Biden, glume cu Iohannis

Președintele american a avut chef de glume în timp ce îl primea pe Klaus Iohannis în Biroul Oval.

La începutul discuției cu oficialul român, Biden a afirmat că a pledat pentru aderarea României la NATO când era senator „acum 180 de ani”. Biden a remarcat că trupele române și americane s-au luptat și s-au antrenat unul alături de celălalt și a lăudat România pentru că „a făcut un pas” pentru a ajuta Ucraina să protejeze invazia Rusiei.

Gluma făcută de șeful de la Casa Albă se dorea poate o îndulcire a amarului pe care i l-ar putea provoca lui Klaus Iohannis decizia americană legată de șefia NATO.

Inainte de intâlnirea celor doi șefi de stat, purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, nu a răspuns la întrebări legate de o posibilă cerere a lui Biden către Iohannis de a elibera calea lui Rutte.

„Nu s-a schimbat nimic în ceea ce privește sprijinul nostru pentru ca domnul Rutte să fie următorul secretar general”, a spus Kirby.

 

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4

18 Comentarii

 1. Dulapul probsbil că are promisiuni de la nemțălăii lui că și la NATO se va ajunge la o situație ca în cazul altei nulitati provenite de la noi și anume Lulutza. S-au retras ceilalti și a rămas ea singură. Asa au fost aranjamentele în cazul ei.

 2. Vorba groparului: mai radem ,mai glumim ,dar nu parasim incinta!

 3. Două (editat)care fac câte o sinapsă doar marțea și toamna.

 4. „cât ai cheltuit„dulapule”,și de ce i-ai cheltuit? camerist la „iatacul celor ”180 de ani” puteai ajunge și cu barca”!-cumperi „patrioate”să le dai lui zelenski –care deja a primit un șut semidecisiv de la serviciile lui de info -spio- contra- spionaj!chiar nu vezi că „MORTUL DE LA GROAPĂ NU SE-NTOARCE”? NU TE UIȚI ÎN JURUL ACESTEI ȚĂRI-care de fapt nu-i țara ta-? Ungaria+China;Serbia + China;Bulgaria +Rusia,Ucraina așteptînd aproape cu drag să- fie adusă la SÂNUL MAICII ROSSIA?NU AI VĂZUT CE RETRAGERE „CU TORȚE-N COADĂ DIN IRAK ȘI AFGANISTAN AU FĂCUT „INVINCIBILII PREERIILOR” ”??DAR TURCIA ȘI IRANUL -MAI ALES IRANU-CĂRUIA DEȘTEPȚII TĂI PREDECESORI I-AU SPUS PE FAȚĂ:PATRIOATELE DE LA DEVESELU SUNT ÎNDREPTATE ÎMPOTRIVA RACHETELOR IRANIENE? UNDE DRACU-I DIPLOMAȚIA ROMÂNEASCĂ ? UNDE-S SIE,SRI ȘI ALTELE -CHIAR NU VEDEȚI ? NU ȘTIȚI -ÎNTREBBAȚI O MIE DE GERMANI-GERMANI CE PĂRERE AU DESPRE „LUMEA ȘI VIAȚA LOR ÎNCEPÂND CU ULTIMII 2 ANI DE DOMNIE A „D-NEI -FRÂU- MERKEL ”PÂNĂ AZI ”(MAI ALES DE CÂND CU PEDEPSIREA RUSIEI) ROMÂNI!TREZIȚI-VĂ ” ȘI NU UITAȚI VORBA ȚĂRANILOR DECÂT UN FRATE ÎN BUCUREȘTI MAI BINE UN VECIN CU CARE POȚI SĂ TE AJUȚI PE MOMENT!

 5. Cind ii vad pe astia doi imi amintesc de toate nenorocirile.Pina si dracul are lucrari perfecte:i-a gasit si i-a unit.

 6. In urma glumelor poporul fraier roman o sa dea gratis Ucrainei un sistem Patriot cumparat cu un miliard de dolari. Si probabil inca unul si inca unul ca avem patru din care acum functioneaza doar unul.

 7. Ce foto fake de proasta factura . În maxim două secunde am observat. Mâna (editat) este subțirică ca o grisina. Parcă așa suna sloganul : ” Informați-va din surse sigure „ În traducere noi vă prostim voi o luați de bună. Dacă tovarășii ne prostesc cu acest foto Fake înseamnă ca etwas stimmt nicht vorba(editat)

 8. Circula online glume între Biden și plavan, citez „râdem, glumim, fu.em și plătim”! Și-a dat seama moșul cat de (editat) e Plavanul, nu ii merge minte nici cât unei furnici sau greier și face mișto de plavan poate se prinde sa se retragă, sa se dezlipească diplomat de cerșetoria personala, nu are nicio șansă dar îi spune în glumă diplomat.

 9. Numele moșului e Joseph Robinete Biden, e cu robinetul😉😂 la purtator, încât, deschide și închide când vrea, ce vrea și cum dorește. Știe să depășească orice stavilă apărută în cale spontan, e un mare diplomat la modul real, chiar daca va rămâne singur cuc peste vreo 4-5-6 ani, va găsi oameni demni care să îl înconjoare la nevoie. Fac comparație între Biden și Trump sau oricare politician european, Biden e peste oricare că diplomat, știe să tragă sforile fara să îți dai seama. Păcat că are vârsta mult înaintată pentru un al doilea mandat.

 10. Va spun eu una care nu e gluma. In mass-media straina (tara NATO si UE) scrie ca Iohannis e dispus sa cedeze un sistem Patriot (romanesc) Ucrainei.
  „Dragi romani” in Ucraina se duc banii vostrii… fiind evident ca romania va trebuie sa cumpere altul. Ba cred ca vom fi obligati de americani sa cumparam altul. 1 miliard costa un sistem daca nu ma insel. De unde se vede ca statul romanesc e bogat doar cetatenii sai sunt saracii Europei. Cui sa-i multumim ptr asta?

 11. Noi chiar n-avem altă problemă în afara viitorului lui Iohannis? Mă doare la bască. O să vedem ce s-a discutat peste un timp. Pe mine asta mă interesează. Americanii să mă scutească cu traficul de persoane că nu ajung traficatii la ei. Ei să-și vadă de CIA ul și de armata lor pe care au trebuit să și le retragă brusc din Afganistan că săriseră calul cu afacerile de tot felul de traficări.
  Și noi să ne vedem de corupția noastră așa că Iohannis să facă bine să stea cu ochii pe SRI, SIE și restul.

 12. N-a fost nicio gluma! Robinetul senil a incurcat anii, iar boul de la Trei Coceni n-a priceput nimic. El vrea doar protectie dupa treminarea mandatului, pentru el si tuta lui.

 13. @Vous n`etes pas mon president! spune:
  08 mai 2024 la 12:53

  „… iar boul de la Trei Coceni n-a priceput nimic. El vrea doar protectie dupa treminarea mandatului, pentru el si tuta lui.”

  Coincidenta?
  „Din punctul de vedere al SUA, este suficient răspunsul la o întrebare: Ce se va întâmpla cu politicienii și oligarhii pe care îi recompensăm pentru că ne-au predat țările lor?”
  https://www.cotidianul.ro/ue-va-ajunge-un-pavilion-de-complezenta-al-americii/?unapproved=749002&moderation-hash=1d7b7d61caebb10f11c75fd7049782e2#comment-749002

 14. @QED, „Ce foto fake de proasta factura „.

  -moshu il tinea de shale….

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.