Beckenbauer, omagiat la CE din Germania

Campionatul european de fotbal din acest an începe astăzi cu meciul dintre Germania și Scoția. Înaintea meciului, Heidi Beckenbauer, văduva legendei fotbalului german decedată anul acesta, va însoți pe stadionul din München trofeul care va fi acordat câștigătorului Campionatului European de fotbal.

De asemenea, va fi proiectat un scurtmetraj despre cariera lui Franz Beckenbauer, cel care în 1972 a câștigat el însuși Campionatul European cu naționala Germaniei de Vest.

Franz Beckenbauer, o legendă a fotbalului german, s-a stins din viață în ianuarie anul acesta.

Pe lângă Heidi Beckenbauer, pe stadionul din München vor intra și ceilalți doi căpitani ai naționalei Germaniei care au câștigat un Campionat European, Bernard Dietz (1980) și Jürgen Klinsmann (1996).

 

Meciul de deschidere din această seară va fi arbitrat de francezul Clément Turpin. Străzile din München au fost deja luate cu asalt de fanii scoțieni în kilt.

sursa foto 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.