Gabriel Biriș nu crede promisiunile guvernanților că nu vor crește taxele de la anul. Biriș e convins că acestea vor fi majorate în 2025.
Consultantul fiscal a insistat că nu e normal ca PSD și PNL să ceară votul românilor fără să le spună ce planuri au.
Decidenții „fac toate eforturile să nu cumva să-i deranjeze pe marii hoți, că gap-ul de TVA de 36%, care înseamnă 9 miliarde de euro nu vine de la noi, ci de la câțiva care fură foarte mult și în special pe zona de achiziții intracomunitare, frauda carusel, (…) și din insolvențe. (…)
Pe ăștia dl ministru Boloș nu-i deranjează. Cifrele pe care le-au prins în acest plan confirmă că nici n-au de gând să-i deranjeze”, a acuzat consultantul fiscal.
Marcel Ciolacu nu s-a ținut de promisiuni
„Țineți minte, apropo de ce ne promit politicienii, că anul trecut ne promitea domnul prim-ministru că la fiecare leu în plus luat prin majorările de taxe o să taie un leu de la cheltuieli? Ei, pe primele opt luni au luat de la contribuabilii 50 de miliarde de lei în plus. Cât au scăzut cheltuielile? N-au scăzut, au crescut cu 90. (…)
În planul acesta văd foarte multe lucruri care-mi pun sub semnul îndoielii seriozitatea întregului plan, pentru că ne uităm și la veniturile din CAS. Sunt constante pe toată perioada de 7 ani. Păi și în ultimii 3 ani n-ar trebui să vedem impactul pensionării decrețeilor? Ar trebui să scadă veniturile din CAS, că e cea mai mare cohortă numerică de angajați.
Iar mă uit pe partea de creșteri de asistență socială, din care cea mai mare parte sunt pensiile, și văd că în ultimii 3 ani, 2029-2031, scad. Cum să scadă, că atunci ar trebui să vedem pensiile decrețeilor? Ce facem? Nu-i mai pensionăm? Să spună tot!”, a mai declarat Gabriel Biriș.
Ministerul Finanţelor a transmis recent la Bruxelles planul pe 2025-2031, care prevede măsurile pentru reducerea deficitului bugetar de la 7,9%, la final de 2024, la 2,5% din PIB, la sfârșit de 2031. Planul trebuie aprobat de Comisia Europeană înainte de a fi pus în aplicare.
Tot cei care platesc impozite si TVA o sa plateasca mai mult, ca sa acopere si pierderea cauzata de cei care nu platesc.
in Cotidianul s-a scris despre un buget european care ”a cazut” la vot. un articol despre VW care are probleme…
suntem intr-o organizatie UE care ea nu stie economic cum se va descurca, traim intr-o lume cu mai multe directi V, E sau/si S…
Daca suntem rationali intelegem ca suntem in criza economica in diferite etape dupa tara…
Sunt si vor fi probleme esentialul e sa nu o luam in tragic si sa speram ca si din aceasta criza vom iesi…
Nu se termina lumea in 2025, dar ar fi bine sa nu mai stresati poporul si asa incercat de Pandemie si de stiri care pot genera depresii grave.
PS e posibil ca acele imprumuturi/finantari din PNRR si fonduri europene sa mentina o situatie cat de cat pozitiva…totusi in criza precedenta s-a ajuns la ROBOR 15%, acum e 6-7%…greu, dar nu imposibil sa nu fie chiar atat de rau…
Ședința de și în familie între soția ministru justiției și soțul Gabriel Biriș, refularea in public! De ce nu schelălăie ministru justiției soția lui Ghorghiu în fapte și acte?
” Decidenti fac eforturi disperate sa nu-i deranjeze pe marii hoti „! Este firesc , decidenti insisi fac parte din aceasta tagma otravita !
stati sa vedeti spectacol cand o sa iasa la pensie zecile de mii de secaturisti, va plangeati ca au fost prea multi militari si militieni la pensie… sa vezi cand o sa iasa aia, si-n plus o sa aiba alte zeci de mii de activi sa-i plateasca