Biden a sosit în Italia pentru summitul G7

Preşedintele american Joe Biden a sosit miercuri în Italia, unde urmează să participe la summitul G7, care va fi consacrat sprijinirii Ucrainei şi eforturilor de încetare a focului în Gaza, relatează AFP.

Avionul Air Force One a aterizat pe aeroportul din Brindisi, iar preşedintele SUA s-a urcat la bordul unui elicopter pentru scurta deplasare către Borgo Egnazia, unde se va desfăşura summitul.

Preşedintele american Joe Biden şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski vor semna un acord bilateral de securitate joi, în cursul summitului G7 din Italia, a anunţat miercuri Casa Albă.

Liderii „vor semna un acord de securitate bilateral, indicând clar că sprijinul nostru va dura multă vreme în viitor”, a declarat Jake Sullivan, consilierul prezidenţial pentru securitate naţională, jurnaliştilor care îl însoţesc pe Biden în Italia.

Liderii din G7, printre care preşedintele american Joe Biden, omologul său francez Emmanuel Macron şi premierul japonez Fumio Kishida, se vor reuni de joi până sâmbătă în staţiunea de lux Borgo Egnazia, în sudul Italiei, unde se va discuta mai ales despre situaţia din Ucraina şi Orientul Mijlociu.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

11 Comentarii

 1. Sigur știe unde se află?…nu m-ar mira să-i nu-i pomenească pe Traian,Nero sau Antoniu și Cleopatra!🤣…

 2. Ce are japonezul cu ăsteia doi, Macron și Biden?? L-au luat în loc de pungă…adictelea îi fac onosre.. Plătește prostuțule.. Adică și japonezii merg „la arat” . 🤣🤣

 3. Ce dracu cauta acolo ? Iar o sa cada de pe scaun.
  Pe asta si daca moare, i-l vor anima cumva.

 4. In curand G7 va ajunge o martoaga slabanoaga. „Bursa din Moscova (MOEX) a suspendat miercuri tranzacționarea în dolari și euro, mișcarea fiind determinată de un nou pachet de sancțiuni dezvăluit de Trezoreria SUA mai devreme în cursul zilei.

  Suspendarea afectează comerțul cu metale străine și prețioase, precum și tranzacționarea acțiunilor și a banilor pe cele mai mari piețe de tranzacționare publică din Rusia, a menționat MOEX într-o declarație. Cu excepția dolarului și a euro, toate celelalte instrumente financiare rămân operaționale. Piața instrumentelor derivate nu a fost, de asemenea, afectată de schimbări, comerțul desfășurându-se ca de obicei, a menționat MOEX.”

 5. Au sosit si scutecele? Sa nu se mai intample un accident ca la Vatican sau mai recent, in Franta

 6. SUA nu mai este superputerea de acum 30-40 de ani. Securitatea ei este pusă în pericol de nivelul exorbitant al datoriei sale publice, nu de către Rusia sau China :

  ” Cu un deficit de 1,5 trilioane de dolari în acest an, 35 de trilioane de dolari în datorie totală și 1 trilion de dolari în plăți de dobânzi anul acesta, dacă dolarul american nu mai este principala monedă de rezervă globală și există dintr-o dată un rival adevărat al monedei americane, atunci întregul Sistemul financiar american se prăbușește.” ( Sursa : National Interest)

 7. @Lucan
  Scutecele vin cu Air Force 2. In Air Force 1 n-au incaput decat vitaminele.

 8. Păi,, mai trebuie demonstrat incă o dată, cum că regele e gol,..dar să-i fie lăudate dantelele..

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.