Biden câştigă detaşat primarele în Carolina de Sud

Preşedintele Joe Biden a câştigat sâmbătă detaşat şi fără surprize primul său test electoral în căutarea celui de-al al doilea mandat la Casa Albă, în cursul primarelor democrate din Carolina de Sud, potrivit proiecţiilor televiziunilor americane, scrie AFP.

Joe Biden, care se bazează pe un important electorat de culoare în acest stat conservator din sudul Statelor Unite, a câştigat primarele în faţa altor doi candidaţi cu o largă majoritate, potrivit acestor proiecţii.

Preşedintele american, prezent în California sâmbătă seara înainte de a merge în Nevada (vest) pentru următorul vot de marţi, a estimat imediat că în noiembrie îl va învinge pe probabilul său adversar republican, fostul preşedinte Donald Trump.

„În 2024, locuitorii din Carolina de Sud s-au exprimat din nou şi nu am nicio îndoială că ne-aţi pus pe calea către o nouă victorie la preşedinţie şi o nouă înfrângere pentru Donald Trump”, a spus el într-un comunicat.

În cursul acestui prim vot oficial din cursa sa pentru nominalizarea democrată, pe care Joe Biden este aproape sigur că îl va câştiga, mai ales rata participării, în special în rândul electoratului afro-american, urmează să fie analizată.

În 2020, afro-americanii din Carolina de Sud, numeroşi proporţional cu populaţia acestui fost stat sclavagist din sud-est, i-au permis lui Joe Biden să-şi salveze campania în timpul primarelor, ajutându-l să-şi deschidă calea către Casa Albă.

În faţa preşedintelui de 81 de ani s-au aflat printre alţii un ales puţin cunoscut din Minnesota, Dean Phillips, moştenitorul unei bogate companii de îngheţată, şi Marianne Williamson, autoarea unor cărţi foarte vândute despre dezvoltarea personală.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

22 de Comentarii

 1. Absolut normal. Da’ absolut! Ca-n…ca-n Absurdistan!

 2. Ce sa mai spui si despre americani? Nimic; daca pot vota asa un om, nu mai poti spune nimic. Nu ar fi o problema daca s-ar rezuma la spatiul strict geografic al tarii lor, dar din pacate are implicatii asupra omenirii, nefaste implicatii.

 3. Carolina e un fel de județul vaslui al americii!…numai colorați…ca să nu zic haoleu mo!…

 4. Bref, câștigă votul pentru candidatura în cadrul măgarului, nu alegerile.

 5. Merită numai jăle acest om.. Copilul lui s-a făcut de râsul lumii iar afacerile vu ucrainenii sunt o crimă josnică.. Și așa ucrainenii sunt păliți de soartă iar Biden i-a umilit și mai mult.. Ce rușine pațește civilizația acum…!

 6. Biden isi doreste din tot sufletul sa candideze Trump Perdantul,oricare alt candidat republican l-ar invinge,dar jocurile sunt facute ca Trump sa mai piarda o data,ca avanseaza in dementa vizibil,pe zi ce trece, si nu e un pericol pentru mos Biden

 7. Va câștiga în toate statele dar tot nu va candida. Va candida o fosta prima doamna…

 8. În SUA, dar și în multe alte țări, președinții sunt doar marionete.
  Ce … secetă de candidați veritabili la alegerile din SUA !
  Doi bătrâni decrepiți, concurați, unul, de un moștenitor de … înghețată, puțin cunoscut, sau, celălalt, de o indiancă nevricoasă.
  Forțând argumentarea : ce secetă de candidați în Romania. Care mai de care !
  Păpușarii au nevoie de manechine flexibile, ușor de manevrat.

 9. Un catel votat sa-si reprezinte potaile se bucura de o victorie printre ai sai, inainte de a da fata cu dulaul furios.

 10. Se pare că prăpastia dintre americani se adîncește..Există o parte mare islamistă, colorată, profitoare care trăiesc ca păduchii pe spinarea altora democratic și alții, cei care ar fi republicani, conservatori creștini, cărora incepe să nu le convină,..

 11. Vrajeli a fost declarat cistigator omul elitei conducatoare stat profund si daca nu respecta ordinele statului profund alternativa e unu cu peruca portocalie cumparat.

 12. Nu conteaza cine va castiga prezidentialele in State. Exista doar doua variante. Ori SUA impreuna cu pudelu’ UE se duc in cap, ori vom avea WW3. Ca cainele nu pleaca de la macelarie decat alungat cu pietre si bate. Alta varianta nu se egzista, mai draga. C-asa-i lumea trecatoare, unu’ naste si-altu moare, of of, mai mai!

 13. @ Năvrăpăscu.. Adevărat grăiești.. Este rușinea civilizației umane existența unor astfel de personaje in politic.. Cu atît mai rușinos e existența unora lichele ale acestora..

 14. Ceusescu castiga si mai detasat , unanim chiar
  pana-n … ’89 cand l-au pus „astia” la ZID si pe el si pe nevasta-sa si i-au bat si fiul in parnaie (aviz HUNTER BIDEN)

  😀

 15. Victorie zdrobitoare impotriva unui cofetar si a unei scriitoare! Atata s-a putut!

 16. “How did you go bankrupt?
  Two ways. Gradually, then suddenly.”
  ― Ernest Hemingway, The Sun Also Rises

  Cu Biden, cu Trump, cu mama lui Trump America e terminata. Kaput.
  Se va intimpla asa cum se intimpla toate falimentele: gradual, iar apoi brusc.

 17. Duracel versus 555@
  cofetarul esti tu, nu eu, restul imi apartine.

 18. ka bidon este catindat unic pentru aripa asina (albastra) a vulturului imperial.

 19. Serviciul D-vs. de cenzura nu este corect ,nu afiseaza toate opiniile si isi merita insultele cititorilor !

 20. EDITAT= Presedintele ,,ELECT„ mos ION BIDON ROBINETTE a castogat sambata -DETASAT -FARA SURPRIZE ,primul
  sau test -COGNITIV-
  BRAVO ,BRAVOS ,ce om cata intelepciune , nu a alunecat ,nu a cazut ,nu a uitat nimic sa spuna , ce mai
  MESIA AMERICANA pe PLANETA ,asta DA nr 1 al intregii lumi.
  AMERICA AMERICA filmul lui ELIA CAZAN .

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.