Belgienii, îngroziți: Trebuie să batem România cu orice preț

Treburile au ieșit exact pe dos în prima rundă din grupa E la turneul final al EURO. Presupusele victime, România și Slovacia, au capetele ucrainenilor și respectiv ale belgienilor pe tipsie și ocupă primele două locuri, devenind brusc favorite. Desigur, până la obținerea calificării, mai este drum lung. O ipotetică situație cu Belgia și Ucraina învingând România, respectiv Slovacia, ar aduce cele patru echipe înaintea ultimei etape la perfectă egalitate de puncte, câte 3.

Pe noi ne așteaptă așadar la Koln, sâmbătă, de la ora 22:00, întâlnirea cu marea favorită aprioric a grupei, Belgia. Diavolii roșii, răniți crunt de neașteptatul eșec în fața Slovaciei și pe fondul a două goluri oprite de VAR, nu au altă variantă decât victoria, ceea ce, paradoxal, ne-ar putea ușura misiunea. Asta pentru că oamenii lui Domenico Tedesco preferă jocul direct, din spate, peste linii, direct pe vârful Lukaku, linia lor de mijloc fiind compartimentul cel mai slab din meciul cu Slovacia.

Presa belgiană ne luase serios în bășcălie după amicalele cu Bulgaria și Liechtenstein, scriind că meciul cu România trebuie câștigat și folosind unii jucători mai puțin utilizați pentru a odihni starurile. După cele întâmplate luni, discursul s-a schimbat complet și a apărut panica, mai ales ca urmare a faptului că România a avut o prestație foarte solidă. Cei de la site-ul sporza.be caracterizează succint naționala noastră.

„În cadrul naționalei României este dificil să evidențiezi un singur om. Radu Drăgușin a fost „tătic“ în apărare, iar căpitanul Nicolae Stanciu a strălucit cu golul său. Jucătorul de bandă Dennis Man a fost, de asemenea, important cu cele două pase decisive.

Ucraina, care a fost foarte slabă, își ia adio de la victorie atunci când Marin și Drăguș măresc avantajul după pauză. După aceea, România a avut meciul complet sub control. Cei trei marcatori au un trecut în Jupiler Pro League. Nicolae Stanciu s-a remarcat la Anderlecht, iar Răzvan Marin și Denis Drăguș au evoluat la Standard. În lot, au mai fost încă 6 jucători care au evoluat în competiția belgiană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

7 Comentarii

  1. Nu va mai umflati in pene rumanasilor,bate Belgia la voi ca pe fasole.Prea tardive laudele la aresa nationalei Ro.

  2. Loturile echipelor Ucrainei si Belgiei sunt mult mai valoroase decat lotul echipei romane…Dar asta nu prea mai conteaza cand un Kevin de Bruyne se menajeaza la nationala, se pastreaza pentru Manchester City de unde ridica milioane de dolari. De aceea Brazilia care produce cele mai mari valori fotbalistice din lume NU mai castiga titluri cu echipa nationala. Argentina e campioana mondiala prin orgoliul batranului Messi, ajuns in prag de retragere din fotbal. Europa de Vest nu mai produce valori in fotbal, cluburile lor castiga competitii cu jucatori din afara…Metoda aparuta prin anii 1980 cand echipe din Europa de Est, Dinamo Kiev, Steaua Bucuresti, Steaua Rosie Belgrad incepusera sa castige Cupele europene. Imediat Vestul s – a repliat schimband regulamentele si importand masiv jucatori din America de sud si Africa.

  3. piticule, daca nu ghicesti bine, te lasi definitiv de comentat aiurea pe cotidianul.ro? sa traiesti bine !

  4. Va fi meci tare. Daca bate Romania se califica direct. Merita un efort.

  5. orice ce s-ar intampla ….

    Belgia – Romania = 1 – 1

    Apoi Slovacia – Romania va fi un meci de vacanta , echipele folosind jucatorii de rezerva .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.