Dezvăluire despre ce au discutat Biden şi Trump la Casa Albă

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, a revenit miercuri la Casa Albă pentru a discuta despre transferul de putere cu preşedintele Joe Biden, după victoria sa în scrutinul din 5 noiembrie.

„Bine ai venit, bine ai venit înapoi”, i-a spus Biden lui Trump la începutul întâlnirii, în faţa şemineului aprins.

Biden i-a promis lui Trump un transfer lin de putere şi că va face tot posibilul pentru a se asigura că va fi bine primit.

„Va fi cât se poate de lin”, i-a replicat Trump vechiului său rival.

„Politica este dură şi de multe ori nu e o lume prea plăcută, dar astăzi este, şi sunt recunoscător că va fi o tranziţie cât se poate de lină, Joe”, a spus preşedintele ales.

Începutul convorbirilor a făcut un contrast puternic cu criticile lansate reciproc între cei doi în ultimii ani, notează Reuters. Biden (81 de ani) l-a calificat pe Trump drept un pericol la adresa democraţiei, iar Trump (78 de ani) l-a calificat pe Biden drept incompetent.

Pentru întâlnirea de miercuri, convoiul lui Trump a intrat pe poarta bine păzită a Casei Albe sub ochii unei mulţimi masive de ziarişti adunaţi afară.

Care-i concluzia? 

Donald Trump şi Joe Biden, rivali politici de multă vreme, au discutat miercuri la Casa Albă despre Ucraina şi Orientul Mijlociu într-o întâlnire cordială menită să demonstreze un transfer al puterii fără probleme, în pofida dezacordurilor profunde cu privire la politică, relatează joi Reuters.

„Au discutat probleme importante de securitate naţională şi de politică internă cu care se confruntă naţiunea şi lumea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre. „A fost într-adevăr foarte cordial, foarte amabil şi substanţial”, a precizat ea, adăugând că întâlnirea a durat aproximativ două ore.

Biden a susţinut că sprijinul pentru Ucraina este bun pentru securitatea naţională a SUA, deoarece o Europa puternică şi stabilă ar preveni ca America să fie târâtă în război, a declarat presei consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan.
La rândul său, Trump s-a angajat să pună capăt rapid războiului Rusia-Ucraina, fără să spună cum.

Trump a declarat pentru New York Post că el şi Biden „au vorbit foarte mult despre Orientul Mijlociu” în timpul întrevederii lor. „Am vrut să ştiu părerile lui despre momentul în care ne aflăm”, a declarat Trump. „Şi mi le-a spus, a fost foarte amabil”, a afirmat el.

Recomanda 1

6 Comentarii

  1. Se preconizeaza ca republicanii lui Donald Trump vor controla toate cele trei ramuri ale guvernului: Camera Reprezentantilor SUA,Senatul si Casa Alba. Presedintele Donald Trump va numi in curand un „trimis special” care sa se ocupe de problema unei reglementari pasnice in Ucraina,iar soarta lui Zelinski se va incheia destul de tragic. (sursa Fox News)
    Exista trei conditii:
    1.inghetarea liniei frontului cu o zona delimitata de 800 mile(1,3 mii km)
    2.Rusia pastreaza teritoriile care au intrat sub controlul sau.
    3.Refuzul Ucrainei de a adera la NATO timp de 20 de ani.

  2. Joe Biden fara pic de indoiala va fi trece in istoria USA ca un presedinte bun organizator si devotat poporului american.
    El este cel care a afirmat despre Trump ca arata frumos referitor la poza lui de mug shot. Biden a fost presedinte bun pentru Trump, l-a incurajat.
    De fapt Biden i-a avut pe toti si nimeni nu s-a prins de miscare. 😛

  3. De obicei nu comentez subiecte de acest gen dar nu pot sa nu observ diferenta fata de tranzitia de la Obama care a refuzat sa dea mana cu presedintele ales in 2016

  4. Si asa rusii vor fi pacaliti. E tragere de timp. Dar rusii ca la sah…spera ca dupa armistitiu vor incepe lupte politice si armate interne in ucraina. Cei care conduc ucraina vor fugii cu banii de la nunta in izraiel. Romania ramane iar in pierdere totala condusa de tradatorii actuali.

  5. or fi discutat despre ce tratamente sa ia pentru alzheimer si sciatica ca si lea ei in spate sunt aia cu banul gros

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.