Blinken va fi primit de Macron

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, va merge săptămâna viitoare în Franţa unde se va întâlni cu preşedintele Emmanuel Macron pentru a discuta în special despre sprijinul acordat Ucrainei, a anunţat miercuri Departamentul de Stat de la Washington, scrie AFP.

Vizita are loc în plină intensificare a loviturilor ruseşti în Ucraina şi într-un moment în care Kievul le cere aliaţilor săi occidentali mai multe sisteme moderne de apărare aeriană Patriot.

De partea americană, ajutoare militare de zeci de miliarde de dolari pentru Ucraina sunt blocate în prezent de opoziţia republicană din Congres.

„La Paris, secretarul de stat se va întâlni cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei şi pentru a preveni escaladarea conflictului din Fâşia Gaza”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Aceasta va fi o rară vizită la Paris a secretarului de stat american, un vorbitor perfect de franceză, care nu a mai fost acolo de aproape doi ani.

Preşedintele francez, la rândul său, a efectuat o vizită de stat la Washington în decembrie 2022.

După Paris, Blinken va merge miercuri la Bruxelles pentru a participa la o reuniune a omologilor săi din NATO cu ocazia celei de-a 75-a aniversări de la crearea Alianţei Nord-Atlantice, pe 4 aprilie, a adăugat Miller.

Reuniunea urmează să fie folosită în special pentru a pregăti summitul liderilor Alianţei de la Washington, în iulie.

În paralel cu această reuniune, şeful diplomaţiei americane va avea o întâlnire trilaterală cu premierul armean, Nikol Paşinian, şi liderii Uniunii Europene, potrivit purtătorului său de cuvânt.

Armenia şi Azerbaidjanul sunt două foste republici sovietice care s-au înfruntat în cursul a două războaie active, la începutul anilor 1990 şi în 2020, pentru controlul enclavei Karabakh, recucerită de Baku în cele din urmă în septembrie 2023.

În ultimele luni, mai multe runde de negocieri nu au dat niciun rezultat.

Antony Blinken va participa, de asemenea, la un Consiliu SUA-UE pentru comerţ şi tehnologie la Louvain, în Belgia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

29 de Comentarii

 1. Afacerea RENAULT 😉 din Moscow !
  = E de rau ! ADIO trupe-la-sol ! (FRANTA e singura tara cu musca pe caciula care-a ridicat alarma la terrorism ISIS-K 😀 ! )

  … semne ca toti se asteapta ca rusii vor avea motive documentate punctual sa se razbune ! 😐

 2. Cititi BINE de ce presedintele francez Macron a pus „OCHI”! pe Rusia in acest an.
  Influienta BRICS in statele din Africa a devenit un MARE SUCCES politic si economic,fapt ce a NEMULTUMIT pe presedintele francez Macron unde Franta detinea o influienta COLONIALA in fostele sale posesiuni :Senegal.Guinea.Mali.Niger.Ciad.Somalia.Congo.Benin.Rapublica Centrafricana.Mauritania.
  Asa ca Franta lui Macron nu vede cu ochi buni influienta Rusiei si Chinei in fostele ei COLONII!.

 3. miroase a lovitura de stat in Republica Srbska, la directivele NATO-UE

 4. Invers: Blinken il primeste pe Macron, mai ales c-a demis-o pe Nuland – fiindca Blinken e artizanul mutarii de shah -, si SUA se dezangajeaza din Ucraina. Cale de-ntoarcere nefiind. @misheaux: exact. De-aia cred ca si vine Bliken, americanu’, la Paris, mai ceva decat Gene Kelly: sa-l potoleasca-ntre 4 ochi, adica de la obraz, pe turbat.

 5. Important este ca populația României să se revolte și să alunge Dulapul și camarila lui, în cazul în care ăștia vor să ne arunce în război cu rușii. Să nu murim ca proștii pentru interesele străine, așa cum au pățit ucrainienii. Dacă vom tace, clasa politică ne va face felul. Le este frică de opoziția noastră față de război, altfel sapam tranșee acum. Fiți uniți, NU RĂZBOIULUI!!!

 6. mishteaux, de ce nu lansează rușii o nucleară tactică în Ucraina și apoi se vor liniști lucrurile? Occidentul va înțelege linia roșie, altfel mor atâția oameni și suferă o lume întreagă din cauza Ucrainei. Astfel vor pricepe și americanii că Ucraina trebuie să rămână neutră. Dacă nu se înțeleg, să fie un război nuclear și, poate, cu ajutorul lui Dumnezeu, viața o ia de la capăt… de la organisme pluricelulare… după dispariția omului va avea și Dumnezeu liniște în bătătură.

 7. CONTINUA Joaca I_Responsabila cu RUSIA.

  CONTENIREA Rusiei de catre Occident, perfect legitima – daca este DOAR CONTENIRE – se face NUMAI si NUMAI prin
  CREAREA Imediata a unui Teritoriu NEUTRU, de Separatie MILITARA intre Occident si RUSIA, de la Mediterana la Baltica.

  CONTENIREA Occidentului de catre RUSIA, perfect legitima – daca este DOAR CONTENIRE – se face NUMAI si NUMAI prin
  CREAREA Imediata a unui Teritoriu NEUTRU, de Separatie MILITARA intre Occident si RUSIA, de la Mediterana la Baltica.

  OriCARE Alta POLITICA cu PLANs ASCUNSE, da’VIZIBILE usor este FALIMENTARA in TOATE Sensurile si din Partea OriCUI.

  SI PERICOL Urias pentu LUME.
  Deocamdata S-A VAZUT in Mod CLAR Occidentuu’ vrea sa SPARGA si sa STAPANEASCA usor RUSIA, pe Bucati mai MICI.
  POSIBIL ca SI INVERS,
  da’OriCUM RUSIA NU este ACUM capabila de ASACEVA si nici in Viitor NU CRED, pentru ca AU destule Bogatii si de CONSTRUIT o Tara MARE.

  DAR, NeStiind NICIODATA CE si CUM va fi VIITORUL,
  CeaMai Inteligenta SI CINSTITA – fie SI de Nevoie Reciproca de Liniste, Pace,Dezvoltare – POLITICA este

  SEPARAREA Militara cu acel Teritoriu NEUTRU de la Mediterana la Baltica, GARANTAT direct de SUA (NATO, tot Aia …) SI RUSIA.

  Altii, ca Martori si Garanti SUPLIMENTARI ai Neutralitatii de SEPARATIE sunt BineVeniti.

  CINE NU vrea ASACEVA, inseamna ca PUNE in Pericol LUMEA.
  In REST ar trebui ca Aia_CARE au dezLantuit IADuu’ in Ucraina sa fie
  JUDECATI in KIEV, la Locuu’ FAPTuirii Criminale CINICE si SADICE prin Provocarea MORTII InUtile de Sute de Mii de Slavi.

  Pentru NOI, Romanii, SINGURA Varianta CeaMaiPutinRea este Asocierea SAU/SI, reUnirea Ucrainei cu Federatia Rusa (ca si Belarus sau alelalte Republici din ASsia Centrala).
  INCHEIERE

 8. INCHEIERE
  UCRAINA singura NE va CREA multe Nasarambe, chiar Agresiuni.
  Va fi ImPlacabil InEvitabil, NeGresitun ALT Factor de Presiune peRomania, afara de CelVECHI, UNGARIA, Factori care explica CEDAREA Permanenta a Decidentilor ROMANI in Fata Santajului cu Transilvania SI ulterior cu Moldova TOATA, pana la Carpati,
  SANTAJ Ordinar aplicat de 34 de Ani Roaniei pentru a accepta JAFUL NeRusinat si Ticalos al Occidentului, JAF care ne-a dus in Pragul DEMOLARII TOTALE a STATULUI Romanilor.
  UCRAINA asociata cu Rusia, CONTROlata de RUSIA ,

  IN Conditiile SEPARARII Teritoriale descrisa mai sus, UCRAINA NU ne va putea atinge in niciun Fel!
  Pentru ca RUSIA ar fi CONTENITA de Teritoriul de SEPARARE GARANTAT intru NEUTRALITATE de SUA si RUSIA, OPRITA din START la OriCARE Intentie EVENTUALA de LARGIRE impreuna cu Ucraina!

  O Tara care NE detine ILEGAL Teritorii ROMANESTI, FURATE de URSS si RUSIA Tzarista,

  O Tara care duce o Politica de Stergere a Identitati Romanilor DIN Ucraina, fie din Teritoriile FURATE, fie din Ucraina Veche, UNDE Romanii sunt CeiMaiVechi, de la Boirebista,
  o Tara care vrea sa stearga limba Romana din Mintile ROMANIlor DIN OriCE Forma de UCRAINA,
  O Tara in care ROMANII sunt numiti cu URA de Uebermenschen RASISTI „Tigani Albi”,
  URA obnubilata Oportun de un Occident CINIC, care NU ii iubeste NICI pe Ucrainieni, doar CAT sa UCIDA Rusi

  NU NE POATE FI O VECINA CUMSECADE.

  OriCE Alte Idei cu „Slava Ucrainii” si altele de Gen sunt Aiureli de Moment „POLITIC” la Ordin STRAIN si CINIC.

 9. Blinchen nu va fi primit..El vine când găsește de cuviință!
  Micronică a primit semnal sa mature eliseele și să așterne cărărușa pentru că înaltul oaspete din orașul de aur de pe munte îl va ferici cu sosirea sa..
  Când îți aduci aminte cum iau fraierit yankeii pe broscari cu submarinele australiene vezi bine ce loc au francezii in lumea anglosaxonilor.. Chiar la samiturile G7 se vede „datul intensiv din coada” când ei fac selfie și cum li se îndoaie piciorușele când îl văd pe american😀😀
  Acum Blinchen poate are alte indicații căci Micronică a cam întrecut măsura fiind prea activ acolo unde nu-i pus sa fie.

 10. S-au apucat dacii liberi nebagati în seama de nimeni sa comenteze. Vedeti-va bă de piticul vostru crăcănat care își insceneaza atacuri teroriste. Nu moare nimeni de grija voastră. Nimeni ați fost,nimeni rămâneți. Va mai baga în seama Sosoaca și haur.

 11. E, in actuala situație mă intreb de care pe urmă va purta monoclu, sau va avea dinți lipsă și nasul umflat ..

 12. Sper sa mai dam niste bani si pentru Armenia şi Azerbaidjan si in general pentru orice conflict din fosta URSS. Asta fiind scopul nostru principal in viata asta!

 13. Incă o treabă.. A ieșit la vorbitor șeful spionilșor ukrani,.. și a povestit acțiunile lor ”eroice” in care au ucis pe mulți dintre apropiații lui Putin,.. La care atunci o presă romînă extrem de bine dezinformată, dar lichea a dat știrile cum uite, cum ”Putin iși lichidează adversarii politici”. Cît de mizerabil prost trebuie să fii,.??

 14. Pana una alta rusii s-au prins ca Turcia i-a ajutat pe urcacani si pe cei din ISIS in pregatirea si derularea atacului terorist de la Crocos City. La final Sfanta Sofia va fi singura claride care va ramane in picioare in Istambul dupa atacul termonuclear al rusilor.

 15. Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken…Așa șef,așa țară. Blinken este cel mai mare pitic din diplomația mondială:înălțime 127 cm, greutate 37 kg, IQ=86….

 16. @@mishteaux/Nu pricepeti ca orice pace intre NATO si Rusia este imposibila? Deoarece dupa aceasta pace atat NATO cat si UE vor sucomba efectiv din punct de vedere politic, economic, financiar, militar si mediatic. Rusii ocupand parti bune din Ucraina cu tot ajutorul de sute de miliarde de dolari in arme si munitie dat de Occident. Cine din lumea larga va mai paria pe un elefant ranit rau de tot? Asa ca singura sansa a Occidentului este aceea de a marsa pe un razboi termonuclear intre el si rusi in speranta ca asa va putea sa-i invinga pe rusi. Cum o dai si cum o sucesti NATO si UE nu au alta solutie decat sa duca in continuare acest razboi clasic transformandu-l intr-unul Termonuclear.

 17. Bbaaii „muci” @ gelu (850)!!…mosule,tu chiar esti DILIU rau de tot, daca SPERI la un RAZBOI TERMONUCLEAR mondial !!.

 18. Chiar s- a transformat cocoselul fara koaie in soim al razboiului să trimită ” legiuni ” împotriva Russiei !!?? Oare chiar așa făcea Hitler când ataca o altă țară strigând in gura mare : ” Băi, franțuji nenorociți trec Ardenii cu Pantzerele și vă distrug !? „. Chiar nu mai sunt secrete militare !?? Macroul o scaldă că ” știți, am vrut să spun altceva ” , bla-bla-bla !!! Rușii îi lasă pe cățelandri sa latre ( că fac , că dreg cu …gura !! ) si bat ca la fasole la urcaci într-un război de uzură și expectativă strategică pe un front de 1200 km !! Drogații se bucură când mor ruși ( câte 1000 pe zi !!?? ) , uitând ca asa este războiul și nu cel cu ” viteji ” de la tastatură !! Nu cred că există țară pe lume care ar fi rezistat, de peste 2 ani , la sprijinirea ukRUINEI cu armament și bani de la alte 50 de țări, plus alte zeci de sancțiuni economice !! Cocoșelul fără koaie este agent amerloc , ca și urSSuza , deci palidul ăsta de Blinken vine să pună la cale o ieșire onorabilă dintr-un război început ( de ei ) și câștigat de ruși atât pe plan militar , cât și economic !! Russia este nu numai de temut , dar chiar ca ” dușman ” ( pt. drogați sigur ) este de admirat !! Și doar complexul financiar- militar știe doar ca orice conflict NATO – RUSSIA ar fi Armaghedonul ( și doar nu și-or risca EI raiul pt. niște urcaci buni la înaintare ) și nu trebuie s-o spună niște parerologi pe forum !! P.S. Scopul nostru ar fi să nu ne implicăm sub nici o formă în sprijinirea ukRUINEI ( cu trupe ?? ) care ne-a ar putea duce cu ea in abis și să ieșim at mai neșifonati din măcel ( dacă se mai poate ) !!! Dar slugile băloase au un singur SCOP : DISTRUGEREA COMPLETĂ A ROMANIEI !

 19. @@gelu(8,50)!?/La atata te duce capul, lesinatule. Da bai eu ii atac pe rusi pe mana urcacanilor si tot eu ii aprovizionez cu armament de sute de miliarde de euro. Tu intelegi ceeace ce citesti? Occidentul vrea cu orice chip sa-i invinga pe rusi mergand pana-n panzele albe iar eu sper intr-un razboi Termonuclear? Eu am afirmat c-acest razboi din prespectiva Occidentul se va trasforma sigur intr-un Termonuclear. Este singura lor optiune cu care mai spera sa-i invinga pe rusi. Basca ca Forumul de la Davos vrea sa reduca populatia lumii de le 7,5 miliarde de goimi la 500 milioane. Si toti miliardarii din acest forum s-au construit adaposturi anti-atomice ceeace denota faptul ca ei au ca ultima optiune acest razboi Termonuclear. Lumea a ajuns in timpurile unul dintre combatati trebuie sa dispara. Ori Occidentul ori Rusia. Si aceasta se va transa print-un razboi termonuclear.

 20. Fake Democracy Tu si scopul in viata.Pentru asta este creata omenirea,sa sa ajute. Numai Rusia distruge tot pe unde trece.Fura,violeaza si seamana teroare.

 21. Vine sa puna de razboi.Ameriolacii nu se lasa. Nu pot trai acesti cowboy fara razboaie.Cu acest dement pe care il au in fruntea statului omenirea e in pericol. Nu inteleg francezii de ce tin in fruntea statului aceasta caricatura.

 22. In mod sigur multi dintre forumistii rusofobi de pe acest site sunt sub influinta prafurilor albe ca si teroristii. Numai asa se explica postarile lor fara nici o logica elementara. „Au înghițit pastile și au mers să tragă în oameni: teroriștii înainte de atacul asupra Primăriei Crocus erau sub influența substanțelor care opresc frica
  Testele de sânge ale teroriștilor care au atacat Primăria Crocus pe 22 martie, Shamsutdin Fariduni, Dalerjon Mirzoyev, Saidakrami Rachabalizod și Muhammadsobra Faizov, au găsit o substanță psihotropă care schimbă percepția realității sau, mai simplu, „oprește frica”.”

 23. „Dm spune:
  28 MART. 2024 LA 4:33
  Mishteaux e nr.1!”

  Merci … desi intre timp nici chiar prostii nu se mai indoiesc de asta !
  ATENTIE n-o spun ca narcisist ci ca un mereu verificat ca cu
  IQ-superior (1:10 000 rarissimo)

  🙂 MDA -> SHALOM ! … „solutia finala la filisteni” avea nevoie de un IQ>161 pentru a fi „POGROM”-ante-ghicita !
  Fara modesrtie si fara emplathie OAMENII ca mine-s rari !
  PS: Cu rusii n-am nimic si sper ca macar din „INTERCEPTARI” sa afle ca tara adevarul !
  Daca ca tara atomara nu are serviciile si geniile sa afle ce-si-cum
  deageaba.i inving pe „urkani” 😛 !

  SHALOM !
  (propheti REALi chiar exista … ajunge un 1/1000 ca se pui degetul pe ei ca Toma pe Iisus )
  PUP ! … pare ca ne jucam in sa in spatele cortinei e a-morala reala REALITATEA ! Geniile oricum gandesc 🙁 altfel !

 24. S-A reApucat CaCaMaciuu’ Model si Sef de Trib de CaCaMaci sa comenteze …
  DEJA miroase de PUTE a … CaCa_MAC.

  Cat de TAMPIT poti a FI, sa iti iei ASAO Porecla de Forum?
  CAT un CaCaMACI … 🙂

 25. numai tampitii de romani pot sa admire NATO. suflete de slugi beau si ceea ce altii scot …
  Blinken vrea sa porneasca al 3-lea Razboi Mondial.
  numai cretinii se mai bucura ca „suntem aparati”, mai degraba ar deschide ochii: vine razboi, dezastru!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.