Blinken, ferm în fața Israelului. Măsurile concrete pot şi trebuie să fie luate…

Secretary of State Antony Blinken announces his appointment of Gayle Smith as the new State Department Coordinator for Global COVID-19 Response and Health Security as he speaks about U.S. leadership in fighting the coronavirus pandemic at the State Department in Washington, Monday, April 5, 2021. (Al Drago/Pool via AP)

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat joi că îi va cere Israelului să adopte ”măsuri concrete” pentru a reduce pericolul pentru civilii din Fâşia Gaza, informează AFP.

Blinken revine în Orientul Mijlociu pentru a doua oară în ultimele trei săptămâni pentru a exprima sprijinul continuu al SUA pentru Israel, dar şi pentru a face presiuni astfel încât evacuarea civililor din Gaza să continue.

”Vom discuta despre măsuri concrete care pot şi trebuie să fie luate pentru a minimiza pagubele cauzate bărbaţilor, femeilor şi copiilor din Gaza”, a spus demnitarul american adresându-se jurnaliştilor înainte de a pleca spre Israel.

De asemenea, Antony Blinken a dat asigurări că SUA vor face totul pentru a împiedica o escaladare a conflictului dintre Israel şi mişcarea teroristă palestiniană Hamas, în contextul în care rebelii houthi din Yemen şi organizaţia libaneză şiită Hezbollah, ambii susţinuţi de Iran, au lansat atacuri contra Israelului.

Războiul dintre Israel şi mişcarea palestiniană Hamas a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent lansat în 7 octombrie de Hamas dinspre Fâşia Gaza asupra sudului Israelului.

Drept represalii, armata israeliană efectuează o contraofensivă aeriană şi terestră contra poziţiilor Hamas din enclava palestiniană.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 1

10 Comentarii

 1. Secretarul de presă al prim-ministrului israelian, Tal Heinrich, intervievat de CNN: „Dar vă pot spune că nu vizam pe nimeni în Gaza, cu excepția civililor. Hamas este cinic… adică teroriști, desigur”.

 2. Vizita de astăzi a lui Antony Blinken este descrisă de Bloomberg destul de sec: „a plecat în Israel și apoi va face alte opriri în regiune”. Astfel, se evidențiază potențiala ineficacitate a acestei acțiuni, deși, potrivit unor surse, îi dă lui Benjamin Netanyahu „undă verde” pentru distrugerea în masă a palestinienilor. Statele Unite se vor oferi să o oprească trimițând forțe de menținere a păcii în Gaza, dar nu ONU, ci aliații săi NATO și alte țări anglo-saxone.

 3. Doar Bibi stie ce masuri trebuie luate impotriva „religiei pacii”, la care „ideologia este deasupra vietii umane” !

 4. De abia au murit 2.000 sau 3.000 de palestininieni civili si citiva sute de copii. Pentru sionisti americani ca Blinken, Kissinger, aia Victoria Nuland, si Biden, asta nu e nimica. In Irak au omorit mai mult de 1,5 milioane de irakieni.

 5. O nouă MANTRA:
  „Războiul …a fost declanşat de atacul terorist de o amploare şi cruzime fără precedent…”
  După MANTRA „Agresiunea neprovocată și nejustificată a Rusiei…”
  măRog…😜

 6. De ce cere la vedere verbal daca știe exact că cei uciși pe banda rulanta sunt civilii nevinovați pentru golirea fâșiei gaza? Va fi cea mai mare reușită globală privind decimarea, după care, ordin pe capul țărilor sa continue exemplul că se poate.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.