Biden anunță noi lovituri aeriene în Yemen

Preşedintele american Joe Biden a declarat joi că loviturile lansate de SUA şi Marea Britanie care vizează rebelii houthi din Yemen vor continua atât timp cât rebelii îşi vor continua atacurile asupra navelor comerciale din Marea Roşie, relatează AFP.

Întrebat de jurnaliştii de la Casa Alba despre aceste lovituri, Biden a declarat: „Ele îi opresc pe houthi? Nu. Vor continua? Da”.

Pentru a patra oară în mai puţin de o săptămână, armata americană i-a vizat în noaptea de miercuri spre joi pe rebelii houthi pe teritoriul lor. Ea a anunţat că a lovit 14 rachete ale rebelilor houthi la sol, în Yemen, pentru a „proteja” navigaţia în regiune.

Aceşti rebeli, aflaţi în război de aproape un deceniu împotriva guvernului yemenit, vizează nave comerciale care au legături cu Israelul din largul coastei Yemenului, în Marea Roşie şi în Golful Aden. Acţiuni despre care ei spun că le desfăşoară în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, un teritoriu bombardat şi asediat de armata israeliană după atacul fără precedent al Hamas din 7 octombrie.

Creşterea numărului atacurilor rebelilor houthi a provocat ca răspuns atacuri americane şi britanice, care au vizat aproape 30 de ţinte din Yemen săptămâna trecută. Loviturile lansate de SUA şi Marea Britanie sunt realizate cu sprijinul Australiei, Bahreinului, Canadei şi Ţărilor de Jos.

Danemarca, ţara de origine a armatorului Maersk, numărul doi în transportul maritim mondial care a încetat temporar să tranziteze Marea Roşie, a anunţat joi că doreşte să se alăture coaliţiei împotriva rebelilor houthi.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Solutia Hirosima si Nagasaki nu mai este valabila ? Oameni cu numar pe casa stau si tolereaza niste nebuni.

 2. arunca cu racheta care costa meleoane de parai dupa un beduin, o camila si o drona de 20 mii…
  asta da afacere
  tiparnitza de bani functioneaza…
  banu se duce la complexul militaro industrial…

 3. Viteaza natie. Se bat cu toti descultii din Yemen, Afganistan, Irak. Cu rusii sau chinezii n-au curaj sa se bata parte-n parte, doar prin interpusi. Exact ca golanii din curtea scolii, se iau doar de cei mai slabi ca ei si doar cand sunt in gasca. Mizerabili politicieni, din etalonul democratiei, cu foarte mare viteza devin etalonul dictaturii.

 4. Mao, ronin, e vorba de Yemen, lasa rusii in pace. China in curand s ar putea sa le dea si ei o racheta in cap. Un blocaj in Marea Rosie ar aduce mari probleme si Chinei.

 5. Ori ești șmecher ori numai ei ? Păi cineva undeva nu ascultă …au făcut ei ceva de de să supărat taica Binden acum și eu dacă aș avea bombe și se dă unu la mine stai bă nene că nu e chiar așa ….vrei democrație ? trebuie să asculți de mine .. că dacă n-aș fi eu ați fi cu toții niște băieți comuniști :))) „Franco spunea că Democrația este un Comunism care nu suportă Comunismului „

 6. Sa deplasezi ditamai portavioanele pentru a lupta cu niste rebeli este comedia secolului. Macar de nu i-ar mai numi pe aia rebeli. Amintesc de cei din hamas calare pe motorete cu care se razboieste de trei luni elita lui Bibi.

 7. asta crede ca poate intirzia momentul in care sua va face boom… ca orice imperiu, are o viata limitata. viitorul presedinte va fi vai de el pentru ca probabil baietii cu bani au decis sa atace datoria sua fara a le lasa la indemina tiparnita??? cum ar fi asta pentru cei care se bat cu caramida in piept ca fac si dreg??? cum se poate schimba sistemul? e, cu mult si mare sacrficiu. hai sa vedem cit spirit de sacrificiu va avea trump… pai si china??? dar atita timp cit merg inrolarile in armata si tehnologia militara se dezvolta in ritm ametitor… vom vedea. oricum sua a ajuns sa reprezinta esenta imoralitatii si criminalitatii inceepind cu anul 1963, odata cu asasinarea propriului sau presedinte.

 8. LGBT-iul a daramat si imperiul roman, americanii habar n-au istorie, vezi Hilara Clintona si Vika Nulandova, au pornit razboiul in timpul Olimpiadei de Iarna de la Sochi. Acum plang ca rusii le-au omorat GPS-ul, nu le mai merge ‘technologia’.

 9. Ce spurcaciune de vietate. Asta e crestin, mizeria asta umana ?!. Scuip pe el si pe tot ce reprezinta acest nenorocit.

 10. Dar i-a chemat cineva din Yemen in ajutor sau ca de obicei americanii, cea mai nesuferită nație, s-au gândit să le facă yemenitilor „un bine”, că în America este” mama democrației”? Sau au considerat că angajații din industria armamentului au nevoie de comenzi că să aibă și ei o pâine de pus pe masa? Fără conflicte în lume aia ar muri de foame. Găsesc fel de fel de motive că să se bage că musca in fundul calului. Unde-i bine nu-i de mine, unde-i rău hop și eu. După ce că sunt aia vai mama lor mai vin și nesimțiții sa le facă ordine. America se crede cumva Gardianul Globului Pământesc. O adunătură de duși cu capul.

 11. @mao
  Absolut corect ce zici tu camarade !
  Acum incepe acolo si razboiul la sol caci fortele guvernamentale au cerut sprijin coalitiei.
  Pe frontul din gubernia ukrana au murit un prim lot de mercenari francezi 60+20 iar acum francezii se dezic oficial de ei zicind ca nu-i adevarat ci e numai o manipulare grosolana rusa…
  In Franta Macroul si guvernul lui sunt acuzati ca prin livrarea de echipamente etc. au incurajat mercenarii sa plece chipurile ca sunt sprijiniti de patrie fara sa explice public riscurile… Aviz amatorilor !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.