Begu, out în turul trei la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Irina Begu (127 WTA) a fost eliminată sâmbătă în turul al treilea la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Şlem al anului, după ce a cedat în două seturi, 5-7, 3-6, în faţa franţuzoaicei Varvara Gracheva (88 WTA).

Gracheva s-a impus după o partidă de o oră şi 35 de minute, ea neavând vreun as (3 reuşiţi de Begu) şi comiţând o singură dublă greşeală (două făcute de româncă).

Cel mai bun rezultat al româncei la Openul Franţei este atingerea optimilor de finală (2016, 2022). Anul trecut Begu s-a oprit în turul al treilea. A fost cea de-a doua întâlnire directă între Gracheva şi Begu, prima pe zgură. Cele două sportive s-au duelat în 2020 la Ostrava, pe hard. Românca s-a impus atunci cu 6-7, 6-2, 6-1.

În optimi, Gracheva o va avea ca adversară pe învingătoarea din partida care le opune pe rusoaica Mirra Andreeva (38 WTA) şi americanca Peyton Stearns (62 WTA).

Tot sâmbătă, Ana Bogdan (64 WTA) o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina (19 WTA, favorită nr. 15).

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Bravo Irina! E bine ca ai ajuns in turul trei. Poate la anul ajungi mai sus. Succes!

  2. Nu știu cine e cel care scrie comentările sportive, dar știu sigur ca urăște din tot sufletul sportivii romani. Cum sa afișezi un asemenea titlul TAMPIT? Și cum sa descri o performanta notabila în acesti termeni? Unde l-o fi găsit Cotidianul? Sau e impus cu forța cu pe filiera Ambasada Americii și plasat strategic în calitatea de denigrator șef. La fel proceda și cu Simona. Doamne fereste!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.