Biden speră în încetarea focului ”în câteva zile”

Preşedintele Joe Biden a declarat luni că are „speranţa” că o încetare a focului în Fâşia Gaza va avea loc „până lunea viitoare”, în timp ce discuţiile continuă în vederea unui acord care să includă eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas, informează AFP.

„Consilierul meu pentru securitate naţională îmi spune că suntem aproape, nu s-a întâmplat încă. Sper că până lunea viitoare vom avea o încetare a focului”, a declarat pentru presă preşedintele american în timpul unei deplasări la New York.

Ţările mediatoare, Qatar, Egipt şi Statele Unite încearcă să negocieze un compromis cu Israel şi Hamas în vederea unui armistiţiu.

Potrivit unei surse din cadrul mişcării islamiste palestiniene, discuţiile vizează prima fază a unui plan întocmit în ianuarie de mediatori, ce prevede un armistiţiu de şase săptămâni asociat cu eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas şi a prizonierilor palestinieni deţinuţi de Israel, precum şi intrarea în Fâşia Gaza a unei cantităţi mari de ajutoare umanitare.

Israelul cere însă eliberarea tuturor ostaticilor în timpul pauzei şi a avertizat că un armistiţiu nu ar însemna sfârşitul războiului. Hamas, la rândul său, cere încetarea completă a focului, retragerea trupelor israeliene din Fâşia Gaza şi ridicarea blocadei impuse de Israel din 2007.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

9 Comentarii

 1. prefacatorie, minciuna, inselatroie… minciuna a fost inventata de regi de aia sta cu ei la masa…

 2. Palavrele obișnuite citite de pe prompter.
  Când s-a ridicat de pe scaun deja uitase ce-a zis, măR🤮g…

 3. Houthii din Yemen au deteriorat patru cabluri submarine care asigură conexiuni la internet între Europa și Asia, relatează publicația israeliană Globes.

  „Patru cabluri de comunicații submarine au fost avariate în Marea Roșie între Jeddah în Arabia Saudită și Djibouti în Africa de Est”, se arată în material.

  Potrivit publicației israeliene, comunicațiile deteriorate aparțin companiilor AAE-1, Seacom, EIG și TGN. Accidentul a dus la „întreruperi severe” ale conexiunii la internet dintre Europa și Asia. Utilizatorii din țările din Golf și India au fost cei mai grav afectați, relatează articolul.

  Globes a remarcat că repararea comunicațiilor va dura cel puțin opt săptămâni.

 4. Na, ca să vezi de cum și cît de mult se implică senilu.. Ar trebui să explice, de care a fost scopul deplasării in zonă, și a debarcări de 5 mii de pușcași marini din două portavioane ?? O fi fost inspre oprirea genocidului palestinian,. Sau nu cumva se temea de altele ..

 5. Houthii par singurii Arabi cu coleuși.
  Au mai „mângâiat” zilele trecute și un petrolier American, măR🤣g…

 6. Si-a exprimat speranta ca va primi verde de la AIPAC. Are si el niste sefi, nu e de capul lui acolo…

 7. Pai sa ne spuna CIA-ul ca ei negociaza, e oficial nu teoria conspiratiei. Departamentul de stat ori e in vacanta pe model Iohannis ori se ocupa de vreun maidan.

 8. NASOL !
  LLOYD AUSTIN e inca-n CONCED-D-BOAL🤣🤣🤣😉
  [„LEAK”-ul PENTQAGON-ului cica 😛 …ce se mai stioe de Jack Teixeira 😀 ! e liber omu’ ? cica URKANii au pierdut din cauza lui !]

  😀 !

  IQ=?
  😉

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.