Biserică prăbuşită în timpul slujbei: Cel puțin şapte morți

Cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte zece au fost rănite duminică în Mexic, după ce acoperişul unei biserici s-a prăbuşit în timpul slujbei în oraşul Ciudad Madero din statul Tamaulipas, transmite luni AFP.

„Au fost confirmate şapte persoane decedate, iar zece răniţi au fost salvaţi”, a informat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al securităţii guvernului din statul Tamaulipas, care a mai indicat că sunt în desfăşurare căutări pentru a salva persoanele blocate.

Conform presei locale, cel puţin 20 de persoane au fost prinse sub dărâmăturile bisericii parohiale Santa Cruz.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 14:18 când, probabil din cauza unei defecţiuni structurale, partea superioară a bisericii s-a prăbuşit, au precizat autorităţile într-un comunicat.

„Trăim un moment foarte dificil (…) acoperişul unei biserici s-a prăbuşit în timpul celebrării euharistiei”, a spus Jose Armando Alvarez, episcopul diecezei de Tampico, de care aparţine biserica, într-o înregistrare video postată pe reţelele sociale.

„În prezent, sunt în curs de desfăşurare lucrările necesare pentru evacuarea celor aflaţi încă sub dărâmături”, a adăugat acesta, fără a preciza numărul persoanelor afectate.

Imaginile difuzate de postul de televiziune Milenio arată zeci de persoane care încearcă să susţină o parte din structura prăbuşită cu stâlpi, în timp ce alţii îşi croiesc drum prin dărâmături în căutarea supravieţuitorilor.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

2 Comentarii

  1. Dumnezeu iti da cu turla-n cap……[Rumburak]

  2. CARE TURLĂ,CARE STRUCTURĂ,CARE RIT? DUMNEZEUL LOR SĂ-I IERTE!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.