Bijuteriile Reginei, de sute de mii de euro

Anul acesta, la Palatul Cesianu-Racoviță, se sărbătorește Mica Unire cu o expoziție intitulată „Bijuteriile Reginei”, care se întinde pe mai multe zile. Potrivit organizatorilor, în perioada 23-28 ianuarie, sunt aduse în Galeriile Artmark piese deosebit de rare care au aparținut familiei regale și care valorează sute de mii de euro.

Vedeta evenimentului este o broșă Fabergé din aur și email, cu diamante, decorată cu monograma Reginei Maria. Se presupune că Regina a făcut cadou broșa în anii ei ca prințesă moștenitoare, iar monograma ar fi fost concepută chiar de ea, în aceeași perioadă. Bijuteria a avut, din 1900 până în 2019, când a fost adjudecată într-o licitație internațională, același proprietar, dintr-o familie daneză.

„Se remarcă în mod deosebit și un ceas de buzunar, din aur de 18 k, realizat de Compania Longines și comercializat la București de magazinul Fraților Roller, cu diamante și rubine cu tătetură briliant, purtând de asemenea monograma Reginei Maria – este vorba despre o piesă deosebit de rară, care provine dintr-o colecție privată și care nu a mai participat niciodată la o licitație. De asemenea, remarcăm și o pană de scris – realizată din aur masiv, în două culori, roz și galben (pe care a fost aplicată crucea gamată a Reginei Maria, realizată din platină și pavată cu diamante). Pana cântărește 11,54 de grame, are o lungime de 19,5 cm și se păstrează într-o cutie de epocă a furnizorului casei regale „Cronometrul”.

Vizitatorii pot admira, totodată, și o ramă de epocă, cu pietre prețioase, cu o fotografie ce poartă semnătura olografă a Reginei Maria. Se remarcă între exponate și un impozant pandantiv din aur, Crucea Regina Maria, decorată cu diamante și rubin (cca. 1920). Toate aceste exponate și multe altele valorează câteva sute de mii de euro „ mai arată organizatorii într-un comunicat de presă.

Vizitatorii pot câștiga o hartă istorică.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2
Author

4 Comentarii

  1. Comparati cu articolul pentru adevarata Doamna a Romaniei, Elena Cuza! Articolul despre pseudo-regina care s-a remarcat doar prin lacomie si promiscuitate este pentru tfl-istii care nu-si cunosc istoria. Elena Cuza este o personalitate remarcanta prin eruditia si prin educatia exceptionala. Doamna Elena Cuza este simbolul mamelor si bunicilor noastre cu valori morale crestin-ortodoxe, cu generozitate si jertfire pentru poporul roman.

  2. Ăștia aveau ouă din Rusia și străbunicii terfeliștilor stăteau în semibordeie, lucrau pământul cu boii. Cu boii le-a ieșit, căci cum pot fi terfeliștii?

  3. Si tu ce strabunic ai terfeleu anti-roman @Subiectiv? Al tau o fi participat la jaful si la tradarea pseudo-familiei regale care inca da infractori vezi cele patru progenituri „stelare” ale abdicatului mihai care a vandut Romania ca un iuda.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.