Biden acuză. Hamas, „principalul obstacol” în calea unui acord

Preşedintele american Joe Biden a acuzat joi seara mişcarea islamistă palestiniană Hamas că este „principalul obstacol în această etapă” pentru un acord privind un armistiţiu cu Israelul şi eliberarea ostaticilor, relatează AFP.

„Am înaintat o propunere aprobată de Consiliul de Securitate, de G7, de israelieni, iar principalul obstacol în această etapă este Hamas care refuză să semneze, deşi au propus ceva similar”, a declarat Biden în marja summitului G7 din Italia.

Hamas a cerut joi într-un comunicat Statelor Unite să facă „presiune” asupra Israelului în vederea obţinerii unui armistiţiu permanent în Fâşia Gaza.

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken „continuă să vorbească despre faptul că Israelul este de acord cu cea mai recentă propunere (de încetare a focului), dar nu am auzit afirmaţii de la niciun oficial israelian pe acest subiect”, a indicat Hamas. „În acest context, facem apel la Antony Blinken şi administraţia Biden să facă presiune direct” asupra Israelului, a adăugat mişcarea islamistă palestiniană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

7 Comentarii

  1. Sa fim serioși. Principala cauza a războiului, în lume, e SUA. Restul sunt povesti de adormit copiii spuse de bolnavii de Akzhaimar, de aplaudacii morțior Subite șireprezentantii democrațiilor prostituate și perverse.

  2. Hamas sunt proxyiuri israeliene prin care se dinamiteaza orice initiativa de pace. Deci, tot sionisti prin bichonii lor. Inclusiv bichonul asta senil si pedofiliac

  3. Singurele obstacole in pacea din orientul mijlociu sunt 2 state teroriste: SUA si Israel, amandoua infiintate prin crime impotriva umanitatii: unul a reusit exterminarea natiunilor nord americane acum vreo 300 ani, iar celalalt executa acum exterminarea poporului palestinian.
    Slava H !

  4. a mai fost un imbecil, tot presedinte, care spunea ca saddam are arme nucleare, si produce arme chimice pe platforme mobile… ba chiar a arata si o fiola…si erau multi pe linga el ca rumsfeld, powell etc. cel mai usor e sa ascunzi propria mizerie sub presurile altora… sua, rusia si israel sint maestre in a face asta… vorbe goale…

  5. Ăsta nici nu știe ce e acela „genocid”! Ce valoare mai au cuvintele lui? Nici el nu le înțelege! Vai de capul lui!

  6. Hamas s-a invatat la sifonarea banului european si izraelian. Sper ca Izraelul sa nu mai bage un cent in Gaza. Sa se duca palestinienii la fratii lor din Qatar, Yemen etc. Atunci va fi pace. Cu ei in Gaza va fi mereu razboi, iar vor sari gardul la evrei.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.