peres, Moshe Katzav, Benjamin Netanyahu):
  „Faceti ceva pentru venirea lui mesia!”
  Netanyahu umil cu capul plecat zice : „noi facem, noi facem”!
  Rabinul raspunde : „se pare ca nu faceti indeajuns”!
  Asa ca iudeomasonii globalisti satanisti pentru ca nu recunosc ca Mesia a venit acum 2000 de ani prin Iisus Hristos-Calea, Adevarul si Viata, au facut : razboaie, revolutii colorate, „primaveri” arabe, euromaidane, invazia migrantilor arabi,negri,asiatici catre Europa, „crize” financiare, medicale, climatice, sociale, militare, au acaparat resursele energie, finante, alimente, farma, media si iata rezultatul, care, se pare ca tot nu e deajuns pentru ca, ce sa vezi, Bunul Dumnezeu le stă impotrivă „alesilor”, si le incurca planurile diabolice de înrobire a lumii, de transformare a lumii intr-un lagar digital, invatati fiind de tatal lor satana-tatal minciunii!
  Dar omul „civilizat” de „valori” ue nu constientizeză pericolul reprezentat de iudeomasonii globalisti satanisti si cad in plasa lor, fac jocul lor, acceptand „valorile” lor ue, occidentale, zise „civilizate”: pacatul, viciul, faradelegea, pervertirea sensului vietii ca norme de viata, ca politica de stat!
  Asadar, omul sa nu mai accepte „valorile” lor, pacatul, faradelegea, viciul si sa nu le mai de-a putere prin folosirea minciunii cardului bancar,sa-l arunce la gunoi si sa foloseasca numai banii numerar!
  Sa ceara imperativ, sa militeze, pentru revenirea la moneda fizica din aur pentru a fi oameni liberi si nu animale asa cum ne considera evreii!

 4. Să nu mai spunem cine a inventat teroriștii și cine ii folosește pentru a justifica alte crime mai mari pentru a instaura control planetar pas cu pas.

 5. Infern, infern, dar vad ca productia de copii merge din plin. La fel ca aceea de facut rachete si tuneluri.

 6. Aici duce terorismul alimentat de islamul extremist. Vreti Palestina libera? Scapati de teroristii hamas si nu ii mai sustineti.

 7. Doar ce a confirmat Borell că Hamas a fost înființat și finanțat de Israel si Qatar la cererea lui Bibi. Concluziile le trage fiecare.

 8. Israelul trebuie să rămână o țară sigură, altfel ne trezim iar cu ei pe cap, ca-n ’50 când populau la refuz Securitatea și PMR.

 9. Este o armata de istorici evrei, ne sionisti, care demostreaza ca toata istoria Israelului e falsa. Nu a existat Moise, evreii nu au fost niciodata in Egipt ca sclavi, nu a existat niciun potop universal, etc. Toata istoria, toata, Israelului au copiat-o evrei de la Sumeriene si Babilonieni. Si acuma Nethanyahu si sionistii israelieni lui demostreaza ca, fara indoiala, sionismul e identic cu nazismul.

 10. @Fără alogeni în funcții publice !
  -exact aia vor si spetzele de neo-protestanti americani,
  provocarea Apocalipsei si grabirea venirii lu’ mesia,unu dintre ei…..doar Satan se va grabi!

 11. Daca vrei nazism la ora asta, vezi ce fac primarii maghiari cu romanii prin comunele si orasele pastorite de ei……[Rumburak]

 12. „Aproape 20.000 de bebeluşi s-au născut ‘în infern’ în Fâşia Gaza”

  Pana acum ati scris ca atatia au fost omorati. Hotarati-va, nu cred ca palestinenii se inmultesc in draci pe vreme de razboi, desi inteleg, tara are nevoie de noi teroristi. Deh, religia pacii le-o cere, Allah.

 13. Viitori teroristi. Astia toarna la greu plozi, indiferent daca au sau nu bani sa i creasca, sa-i educe. Ii fac pt. a fi carne de tun, teroristi, etc. Sunt un pericol pentru lumea civilizata.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.