Biden intervine pentru un armistițiu în Gaza

Preşedintele SUA Joe Biden a discutat joi cu emirul Qatarului şi cu preşedintele Egiptului despre un acord pentru o încetare a focului „imediată şi de durată” de cel puţin şase săptămâni în Fâşia Gaza, în schimbul eliberării ostaticilor, a anunţat Casa Albă într-un comunicat, relatează AFP.

În convorbiri separate cu emirul Tamim bin Hamad al-Thani şi cu preşedintele Abdel Fattah al-Sissi, preşedintele SUA a evocat, de asemenea, episodul „tragic şi alarmant” al distribuirii de ajutoare alimentare, joi, în oraşul Gaza.

Peste 100 de palestinieni au fost ucişi în oraşul Gaza în timpul unei distribuiri de ajutoare umanitare, care a degenerat în haos, potrivit grupării Hamas care i-a acuzat pe soldaţii israelieni că au deschis focul asupra unei mulţimi înfometate. Surse israeliene au confirmat că soldaţii, simţindu-se „ameninţaţi”, au tras cu muniţie reală, dar au negat că aceste tiruri ar fi responsabile pentru respectivul bilanţ al morţilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

13 Comentarii

 1. Unde sint sanctiunile pe care le dadea Rusiei, sau Israelul nu face parte din categoria celor rai ? Vedeti dragilor ca exista doua masuri la acesti occidentali si nu sint corecti ?

 2. Intervine pe dracu.Ii trag evreii suedeze,lui si tuturor amerlocilor fie ei bidonisti democrati fie republicani din toate directiile si in toate orificiile.Aia sunt detinatori de nucleare date tot de amerloci si le dicteaza ce vor.Si le arata mijlociile si de la picioare in sus daca macane in front.Ma intreb doar cum dracu de arabii sunt atat de prosti de aia,la ditamai armata de care se teme planeta,de ii lasa sa se lupte doar cu femeile si copii palestinienilor,ai fratilor lor…Cum dracu sa-ti mai fie frica de armata evreilor cand nu sunt in stare sa se opuna unora cu pistoale si pusti doar ucigandu-le femeile si copii cu tancurile si avioanele…Acum pe bune,nu se mai tem nici papuasii aia din Yemen de evrei sau de amerloci.

 3. In Gaza,cuvantul GENOCID este putin spus!.
  Ce este in Ucraina,pare un „joc nevinovat” pe langa Gaza!.
  Cine vor fi numiti CRIMINALI de RAZBOI si judecati international!??.

 4. Arabii cand zic ca vor sa fie martiri, viseaza la cel putzin 24 fecioare dincolo. Poporul de khazari, ca pe ala vechi l-au cucerit de mult, asha cum a fost drama lor cu Abel shi Cain, vor pe lumea asta sa poata avea fiecare cel putzin 1500 de goyimi=animale de munca, dar ce or face cu ei? = petzi, cai de munca sau boii lor, samd, ca fara ei ce s-ar face Harapu Alb? De fapt cu propaganda poolitically coorect, cu lgbdt, schimbare de sex ca la Mangelle, dar din zona Sodoma shi Gomora, cu steagul lor de coorcoorbeaux, pe post de steag natzional, din lipsa de Colon nishti sa atraga pe oricine sa fie Ales Bula, au ce sa faca cu goymii, n-asha?
  Diferentze izvorita din credintzele Orientale, mitice, ca nu mai shti care sunt infidelii…
  O zi buna.
  Con

 5. Arabii cand zic ca vor sa fie martiri, viseaza la cel putzin 24 fecioare dincolo. Poporul de khazari, ca pe ala vechi l-au cucerit de mult, asha cum a fost drama lor cu Abel shi Cain, vor ca pe lumea asta sa poata avea fiecare cel putzin 1500 de goyimi=animale de munca, dar ce or face cu ei? = petzi, cai de munca sau boii lor, samd, ca fara ei ce s-ar face Harapu Alb? De fapt cu propaganda poolitically coorect, cu lgbdt,schimbare de sex ca la Mangelle, dar din zona Sodoma shi Gomora, cu steagul lor de coorcoorbeaux, pe post de steag natzio, din lipsa de Colon nishti, sa atraga pe oricine sa fie Ales Bula, au ce sa faca cu goymii, n-asha?
  Diferentze izvorita din credintzele Orientale, mitice, ca nu mai shti care sunt infidelii…
  O zi buna.
  Con
  P.S. Armistitziile trec, dar raz belirea continua fara sa le pese ca mortzii sunt de ambele partzi.

 6. Poate că am sesizat eu greșit nuanța, dar se cere încetarea temporară a focului doar pentru a elibera ostaticii. Pe urmă, dacă au mai rămas civili în viață, pot fi uciși fără nicio problemă, fiindcă și-i va alege Allah pe ai lui.

 7. FREE PALESTINE acesti criminali ovrei care omoara copii si femei nevinovate vor fii pedepsiti ,iar BIDON care nu stie pe ce lume traieste este un putregai expirat care sa drogat la greu la tinerete si trebuie sa mearga la sala de asteptare la un crematoriu de lux

 8. Soldații înarmați până-n dinți s-au simțit amenințați de civilii palestinieni neînarmați!!! Ca Putin, care s-a simțit amenințat de alegerea unei conduceri pro europeană la Kiev și a tras, distrugând două milioane de locuințe și punând pe drumuri 15 milioane de ucraineni!

 9. Pentru 1.200 de civili uciși de teroriștii palestinieni, Israelul a ucis de 30 de ori mai mulți palestinieni, deci proverbul evreiesc „ochi pentru ochi” a devenit „30 de ochi pentru un ochi”! Ce zic evreii ultra ortodocși de această încălcare a bibliei lor?!

 10. Are cineva o explicatie de ce SUA vor pace in Gaza si continuarea razboiului in Ucraina?

 11. Mda,.. Și tu chiar crezi ?? Cum e treaba cu genocidul ?? Cum e treaba cu sancțiunile, ? Cum e cu atacarea Yemenului ?? De ce americanul ia de proști iară o lume intreagă ? Și mai ale lingăi care dau din cap aprobator.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.