Blinken a sosit în Israel. Discuţii cu Netanyahu

Secretarul de stat american Antony Blinken a sosit vineri în Israel pentru ceea ce se anunţă a fi o întâlnire tensionată cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu pe tema războiului din Fâşia Gaza, transmite AFP.

Sosit de la Cairo pentru ultima etapă a turneului său în Orientul Mijlociu, Blinken ar urma să insiste pe lângă Netanyahu în privinţa urgenţei de a creşte ajutorul umanitar în teritoriul palestinian devastat, şi să someze Israelul să nu lanseze o ofensivă terestră majoră la Rafah.

Întrevederea celor doi are loc spre sfârşitul dimineţii la Ministerul Apărării, după care Blinken va participa la reuniunea cabinetului de război al Israelului.

Washingtonul, aliat istoric al Israelului, aduce în faţa Consiliul de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie privind ‘necesitatea unei încetări a focului imediate şi durabile’, după ce a respins prin veto câteva texte precedente.

Guvernul american vrea să evite o ofensivă terestră a forţelor israeliene asupra oraşului Rafah din sudul enclavei, unde sunt masaţi, potrivit ONU, în jur de 1,5 milioane de palestinieni, în marea lor majoritate refugiaţi de război.

‘Există mijloace mai bune de a gestiona ameninţarea Hamas’, a declarat Blinken joi la Cairo, calificând o eventuală invazie terestră la Rafah drept ‘inutilă’ şi ‘o eroare’.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

13 Comentarii

 1. Dualitatea asta ticaloasa e de neinteles.
  De ce UE si SUA vor armistitu si pace in Gaza dar razboi in Ucraina?!
  Viata palestinienilor e mai valoroasa ca a ucranilor?
  Sau interesele/castigurile cinice ale occidentului sunt mai mari in Ucraina? Atat de mari incat viata umana nici nu mai conteaza, nu mai este o „valoare”?

 2. Blinken pare”îngrijorat „! Chiar și frunte îi încruntată tragic🤣🤣
  Oficial spune una iar între ei, evreii, se înțeleg despre alta..
  Nici nu ascund..

 3. Vrăjeli de ochii lumii! Insiști diplomatic să înceteze luptele, dar dai unei părți muniție și tot diplomatic dar real blochezi intervenția militară a altor state musulmane

 4. A venit sa-i spuna lui Bibi cum sa-si apere tara si poporul de teroristi ! Vorba romanului: „sa vanda castraveti la gradinar” !

 5. Dupa cum a spus chiar el,Antony Blinken,merge in Israel ca evreu.Se intelege ca nu merge ca secretar de stat american cit ca evreu.Deci in mintea colectiva a acestei etnii,NATIONALITATEA LOR BATE ORICE FUNCTIE.Nu numai atit:impun mentalului colectiv al goimilor superioritatea natiei evreiesti.Asta inseamna ca eu ca goim cind vad un evreu trebuie s-o rup la fuga din fata lui.O fi corect asta?

 6. „CHUTZPAH”
  un fel de „obraznicie” tipica noua evreilor … obraznica insa si facandu-te sa zambesti !

  Un exemplu de CHUTZPAH pentru ne-evreii care nus tiu la ce ma refer, ar fi:
  cazul unuia care si-a ucis ambi parinti si in fata judecatorului cere pentru el circumstante atenuante pentru ca e
  ORFAN !
  😉

 7. Ca eu insumi EVREU
  ma faci sa rad -> ai citit si inteles EVREISTE (cu CHUTZPAH) REQUIEM-ul citit de BLINKE
  cand a demiso pe NULAND 😀 😀 😀 ) Practic i-a dat evreieste un picior-in-fund … babei cu colacii ! 😐

  Nu te supara ca-s indiscret: esti evreu ? 🙂
  SHALOM !

 8. DA !
  Tare trebuie sa puta a usturoi Byby daca pana si tizz-ului lui, BLINKEN, ii
  intoarce nasul !
  35 000 de cadavre trebuie sa puta bestial !
  🤣🤣🤣 … nu radeti de GAZA ! E moarte de om acolo ! 🙂 1 000 000 de flamanzi ! Evreii stiu ce fac ! 🙂

 9. Întâlnirea între 2 evrei ipocriți, unul cu reședință la Tel Aviv finanțator inițial al Hamas, care acum „luptă” cu Hamas, iar celălalt un evreu cu reședință la Washington, azi pozând ca mesager al păcii dar care vinde arme primului.
  Am spus totul?

 10. In Palestina se lupta israeliti cu una din cele mai preparate,inarmate,nemiloase armate,ce stapanste arme si tehnici de lupta regulate ,teroriste ,distrugatoare pana la psihopatie care lupta cu o mana de rebeli opresati de crime,torturi si segregare din 47 pana azi si care nu se pot Nici apara deoarece sant chemati ANTISEMITI SI TERORISTI si unde cele mai multe victime sant Copii,femei batrani si tineri neinarmati farà APA ,MANCARE SI ORICE RESURSE CARE TE POT
  AJUTA SA SUPRAVETUIESTI ,INCHISI INTR.UN TARC INCHIS CU ZIDURI INALTE,PE UN TERITORIU CAT UN ORAS DIN ROMANIA!ASTA.I CULMEA RUSINII RAZBOIULUI😁.In Ukraina se lupta doua armate regulare inarmate pana in dinti si superpreparate PREGATITE si Motivate sa moara.

 11. Li🌈icilor DEMONratsi Bidoniști le-a întrat 🥕ul în 🌈 !
  Musulmanii din America sunt mulți, chiar foarte mulți.
  Și voturile lor se îndreaptă acum spre Trump !
  Până și SQUAD-ul a ajuns să cârâie împotriva Bidonului, măR🤣g…
  MAGA ! 2024 TRUMP 2024 ! MAGA !

 12. Despre izgonita NULAND nimic ?

  Foarte feminina „DAMA” in limbaj n-asa ? („F-ck EU !”)
  Desi evreu intr-un fel ma bucur ca PUTIN a izgonit evreii VITELULUI-de-AUR la Londra!
  Oligarhii evrei faceau Russia praf (si pulbere) in LACOMIA lor insatiabila
  vezi doar ce-au reusit sa faca 🙁 din talamba Ukraina !

  Nu deageaba scrie in TALMUD (si BIBLIE) ca au facut des rau impotriva lui SAVAOT si-au fost dusi in robia babilonica si facuti sa sufere de dumnezeul lor (si-al parintilor mei 🙁 )

  Rau destul ca „invaturile” noastre ne modifica in asa fel comportamentul inca IN TIMP
  suferim ! CICLIC ! Pogromic !

  Nu toi evreii suntem asa … vezi doar evreii din New York si evreii orthodocsi din chiar Israel
  = nu-s de acord cu holocaustul la arabi !

  EVREII „vitelului de aur” fac ce rau in fata lui SAVAOT ! Fac !
  🙁 Cu tristete si stiind ca sangele nevinovatilor va cadea asupra capului nostru … spun asta !

  SHALOM ! ( the real Q -> MAGA ! chiar vin vremi rele ! Accelerat vin vremi trisste ! chiar „NINGE PE FED !” 🙁 🙁 🙁 )

 13. Zici ca „cineva” si GENIAL si cu mare putere mondial subternana (probabil la de prophet ca mishteaux, care n-a pretins la IQ=155 niciodata ca e unic pe GLOB)
  a stiut de „solutia finala” la filisteni, printre altele
  si a stiut inca de la inceputul harjoneli russnace (unde rusii au avut ECONOMIC doar de castigat si EUROPE doar de pierdut)
  ca BIDENISTII
  vor tinuti in CLENCI (dupa agustul de la Mar-a-Lago si JUDGE CANNON ;)) pana
  maestrul kaBBalist (numit si „the eternal jew” in anumite cercuri freecventate de multi-miliardari )
  v-a castiga parium ca mason de ordinul 33 (33.01 mai exact)
  PARIUL pur anti-plictissit pe calul: MARELE BLOND !

  Noi „astia” in cercul nsotru STRAMT 🙂 … avem alt fel de-a ne plictisii decat sarakii si prostii !

  SHALOM ! (mishteaux chiar e SPECIAL ! cine nu crede ca mishteaux e de acord cu IOHANNIS la NATO sa mai astepte putin ! )

  ATENTIE la rdicarea in raspunderi politice a lui … MEDVEDEV …d e unul ca el e istroic nevoie acum ! :
  (si nu mai credeti ca nu ma, NEUTRAL, distrez de ce fak ! „mi se scoala mi se rupe, mi se-nmoaie mi se-ndoaie” ❤️🤐🛀🤔 😐 )

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.