Berlusconi a fost un Trump înainte de Trump

Cine a fost cu adevărat Silvio Berlusconi, omul de afaceri și politician italian care va avea parte miercuri de o înmormântare de stat, cu prezența unor personalități internaționale importante?
Că Berlusconi a fost un om de cea mai dreaptă italiană, nu există nicio îndoială. Că a stabilit o prietenie zdravănă cu Vladimir Putin, susținându-l chiar în războiul din Ucraina și criticându-l pe Zelensky, nu există nicio îndoială.
Dar, în realitate, cea mai interesantă fațetă a acestui politician a fost crearea unui imperiu mediatic în interiorul și în afara Italiei.
Nu a devenit un alt Rupert Murdoch, dar s-a apropiat destul de mult de imperiul australian. Era, da, un cetățean Kane care iubea femeile și se iubea pe sine. A suferit când a chelit, dar și-a găsit remediul.
Prin crearea partidului de extremă dreaptă „Forza Italia”, a intrat pe deplin în politica italiană, a urcat în funcția de prim-ministru de trei ori: din 1994 până în 1995; din 2001 până în 2006; iar din 2008 până în 2011. În mandatele sale, a dorit să schimbe modul de a face politică, atribuind toată autoritatea guvernului. „Nu vreau să fiu și nu sunt dictator, dar linia politică și deciziile operaționale sunt singura mea responsabilitate„, a asigurat el în fața Senatului.
O altă mare realizare a lui „Il Cavaliere”? A fost salvat de toate acuzațiile pe care a trebuit să le suporte pentru viața sa nebună în așa-numitul „bling bling” în care sexul și politica erau amestecate.
Petrecerile pe care le-a organizat la reședința sa din Milano și la cea pe care o avea la Arcore l-ar fi putut costa scump, dar din când în când a reușit să evite atacurile justiției: „Am fost foarte norocos“, mărturisea el.
Principala său iubită era o tânără marocană, Ruby (numele ei adevărat era Karima El Mahroug), căreia i s-a dat atributul de „Heartstealer” de către jurnaliştii care îi urmăreau petrecerile sexuale.
Când tânăra a fost reținută de poliție, Berlusconi l-a sunat pe ministrul de Interne pentru a o elibera, asigurându-l că Ruby are o legătură directă cu președintele egiptean Hosni Mubarak, ceea ce era fals.
În orice caz, italienii i-au iertat excesele și desfrânarea și îl consideră un om care și-a apărat țara în toate funcțiile pe care le-a ocupat, și politice, și mediatice. A vrut, și a reușit în mare măsură, să scape de dominația Franței și Germaniei în cadrul Uniunii Europene. Europa de Sud, cu toate defectele ei, a fost pentru el prioritatea pe care oficialii de la Bruxelles trebuiau să o țină cont.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 8

19 Comentarii

 1. Foarte posibil ca globalistii sa-l fi executat pe Berlusconi. Le deranja ideologia . A ramas doar o gasca fara pene sa macane prin Italia dar dujmanu a sarit zidul cetatii.

 2. Berlusconi a fost cel mai mare politician al Italiei de după al doilea război mondial.
  A fost omul promisiunilor îndeplinite, a spus austeritate Italiei, aceeași austeritate a aplicat-o și clubului pe care îl patroana (AC Milan), a avut verticalitate într-o UE halită de parașuta Merkel, nu a fost un dogmatic pe terenul politicii, nici un om de buzunar al Bruxellesului.
  Ratații îl cunosc și îl asociază cu politica, visătorii îl știu de la mijlocul anilor 1980 când un club, scăpat de faliment prin intervenție directă, revoluționa fotbalul mondial. Gullit, van Basten și Richard au fost mulți ani reperele unei generații.
  Același Berlusconi intra, un fel de a spune, un pic mai târziu, și în casele românilor prin canalele Mediaset (canale 5, rete quatro, Italia uno), deschizându-ne o lume colorată, vie, multiplă, multidimensională.
  Filtrele obscurantismului de azi nu pot face doi pași fără a invada viața cu etichete. De aceea pigmeii canibali devorează tot ce nu pot atinge.
  Forza Milan!

 3. Cel mai bun priministru al Italiei ever! A fost patriot adevărat cum azi în Europa poate doar Orban al Ungariei mai este.

 4. (I): De când pâna când, @Lopez Manuel Ostos, idealurile Revolutiei de la 1848 (independenta economica si suveranitate nationala) sunt de extrema dreapta? fiindca asa vor trotzkistii-anarhisti la putere-n UE si-n SUA, ca sa distruga tot, sa te lase fara nimic, fiindca la asta se rezuma datoriile URIASE pecare, PESTE TOT ÎN LUME unde-au ajuns sa guverneze, pe care le-au facut respectivii trotzko-anarho-teroristi? România n-are nevoie de sosii de-ale lui Bernard Henry Levy ori Soros, care, miliardari, au adus razboiul, distrugerea, dezolarea, peste tot. Berlusconi si Putin sunt de dreapta. Ca nu mai e voie, astazi, sa fii de dreapta, într-o UE fara granite, principii, si jefuita si de industrie, de productie, si de bogatii, adica sorosista, fiind alta poveste. Berlusconi, personal, si Putin, si personal, si fiindca rus, si Rusia, dupa neo-con-ii americani (nazisti), urmati de-o urSSula si alti nazisti din Comisia tipei, trebuiau sa dispara. Interventia rusa în Ucraina, amice – în afara ca esti român si-ar trebui sa-i aperi pe românii de-acolo, segregati crunt de regimul tau adorat si de extrema stânga, trotzkist-anarhista, la fel regimului nazist de la Kiev -, interventia rusa-n Ucraina e legala, conforma Chartei ONU, apararea unei /unor populatii amenintate de distrugere (cazul rusofonilor din Donetzk, Donbas, Lugansk, bombardati zi si noapte, din 2014, de catre regimul de la Kiev). Nu-i de mirare ca Berlusconi, care – contrar anarho-trotzkistilor nazisti pe care-i aperi – stia litera legii si-i apara spiritul si nu-i de mirare sa-i fi fost prieten cu Putin, pe care sa-l fi sprijinit moral.

 5. Cu toate pacatele lui Berlusconi a ramas totusi un slujitor al Italiei si italienii stiu asta, nu trebuie ca altii sa le zica daca a fost sau nu asa. Astia mai noi chiar daca se dau „suveranisti”, „patrioti” etc. se arata in PRACTICA niste biete marionete invartite cu cheita pe la spate de consacratii papusari din Italia sau de pe afara, de peste ocean sau de pe mai aproape

 6. (II): Ai dreptate, în schimb, ca Berlusconi a fost un Trump înaintea lui Trump. Si-asta nu-i un minus, e-un plus. DREAPTA ARE DREPT DE CETATE-N POLITICA, amice, nu-i o paria a stângii exterminatoare (prin presa, inclusiv). Si fiindca te iei de „petrecerile bling-bling” ale lui Berlusconi, de ce taci despre „partidele” lui Boris Johnson în timpul pandemiei Covid, din cauza carora tipul a trebuit sa demisioneze din Camera Comunelor? fiindca nu-i voie sa critici un belicos luat de draci si instigator al razboiului din Ucraina, în sluga devotata a SUA ce-i, îndreptându-ti, în schimb, focurile asupra unui pacifist, Berlusconi, prieten al altui pacifist, Putin, caruia i-au trebuit 7 ani de bombardamente sustinute ale Kievului asupra rosofonilor din Ucraina, pentru a interveni sa-i apere!? Ca mafiotilor americani (Robinette – Burisma, Monsanto, Black Rock, etc.= nu le convine, n-au decât.

 7. Ma intreb ce s-o scrie despre realizarile lui petrov dupa ce va crapa, ca i-a bagat la puscarie pe nastase si pe voiculescu, si ca a intemeiat statul mafiot roman.

 8. NUMAI PROSTI CRED CA BERLUSCONI SEAMANA CU TRUMP.MOTIVUL PRINCIPAL CARE II DESPART ESTE FAPTUL CA TRUMP VEDEA SUA CA PE O SOCIETATE CARE TREBUIE DEZVOLTATA SI PRIN ASTA INTELEGEA SA REDUCA TOATE CHELTUIELILE DE TOATE TIPURILE GEN IMPORTURI,FABRICI STRAINE IN SUA,REDUCEREA IMIGRARII CA FACTOR CONCURENTIAL PENTRU PIATA DE MUNCA INDIGENA SI CRESTEREA INTRARILOR DE CAPITAL PRIN MARIREA EXPORTURILOR,MATERII PRIME IEFTINE,REDUCEREA CONCURENTEI LA NIVEL DE PRETURI SI DE TAXE ATAT INTERN CAT SI EXTERN.CRESTEREA NUMARULUI DE ANGAJATI IN FIRME AMERICANE.EL CREDE CA O AMERICA PUTERNICA ECONOMIC AJUTA ATAT PUTEREA MILITARA CAT SI FIRMELE LUI INTR-UN SISTEM ECONOMIC BINE DEZVOLTAT. IN ACELAS TIMP LA BERLUSCONII CONTA DEZVOLTAREA ECONOMIEI DOAR PENTRU INFLUENTA SI AVANTAJELE LUI PERSONALE FARA SA FACA NIMIC PENTRU ECONOMIA ITALIEI. PROBLEMA PENTRU NOI ROMANII ESTE CA NIVELUL CELOR CARE CONDUC ROMANIA NICI MACAR NU SE RIDICA LA NIVELUL MEDIOCRULUI BERLUSCONI DAR ECONOMIA ROMANESCA NU SE COMPARA CU CEA ITALIANA.

 9. Forza Italia este un partid de centru dreapta. Articolul este josnic. Berlusconi cel controversat, in politica externă a fost excelent. Relația de prietenie cu Gaddafi a ferit Italia de imigranții de azi. Etc.

 10. Mie îmi place când pelicanii electori raționalizează și construiesc și ridica osanale aure de eroi pungașilor și pedofililor sociopati. Sindromul Stockholm e puternic în ei

 11. Berlusconi cel mai mare si de valoare prim ministru si om de afaceri al Italiei si nu este exclus sa l fii omorit Diavolul drogat si globalist amerloc

 12. Apar o femee nedreptatzita Ruby. S-a culcat cu multzi barbatzi ceea ce nu e ilegal in Italia, poate in Maroc de unde a fugit. A dansat nuda ceea ce iar nu e ilegal. Este mama shi ar trebui protejata ea shi fiica ei. Bine spun Evreii: Fie ca suntetzi casatorita shi v-a insarcinat sotzul sau dupa o noapte nebuna de dragoste atzi devenit insarcinata innainte de nunta totzi copii Evrei sunt binevenitzi shi au drepturi egale. Ar trebui sa intzelega asta shi Romanii shi sa nu mai descrimineze copiii nascutzi in afara familiei sau in familii sarace.

 13. Articolul unui ziarist care cred că in lume exista doar 5 personalități Trump,Biden ,Putin, Zelensky si Orban Victor …..ce să faci ? Compari și tu cu ce cunoști …… analfabetismul funcțional in funcția de ziarist ….

 14. SCURT :
  A avut COA..STE, bine intretinute prin ridicarea (ZILNICA) de gantere numite BUNGA-BUNGA.

 15. A fost pe naiba un trump inainte de trump. Acest Lopez scriitor, a imprumutat de la analfabetii africani si americani care se lasa manipulati, care in loc de cuvantul PUTERNIC folosesc nume de presedinti ca: obama, trump, putin si altii pe care ii dau exemple pozitive? Berlusconi escrocul si infractorul veritabil al italiei! Cei care au fost in italia lui 2009 si nu numai, stiu despre ce vorbesc.

 16. @Munteanu: ai dreptate, numai ca Ruby n-are copii cu Berlusconi. Justitia n-are decât sa-i traga la raspundere pe tatzii biologici ai copiilor tipei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.