Tocmai cînd rîdea de gafa lui Dăncilă, a confundat Macedonia cu Muntenegru

Beizadeaua fostului director Bancorex

De rîsul curcilor! În emisiunea lui Prelipceanu de la UM Digi24, Sebastian Burduja, beizadeaua fostului director al Bancorex, a fost invitat să comenteze gafa impardonabilă a Vioricăi Dăncilă, cînd a confundat Priștina cu Podgorița.

În doar un minut şi 20 de secunde, absolventul universităţilor Stanford şi Harvard a reuşit să se facă pur şi simplu de rîsul lumii.

Tocmai cînd o punea la zid pe Viorica Dăncilă pentru gafa comisă în timpul vizitei în Muntenegru, Sebastian Burduja a vrut să se dea mare, povestind cum, aflat şi el într-o vizită în Muntenegru, premierul i-ar fi mulţumit pentru sprijinul acordat de România în vederea aderării Muntenegrului la NATO!

După minute bune, Burdujan şi-a dat seama că bătuse cîmpii, căci a confundat Muntegru cu Macedonia, deci nu reţinuse nici măcar numele ţării pe care o vizitase! De fapt, beizadeaua care face eforturi teribile pentru a intra în politică habar nu avea că Muntenegru este deja membră NATO încă de anul trecut!

Emisiunea de la UM Digi24, care trebuie inclusă într-o antologie umoristică, poate fi văzută la adresa https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/reactie-psd-gafa-dancila-pristina-podgorita-969841, episodul lui Burdujan aflîndu-se între minutele 4:20-5:40. Pentru deliciul cititorilor noştri, iată transcrierea acestui fragment:

„- Cosmin Prelipceanu: Problema e că nu e o mică scăpare, e ceva foarte grav!

Sebastian Burdujan: Este, domnule Prelipceanu şi eu nici nu mai pot să rîd, pentru că umorul din punct de vedere umanizează (sic!) ceea ce se întîmplă în România şi să fii condus, să ai un guvern condus de un asemenea personaj este pur şi simplu tragic! Deci, chiar nu pot să rîd, chiar nu gust glumele legate de această doamnă. Eu cred că e şi o oportunitate foarte mare ratată, şi vă spun o poveste personală: am avut şansa să fiu invitat la summit-ul NATO ca bursier al Consiliului Atlantic, recent, unde, imediat după ce s-a extins invitaţia către Muntenegru să se alăture, să devină al 30-lea stat membru al alianţei, premierul muntenegrean a venit şi ne-a vorbit şi chiar am avut un schimb de replici cu dînsul şi îmi mulţumea pentru sprijinul pe care l-a regăsit în România pentru extinderea NATO către Muntenegru. Sigur, nu sub doamna Dăncilă, despre care dînsul nici nu auzise vreodată. Deci, să ai oportunitatea să vizitezi această ţară, după ce tocmai a fost primită cumva în clubul NATO, cu problemele pe care le are, cu denumirea la care, să recunoaştem, a fost un exemplu de civism pentru mine Muntenegru, să renunţi la o parte din identitatea ta, numele ţării… Nu, mă iertaţi, mă refer…

Cosmin Prelipceanu: Confundaţi cu Macedonia!

Sebastian Burduja: Confund cu Macedonia! Aşa este. Vedeţi, fac şi eu gafe!

Păi, ce facem, mă, nene, mă? Rîde ciob de oală spartă? Viorica Dăncilă măcar a confundat numele celor două oraşe, însă Sebastian Burduja a confundat numele ţărilor! Ba, după cum se vede, a crezut că premierul cu care a discutat la summit-ul NATO era Duško Marković, şeful guvernului din Muntenegru, deşi acesta era premierul Macedoniei, Zoran Zaev! Şi, bomboana pe colivă!, Burduja, beizadeaua, credea că Muntenegru a renunţat la numele ţării, deşi este vorba, evident, despre Macedonia, care are un vechi conflict cu Grecia pentru această denumire!

În mod normal, după acestă gafă de proporţii, Sebastian Burduja ar fi trebuit să plece din studiou cu capul plecat şi să nu mai apară niciodată în spaţiul public. Nu pentru că a făcut o gafă de acest fel, ci pentru că momentul s-a petrecut exact atunci cînd încerca s-o umilească pe Dăncilă chiar pentru o gafă asemănătoare, minunîndu-se că aceasta se află încă în funcţie.

Am înţeles că Burduja nu poate să rîdă de gafele Vioricăi Dăncilă. OK, dar de gafa lui monumentală poate să rîdă sau şi asta face parte tot din registrul tragic al umorului?

Mulţi dintre cititori se vor întreba, desigur: cine este acest Sebastian Burduja? O beizadea! Tăticul lui este Marinel Burduja, fostul director al Bancorex, banca pentru care românii plătesc şi acum o datorie uriaşă, acumulată din creditele unor „preferaţi” care nu le-au mai restituit niciodată!

Evident, după ce ne-a lăsat pe toţi în fundul gol, tăticul a avut grijă să-şi trimită odrasla la studii în America, la cele mai mari universităţi, aşa cum au făcut şi alţi îmbogăţiţi, precum Adriean Videanu sau Marian Vanghelie, în speranţa că se va întoarce cîndva în ţară, ne va scoate ochii cu diplomele obţinute şi ne va conduce şi el spre dezastru, la fel ca şi tăticuţul lui, urmînd, desigur, ca, la rîndul lui, să-şi trimită şi el copiii să studieze pe afară. Şi, tot aşa, să ne învîrtim mereu în cercul lor strîmt!

Sebi Burduja şi-a făcut chiar un partid, PACT, care s-a alăturat celor din #Rezist şi organizatorilor mitingului Diasporei din 10 august, aşa cum putem vedea în mesajul acesta ridicol, postat pe pagina partidului:

Cu alte cuvinte, beizadeaua aceasta care confundă Muntenegru cu Macedonia, deşi a absolvit cursurile unor universităţi de prestigiu cu banii tăticuţului său, care a falimentat una dintre marile bănci ale României, în loc să-şi urmeze cariera la vreo multinaţională, are ambiţia să intre în politică şi, eventual, să conducă ţara!

Fără să vreau, îmi vine în minte o vorbă a bunicii mele, care ne dojenea cînd vedea că ne luăm nasul la purtare: „mă, puţă, de ce nu-ţi bagi tu minţile în cap?” Oare nu se găseşte cineva să-i spună acelaşi lucru şi ăstuia? Dumnezeu văd că, în emisiunea lui Prelipceanu, i-a cam tras preşul de sub picioare! Noi ce facem, dormim?

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 12
Ion Spânu 1818 Articole
Author

18 Comentarii

 1. ta-su a fost un politruc nemţean, care a făcut carieră la Raiffeisen, în urma trocului încheiat de năstase cu BA, fi-su a făcut facultăţile alea pe banii noştri şi nu-l întreabă nimerica de modul în care le-a absolvit… ar fi o poveste drăguţă…

 2. În 1868 Titu Maiorescu enunța Teoria formelor fără fond. Tânărul doct e un exemplu perfect al acesteia

 3. Din pacate acesta este profilul si pregatirea copiilor de securisti in cazul de fata a acestui director Bancorex care si-a scolit copilul platind milioane de dolari sponsorizint facultati occidentale pentru a obtine o diploma!
  Si acolo se practica sponsorizarea si in schimb primesc diplome!
  Banii devalizati sau mai bine furati de la Bancorex in cazul de fata!
  Acesti copii sunt in stare de orice in caz ca parintii lor sau ei sunt desconspirati ca au furat organizind tot felul de proteste pina la postarea pe insemnul drapelului Romaniei a tot felul de mizerii!

  • De asemenea este foarte important daca vreti dumneavoastra ca ziarist sau altii sa faca sapaturi in cazul de fata si sa vada cu cit au sponsorizat acele facultati occidentale pentru obtinerea unor astfel de diplome!
   Caci ei saracii sunt dupa fata lor si cunostintele care le emana sunt foarte slabuti!
   Romanii trebuie sa vada aceasta realitate cruda pentru ei!

 4. Jagardelele ,rasarite ca ciupercile dupa ploaie,dupa mascarada din 89 si urmasii lor au distrus si continua sa distruga Romania fara ca nimeni sa nu-i intrebe de „sanatate”!!!!!!! Nu-i opreste nimeni ?Pacat!!!!!!

 5. BEZIADEAUA HOATA SI LASA CA TATAL SAU, PACT SI #REZIST DOUA ORGANIZATII SOROISTE CARRE TREBUIE INTERZISE IN ROMANIA. DOAR CA ROMANII NU SE MAI LASA MANIPUALTI DE ASTFEL DE JAVRE.

 6. ..maaama2 facultati…da elita cu ..banii Bancorex ..in fine nimic serois ..totussim daca mai aveti ocazia intrebati l .daca mai este nevoie /-; care a fost durata studiilor , ce tip de diploma i a fost eliberata ei si multe altele ar fi de spus si intrebat dar avand in vedere cu cine avem deaface ..mi am raspuns singur la intrebarile de mai sus asa ca..ai nostri tineri la Oxford invata …si vin apoi sa si rumeje in Romania banii adunati cu truda da Burduja al batran. daaa n am inteles care i de fapt numele lui; Burduja ori burdujan??

 7. „Fac și eu gafe”…zise nepotul popei din Vascăuți,sau Gheboaia.Neadevăr absolut.Gafă a făcut Creatorul ,când,într-un moment de neatenție,a slobozit în lume un asemenea neisprăvit.

 8. pai nu cre3atoru l a slobozit in lume , tata ci tatal sau intr un moment bda betie alcoholica..ashea ca ne am ales cu alte shelebritate oxfordiana cu fonduri data paa pustiu..by the way; cu ani in nurma sosind la Otopeni ..la checking ;point niste copii da 8 -10 ani care veneau dala studii nushunde..acolo bineinteles invasaera despre glorioasa istorie daco-romana , EMINOVICI intemeietoriu da lima si gandire le fusese ra temelie ..si ashea veneau sa inobileze jeneratiunea ..ei fii da securici..plavani cu bunici slugoi si viitor d aur….ei cum e cu nauseea..?? amicilor..nu mai revaz ce am scris ca tat dijaba..lume da kkt.

 9. „Ai nostri tineri la Paris invata …” … Probabil ca tiriplici asta (pe modelul Macron in Franta) viseaza la fotoliul lu’ madam Dancila, si de aceea supraliciteaza la capitolul „Gogomănii”, incercind sa o depaseasca „pe turnanta” ! Greu, nene, greu !

 10. CopiiiBurgheziei Rosii si odraslele imbuibate ale Securistilor confirma teoria selectiei inverse a lui Adrian Paunescu!Caci iata,dupa ce parintii si bunicii lor,dupa caz,au trecut testul de aptitudini cu trei nule , copiii si nepotii lor ne demonstreaza pe viu si in direct de ce apara ei Sistemul si de ce se lupta pe viata si pe moarte pentru perpetuarea Sistemului:in afara Sistemului valoarea lor este tot de trei nule si ei au inteles asta !!!

 11. Și , cănd te găndești că Romănia s-a pricopsit cu 140.000 de restarteri după chipul și asemănarea acestui coclete scump , mai că îți vine să le trăntești o flegmă europeană , fix între ochi … ! Asta , în cel mai acceptabil mod , pentru că , mai sunt și alte modalități de a îți exprima aprecierea față de greutatea intelectuală cumpărată cu bani grei din buzunarele romănilor cotizanți …

 12. Nu pot sa comentez decat printr-o zicala foarte trista, dar adevwrata: Copii sefilor nostri vor fi aefii copiilor nostri!

 13. In general tinerii seriosi nu au interes, la acest moment, sa se intoarca in Romania, incearca sa isi faca, cu greu, cariere in statele unde au invatat! Cand vad „genii” de astea care pun Harvard, Oxford etc in cv fiindca au trecut pe acolo o jumatate de an la un „exchange” si care au ca scop in viata „sa ne salveze pe noi cei amarati” si in subsisiar sa devina si ei niste sefuleti imberbi si analfabeti imi amintesc de maxima: „copiii sefilor nostri vor fi sefi copiilor nostri” si de aceea o incurajez pe fiica mea sa nu se intorca in „politrucia” noastra balcanica, care degeaba aniverseaza 100 de ani, fiindca tot ca inainte de cei 100 de ani suntem…si Burduja si sefa penelista din Brasov, si fosta ministra de finante (alt geniu) si multi altii din cei care sunt raspanditi in toate partidele sunt dovada clara ca nu avem noroc , vorba domnului presedinte de imobiliare, „ghinion!”, sa avem cu cine sa construim o clasa politica reformata, inteligenta si curata!

  • Sebastian Burduja a facut 4 ani la Stanford si inca 3 la Harvard. Nu este vorba de un exchange de scurta durata! Putina documentare inainte de a arunca cu pietre ar fi binevenita. Sper sa intelegeti.

 14. Oricine este impotriva unor decizii sau actiuni ale guvernului si PSD face parte din statul PARALEL.
  Cine nu este cu noi este impotriva noastra, un fel de mini dictatura.
  Asa in timp se nasc MONSTRI.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.