BEC respinge cererea de anulare a alegerilor din Sectorul 2

Biroul Electoral Central a respins, marţi, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 2 – Sector 2 Bucureşti, pentru alegerea primarului, formulată de către Alianţa Dreapta Unită USR – PMP – Forţa Dreptei.

Potrivit hotărârii, analizând materialele probatorii, BEC constată că, „deşi petentul a pretins anularea alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti invocând nereguli şi erori de înregistrare a rezultatului votării care se regăsesc în procesele-verbale privind consemnarea rezultatului votării încheiate la secţiile de votare, probatoriul administrat nu relevă existenţa unor fraude electorale, în sensul legii, care să conducă la modificarea atribuirii mandatelor în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti”.

„Este de menţionat, totodată, că eventuala încălcare a legii supusă atenţiei Biroului Electoral Central în prezenta cauză putea fi sesizată prin procedura reglementată de art. 95 alin. (1)-(3) din Legea nr. 115/2015, respectiv prin formularea unei întâmpinări şi, după caz, a unei contestaţii, mijloace legale la îndemâna şi a candidaţilor, care au avut dreptul, potrivit legii, să asiste la operaţiunile de votare şi la cele ulterioare votării, şi prin intermediul cărora ar fi fost posibilă înlăturarea oricărui dubiu generat de eventuale inexactităţi sau nereguli de consemnare a rezultatului votului, petentul nu a dovedit, însă, înregistrarea unor întâmpinări sau contestaţii în acest sens”, se mai precizează în hotărârea BEC.

BEC mai menţionează că operaţiunile de consemnare a rezultatelor votării descrise în cerere au avut loc în prezenţa tuturor membrilor biroului electoral al secţiei de votare, inclusiv a reprezentanţilor petentului, procesele verbale indicate ca mijloc de probă fiind semnate de către reprezentanţii USR, PMP.

„Mai mult, în conformitate cu art. 39 alin. (3) din lege, cererea de anulare a fraudei nu poate fi admisă dacă cel care a sesizat frauda este implicat în producerea sa. Pe acest temei, petentul nu poate pretinde săvârşirea unei fraude electorale în măsura în care reprezentantul său a permis, prin atitudinea sa, săvârşirea faptei considerate de către petent drept fraudă electorală”, mai arată BEC.

De asemenea, BEC consideră că „petentul nu a înfăţişat probe din care să rezulte existenţa unor fraude electorale, în sensul legii, în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sectorul 2 al municipiului Bucureşti”.

„Biroul Electoral Central respinge, ca neîntemeiată, cererea de anulare a alegerilor în Circumscripţia Electorală nr. 2, Sector 2 al municipiului Bucureşti, pentru alegerea primarului Sector 2, formulată de către Alianţa Dreapta Unită USR-PMP-Forţa Dreptei, înregistrată la Biroul Electoral Central cu nr. 2.844C/BEC2024/11.06.2024”, se precizează în hotărâre.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

4 Comentarii

  1. @ Dacă sunteți de părere că este intelectual să judece domnul Greblă alegeri, ? Ce considerați că îl recomandă pe domnul Greblă să judece alegerile altora, ? Dacă sunteți de acord că numirea domnului Greblă a avut un rol important în favorizarea mișcărilor muncitorești de la PSD și AUR și la stabilirea scorurilor alegerilor, așa cum și Mircea Lucescu ajută pe alții să lucească ,?

  2. @ Probabil că rezultatul alegerilor tinde să arate că mulți s-au ”calificat” la Greblă sau că au fost aleși, ?

  3. Alegerile se stabilesc după numărătoare … matrapazlâcurile înainte și după alegeri fac parte din joc …fiecare partid organizație este cu secretul ei … neamuri sacosele promisiuni minciuni victimizări ….toate fac parte din procesul de votare 😉 …

  4. Este o vorba inteleapta: hotului de hot i-e frica! Este perfect valabila in cazul useristilor.Astia au fost lasati sa fure la greu acolo unde candidatul lor a fost agreatul baietilor destepti. In rest cum sa castige primari cand trei partide impreuna abia au scos cate un europarlamentar de fiecare? Aia este putirinta lor reala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.