Biden, decizie în premieră de la invazia rusă

În ultimele sale luni de mandat, administraţia preşedintelui Joe Biden a decis să permită contractorilor americani din domeniul apărării să lucreze în Ucraina pentru a întreţine şi repara armamentul furnizat de Pentagon, au declarat vineri oficiali americani pentru Reuters, într-o schimbare politică semnificativă care vizează să ajute Kievul în lupta împotriva Rusiei.

Un oficial american, vorbind sub rezerva anonimatului, a declarat că contractorii vor fi în număr mic şi localizaţi departe de linia frontului. Ei nu vor fi angajaţi în lupte.

„Cu un număr mic de contractori în Ucraina, efectuarea întreţinerii departe de linia frontului va contribui la asigurarea faptului că echipamentele furnizate de SUA pot fi reparate rapid atunci când sunt deteriorate şi pot beneficia de întreţinere în funcţie de necesităţi”, a declarat oficialul.

Informaţia a fost confirmată de CNN, care citând un oficial familiarizat cu dosarul, a transmis că administraţia Biden a ridicat o interdicţie de facto privind detaşarea contractorilor militari americani în Ucraina pentru a ajuta armata ucraineană să întreţină şi să repare sistemele de armament furnizate de SUA, în special avioanele de luptă F-16 şi sistemele de apărare antiaeriană Patriot.

Noua politică, aprobată la începutul acestei luni, înainte de alegeri, ar permite Pentagonului să ofere contracte companiilor americane pentru lucrări în Ucraina, pentru prima dată de la invazia rusă în 2022. Oficialii au declarat că speră că acest lucru va accelera întreţinerea şi repararea sistemelor de arme utilizate de armata ucraineană.

Nu este clar dacă Donald Trump va menţine această politică în vigoare atunci când va prelua funcţia în ianuarie. Trump a declarat că speră să pună capăt războiului dintre Ucraina şi Rusia „în 24 de ore” de la revenirea la Casa Albă, dar nu a precizat şi cum o va face.

În ultimii doi ani, Joe Biden a insistat ca toţi americanii, şi în special trupele americane, să stea departe de linia frontului ucrainean. Casa Albă decisese să limiteze atât pericolul pentru americani, cât şi percepţia, în special din partea Rusiei, că armata americană ar fi angajată în luptă în Ucraina. Departamentul de Stat i-a avertizat în mod explicit pe americani să nu călătorească în Ucraina începând din 2022

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

14 Comentarii

  1. „contractori americani din domeniul apărării” …Prin alte parti le zice mercenari.

  2. Parcă n-aţi şti cum a fost istoria: Rusia şi-a apărat co-naţionalii ruşi rămaşi peste graniţă, în Donbas (Donetsk + Lugansk), unde fuseseră aduşi din Rusia, ca să lucreze în industrie.
    Aşa că nu a fost nicio invazie – doar un răspuns la aberaţiile dirijate începând din 2014 de la Kiev împotriva unor cetăţeni care munceau. Există un reportaj/documentar realizat de o echipă de televiziune din Franţa (Anne-Laure Bonnel).

  3. intreb si EU
    1.Unde au disparut-evaporat cele 81 de milioane voturi din 2019 pentru mos Bideu ?
    2.Cate milioane de $ a acumulat mos Bideu de la Ucraina, Romania ,China and + altii ?

  4. Contractori americani din domeniul apărării = militari (sub acoperire) americani in Ucraina !.
    Ce se va întâmpla dacă o rachetă rusească le cade în cap militarilor americani din Ucraina!?.

  5. Si acuma sunt zeci de mii de victime americane ale razboiului din Ucraina, despre care autoritatile SUA tac, fiindca fusesera mercenari. Ucraina, da altfel, înca un Vietnam si înca un Afganistan. Daca americanii nu s-au saturat de complexul lor militaro-industrial ajuns la Casa Alba si îndatorându-si tara la 34 de mii de miliarde de $ mai ales când moneda SUA nu mai are baza de la 1945 care sa-i asigure finantarea … Robinette, cu alte cuvinte, alt Olaf Scholz, daca nu si mai rau, si-nca mult …

  6. Acum pe ultima ruta, pana la investirea efectiva a lui DT, vedeti voi ce declanseaza demon-ratii. Cu timpul extrem de lung pe care il au arizona si nevada sa „numere” voturile (tehnologie?!! pentru ce?), orice se poate intampla in acest timp.

  7. Imperialiști SUA,capete înguste, rătăcite,nu pricep că istoria omenirii ne învață să lăsăm lumea liberă, fiindcă toate imperiile de până acum s-au prăbușit.
    Ucraina își dorea o parte din Rusia alături de SUA și UE, însă totul s-a întors împotriva ei!
    Rusia nu s-a mai lăsat păcălită de astă dată,de fapt Puțin, nu că trădătorul Gorbaciov, și a atacat prima.
    NATO, UE și Ucraina s-au deconspirat în planul lor de invazie a Rusiei!

  8. Poi ii descopera satelitii rusesti si-ii repara si pe ei. Deh cernoziomul urkac vrea singe de amerloc.Ca sa-l irige.

  9. @Care invazie?

    Chiar nu stii istoria? Aceeasi care a dus la ocuparea Basarabiei si a Bucovinei de Nord, a Balticelor, Poloniei, Finlandei, Caucazului, etc., etc.

    Daca acei rusi se aflau doar pentru lucru, de ce nu au plecat inapoi cind lucrul s-a terminat?

  10. IR:

    Se pare ca ti-ai pierdut mintile odata cu trecerea anilor. Care zeci de mii de americani ucisi in Ucraina? Ai o cit de cit mica ideie ce inseamna zeci de mii de oameni in termeni de efective militare? Daca americanii ar fi avut zeci de mii de oameni acolo, Ucraina era demult eliberata de sub copitele rusilor.

  11. UrCracii de ce „n-au plecat inapoi” după ’90 din Bucovina de Nord, Insula Șerpilor, Ținutul Herța, Sudul Basarabiei, TransCarpatia, zona Lvov etc ?
    Eeeeeh ? măR😜g…
    ● guitZă ot MarMita etc. ●

  12. Occidentul anglo-saxon lupta cu Rusia în Ucraina pentru hegemonia mondială iar vasalii proști se prefac ca apară democrația!! Bă tâmpiți lor cât o să mai dansatoare sub toba ostrovarilor albuoneni.. Nemții au ajuns deja la reflexe.. Îndeplinesc fulgerător prima comandă..

  13. Necioplitului de la ora 8:20:

    Ucrainenii s-au capatat cu teritorii romanesti, poloneze, cehoslovace numai prin cirdasia cu Rusia bolsevica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.