Blestem pentru selecționerul Edi Iordănescu 

 Începutul de săptămână a venit cu vești cum nu se poate mai proaste pentru selecționerul Edi Iordănescu.

Doi dintre jucătorii care fac parte din lotul preconizat pentru turneul final al EURO 2024 au suferit în weekend accidentări serioase și prezența lor la competiția din Germania este pusă grav sub semnul întrebării.

Începutul nefast a fost dat de vârful lui Bari, George Pușcaș. Acesta a marcat un gol din penalty în remiza de 1-1 cu Pisa din campionatul Serie B dar a părăsit apoi terenul în urma unui incident nefericit al cărui final este o fractură la mână. Jucătorul urmează a fi operat de urgență, dar în cazul său există speranțe ca să apuce să se refacă până la plecarea spre Germania.

Totuși, selecționerul Edi Iordănescu este în alertă, monitorizând atent situația atacantului său, de altfel unul dintre jucătorii utilizați frecvent în preliminarii și autor al unui gol vital împotriva Israelulului. În cazul în care Pușcaș nu va putea fi recuperat locul acestuia ar putea fi luat fie de Daniel Bîrligea de la CFR Cluj, fie de Louis Munteanu de la Fiorentina.

Al doilea necaz s-a produs luni, spre finalul partidei din semifinala Cupei Turciei, Ankaragucu – Beșiktaș, scor 0-0. Vestea proastă îl privește pe cel mai bun jucător al gazdelor, mijlocașul ofensiv Olimpiu Moruțan, care a revenit în ultimele partide în echipă. Moruțan fusese scos de antrenorul Emre Belezoglu nu pentru lipsă de randament, el fiind MVP-ul echipei, ci din cauza acelei clauze care obligă actualul său club, unde a fost împrumutat de la Galatasaray, să plătească o anumită sumă dacă ajunge la 25 de meciuri, ceea ce se întâmplase.

Moruțan a căzut prost în urma unui duel aerian și urletele sale de durere i-au băgat în sperieți și pe spectatori, iar declarația antrenorului Emre Belezoglu după partidă sună foarte îngrijorător pentru Edi Iordănescu:

„Dacă este vorba despre o ruptură a tendonului, recuperarea va dura aproximativ șase luni. Sper că nu este vorba despre asta, însă, dacă este, este un jucător cu un caracter puternic și va reveni foarte puternic”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

4 Comentarii

  1. Lasa bace, ca-i scuipa tac’su nea tata Puiu de deochi, isi pupa icoanele din sufragerie si tragem la titlu! Tin’te tare Edwarde, ca mult nu mai e. Stii reteta, dupa ce iesi rapid din grupa, semnezi in Harabia pe leafa babana si-ti bagi niste clauze beton, ca sa te alegi cu milionul cand te-or da aia afara, dupa doua – trei luni.

  2. @ Ce opinii aveți, ca la meciuri precum cel dintre FC Botoșani și Dinamo, de exemplu, observatorul federal de la meci să poată lua decizia, când arbitrajul este puternic contestat de una echipe, de a înlocui arbitrii din brigada de pe terenul de joc cu arbitrii de rezervă, de pe foaia de joc, ?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.