Blocul Democratic, garanția mediocrității României

Au mai circulat zvonuri despre reluarea proiectului politic numit USL. Arăta prost și pentru PSD, și pentru PNL. Partidul condus de Marcel Ciolacu și Paul Stănescu era cu mușchii încordați de speranțele creșterii. Parcă trăiau o stare de hiperoptimism politic și făceau declarații cu aerul că se ridică singuri peste 50 la sută. N-a mers! Guvernarea cu promisiuni tip PSD nu mai aduce creșteri electorale. Optimismul susținătorilor se ostoiește. Parcă toate măsurile trîmbițate de Marcel Ciolacu se clatină. Oamenii au trecut de la speranțe la „să mai vedem”.

Liberalii stau și mai prost. N-au nici oameni și nici idei. Cu Ciucă și cu Bode, cu Paul Dumitrescu și Rareș Bogdan, cu Sighiartău și Bușoi n-au cum crește. O bușesc la vale.

Așadar, interesul unui asemenea proiect politic (refacerea USL) sub denumirea unui Bloc Democratic ar putea veni de la liberali. Fără o alianță nenaturală cu PSD, liberalii ar putea suferi o prăbușire istorică. În același timp, de formarea acestui Bloc Democratic ar putea să fie interesată și Comisia Europeană. Ar asigura o stabilitate la București și ar reduce importanța AUR. Mai există și alte variante cu consecințe de tot felul. Nu ele sunt subiectul.

Pe noi ne interesează doar ipoteza acestui așa-zis „Bloc Democratic”. Aparent sună bine! Ai zice că două partide mari se aliază pentru consolidarea democrației în țara noastră și pentru binele tuturor. Sună frumos, ca orice lozincă politică. Dar dacă o tot repeți și te mai gîndești la ce a fost și ce consecințe ar putea avea, începi să rîzi sau să înjuri. PSD cu PNL au deja precedentul USL și coabitarea din timpul guvernului Nicolae Ciucă. Plus începutul acesta tălîmb cu Marcel Ciolacu la guvern și Marcel Boloș la Finanțe.

Ce-a ieșit din coabitarea aceasta politică? Un rahat! Au păstrat stabilitatea pe care au exploatat-o în favoarea lor. Și pesediștilor, și liberalilor le-a mers brici. Trai-neneacă! Și-au pus oamenii peste tot, s-au învîrtit pe lîngă contractele mari și au stat la putere. Și vor merge tot așa, cu urmări din ce în ce mai proaste pentru țară.
Care este amenințarea care i-ar putea aduce umăr la umăr? Mișcările naționaliste și extremiste, zic ei. Vai, Gogu, ce pericole pentru țară!

S-au tot plîns de antisemitism, de anti LGBT, de lucrăturile ungurești și acum vor să ne salveze cu PSD și PNL. Că dacă nu dăm o șansă Blocului Democratic se alege praful de țărișoara noastră!
Demonstrația este falsă, încropită și n-ar putea convinge prea mulți alegători.
Ce șanse am avea cu un asemenea Bloc Democratic bipolitic sau tripolitic (dacă se mai adaugă și UDMR!)? Una sigură! Mediocritatea evoluției României se va consolida pentru încă o bună perioadă.
O vom tîrî mai departe ca și pînă acum!

Ba aș zice că, în cazul lansării unor măsuri stupide de temperare a crizei financiare, aflate pe masa guvernului în aceste zile, ideea formării Blocului Democratic, în loc să aducă încredere și sprijin, ar putea provoca un și mai puternic refuz electoral al clanului de afaceri politice PSD-PNL.

Europarlamentarele, în loc să marcheze o relansare, ar putea aduce primul cutremur.
Proiectul politic de Bloc Democratic mai spune ceva. Că PSD-ul și PNL-ul n-au nici o idee serioasă de a încerca o ieșire din situația de acum.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 31

91 de Comentarii

 1. Cine ii mai voteaza pe acesti nemernici incompetenti? Poate masa de bugetari.

 2. blocul democratic al esecului… licuriciu i-a pus iar la masa si le-a bagat mintile-n cap… cu prostii la conducere licuriciu isi face de cap. datorita felului in care lucrurile se manipuleaza si se doreste a fi asezate, e cazul sa le dam planurile peste cap si e un bun moment ca psd si pnl, sub ce forma de camaramizi s-ar asocia, sa dispara! ar fi moartea fsn-ului, un moment care trebuie sa se intimple si mai ales este de dorit.

 3. Blocul ăsta democratic seamănă surprinzător de bine cu Frontul Democratic al Salvării Naționale, sau cu blocul ăla socialist, autointitulat democratic, din 46. Adică o încățeleală de partide alcătuită pentru ca fruntașii acestora să se eternizeze la putere. Astfel PNL dispare ca partid liberal, popular sau ce dracu mai e și devine o anexă a PSD, care va duce exact la rezultatul contrar așteptărilor, adică la îngroparea democrației în România încă o dată. Aspect care nu este atât de grav din moment ce oricum nu mai crede multă lume în democrația asta fantasmagorică. Democrația le-a slujit oricum doar mandarinilor politici și clientelei lor corupte și în niciun caz poporului român.

 4. Intr-o democratie reala, UN POLITICIAN DE ELITA (model) necesar unei societati moderne bazate pe cunoastere, trebuie sa fie un intelept, sa priveasca particularul prin prisma generalului si intr-un acelasi elan de gindire sa cuprinda deopotriva abstractul si concretul. Trebuie sa vada prezentul in lumina trecutului, pentru scopuri situate in viitor. Nici o parte a naturii umane sau a institutiilor omenesti nu trebuie sa-i scape cu totul din vedere. El trebuie sa fie dezinteresat si in acelasi timp sa vizeze un scop; sa fie distant si incoruptibil dar cu picioarele pe pamint ca un om de stiinta.(Indivizi cu discernamintul afectat, incompetentii si cei cu instincte de rechin nu au ce cauta in politica sau viata publica).
  Un popor nu se poate dezvolta fara a avea propriile modele de oameni valorosi a caror exemplu sa le fie urmat sau care sa constituie seva de unde sa se hraneasca spiritual. Lipsa unor asemenea valori sau principii inseamna dezradacinare si apoi pieirea neamului respectiv. Din acest punct de vedere politica romaneasca postcomunista are o manifestare nefasta.

 5. Nu e niciun Bloc Democratic !
  E o Caracatiță masono-securice penibilă de profitori mediocri. Cu care Li🌈icii DemonRați Belicoși trag la edec Colonia Marginală Eșuată, cu PESTE 150 miliarde coco datorie externă.
  Hai pa, măRog…🤮

 6. „este ca prin vremea lui VADIM cu toate că Simion nu-i Vadim -dar tot „omorât”trebuie!!!

 7. Cine uită istoria e condamnat să o repete.Blocul Partidelor Democratice in frunte cu Petru Groza si ajutați de armata sovietică au fraudat alegerile din 1946 ,au adus comuniștii la putere și au tras cortina de fier peste România.Blocul Democrat e o reeditare a dictaturii ,chiar mai rău decât FSNul lui Iliescu.Vremuri negre vă așteaptă dragi compatrioți.

 8. Corect! Si pot completa, citez „Blocul Democratic, garanția mediocrității României” in completare ar fi „Blocul Democratic, garanția mediocrității României, a furaciunilor si minciunilor crase prin legi cu dedicatie”! Sa ne amintim si sa nu uitam „Meriti ti ce iti dau eu”? Nu meriti niciun scuipat de la mine, dar nici votul la alegeri. Nu meriti indiferent care ai fi cu vechime in guvern, parlament si politica inalta a tarii.

 9. 75% Tara merge intr-o directie gresita ,sondaj curs, PNL+PSD+UDMR=76% concluzia romanii sunt nebuni ori Pieleanu este de Arafhat

 10. „Cine ii mai voteaza pe acesti nemernici incompetenti?”

  Noi votam pe altii, noi-nouti, care n-au lucrat vreodata, puri !

 11. Nu am cum să votez cu acești PRO-LGBTQ , PRO-INDATORAREA ROMÂNIEI CAT MAI MULT , PRO -CLANURI INTERLOPE ,PRO -MAFIA PADURILOR ,PRO -UCRAINA ȘI NIMIC PT ROMÂNIA ȘI ROMÂNI AUR🇷🇴✌️

 12. SA-TI CRAPE OBRAZUL DE RUSINE cenzor antidemocratic si nedemn de DEONTOLOGIE PROFESIONALA pentru marsava blocare a comentariului meu postat la 18:19 care trebuia sa fie PRIMUL PUBLICAT!!! Esti GARDA DE CORP? Nea Cornel nu are nevoie de un specimen ca tine!!!

 13. Domnule Ciolacu aptsolvent de Ecologica! Vă implor, Vă conjur! Când inca sinteti acum PM , faceți pt dvs și pt copii dvs bani, mulți, mulți bani! Minim 50 de milioane de Euro! Și dacă cumpărați armament vechi de 47 de ani de 500 de milioane de Euro, comisionul de 10% vă spală de jeg și de sărăcie comision în valoare de 50 de milioane de Euro! Concertul de Crăciun de la Viena îl veți vedea din proprietatea de 11 milioane de Euro din Viena! Veți cumpara proprietati și în Spania, Elveția, Nisa! Domnule dragă Ciolacu, mamaliga nu face explozie! Cu Florin Salam, 10 mici și cu 6 halbe de bere, sinteti PM până la 86 de ani ca Manole de la BNR! Cumpăr feeeare vechi, cuuumpar pt MAPN! Comisionul de 10% din feare vechi! D-le Ciolacu, ca PM în România, v-a pus bunul Dumnezeu mâna în cap! Deveniți Miliardar în Euro! Feare vechi cuuumpar! Fregate, F16 cuuumpar…

 14. Pana acum furau cand unii cand altii ,acum dupa pandementa Sau aliat impreuna la Furat si Degradat,iar Internationalul GIGI odrasla de AUR PROFITA DE NEMULTUMIRILE ROMANILOR!

 15. ”Blocul Democratic” este garanția faptului că marionetele (PNL, PSD, etc), păpușarii (noua securitate) și stăpânii lor (USA / CIA) vor fi spulberate de AUR. Știau acest lucru de mult, de când l-au căsătorit pe nicușor ciucă cu marceluș ciolacu, forțând o alianță contra naturii, pregătind papagalii PNL-iști și PSD-iști de horă. Este foarte probabil ca prezența la vot să nu le dea posibilitatea să fraudeze alegerile din nou. Este interesant de văzut dacă au ceva infiltrați în AUR, gen: Geoană, Veorica, Tudose, Grindeanu, Ponta ….

 16. Nea Cornele, in Ghermania de la care luam noi lumina si masini bengoase, conduce dreapta cu stanga in coalitie de cativa zeci de ani. La spanioli aia nu sunt in stare niciodata sa faca un guvern. Nu vrem o tara ca afara? Sau noi importam doar droguri si apucaturi proaste? Hai bre ca ai baut dupa Stoian!

 17. ia liniste ca s-a suparat charlie! ce atita va faceti de cap pe aici? comentariul lui trebuia sa fie primul. o asa mandrete de comentariu cum nu s-a mai vazut. sa fie primul! reperati-i onoarea, va rog!

  @un cetatean, fii amabil si lasa-i locul lui charlie…

  ha ha ha ha ha ha ha ha ha

 18. Pai da dar nici domnul Nistorescu nu are nici un fel de idee(nici nu mai spun.. serioasa) de iesire din situatia de acum. Dansul critica. Si atat ! Sa critici este cel mai usor, convenabil, te dai mare, esti citit, poate-ti faci prieteni de a.u.r., ai a.u.r. a de intangibil etc. Dar…ce vrei ? Vrei sa o rupem cu americanii, sa iesim din U.E. …pentru ca acestea doar ar fi posibilitatile de iesire din cusca in care ne aflam. Poate intr un articol viitor domnul Nistorescu ne mai da unele indicii, ceva acolo ….

 19. Viitorul ne ofera ,asa cum stiam deja ,nu numai intrarea Romaniei in spatiul Schengen dar ofera Romaniei puterea de a se democratiza in totalitate si de a pune in aplicare toate doleantele cetatenilor inca nemultumiti.Ceea ce urmeaza este unic in Istoria Romaniei post decembriste . Coalitia aflata la guvernare are obligatia de a se transforma intr-o Coalitie politica (cetatenii deja sunt obisnuiti )cu liste comune pentru a cistiga la scor toate alegerile din 2024 alegeri ce credem ca vor fi astfel comasate .Economiile facute astfel sunt substantiale .Coalitia numita„ Blocul democratic” va rezolva, inainte de inceperea campaniei electorale in 2024, tot ceea ce pina acum nu a fost posibil de realizat .Intrarea in Schengen , vinzarea activelor neperformante , modificarea procentului din PIB atasat pensiilor cu efectele binecunoscute de noi toti , cresterile salariale si eliminarea tuturor avantajelor extra salariale totul conceput in contrapartida decizii ce impreuna cu reformele in Administratie si in Teritoriu ca si posibila eliminare (ca participare ) a cetatenilor angajati in structurile de comanda ale intreprinderilor aflati in AGA totul convergind catre o mai buna Administratie in urmatorii patru ani .Suntem in fata Cresterii numnarului de Natiuni ce intra in UE .Suntem in fata federalizarii UE , in fata inarmarii fara precedent si a transformarii armatelor din statele foste comuniste in armate NATO , in fata uinrarii suediei si finlandei in NATO ca si fata dezmembrarii federatiei numitaRusia asa cum ne zicea nu demult chiar doamna Ursula von der Leyen ce evident va coonduce inca multa vreme Europa .Europa si„ Imperiul” isi vor reface granitele si isi vor extinde puterea acoperind intreaga Europa ,Visul nostru de veacuri este pe cale sa apara .O imensa Istorie sta in spatele nostru istorie ce negresit trebuie refacuta de data asta impreuna cu noi toti .

 20. Pe România TV se da peste cap un general pifan Moș Teacă ca sa ne explice cum sta treaba cu dronele. Mai deștepților, întrebați un ofițer inginer electronist de radiolocație și dirijare rachete a.a. cum sta treabă cu dronele. Mai lasati-l pe gl. Barbu care e inginer mecanic. Dronele care transporta exploziv la țintă sunt sub forma unor avioane foarte mici care au o suprafața efectivă de reflexie a fascicolului de unde electromagnetice foarte mică și de aceea sunt greu de detectat. Adicătelea semnalul reflectat este de amplitudine foarte mică și nu poate fi prelucrat de statia de radiolocație, adicătelea drona este invizibila radar. Cu cât zboară la altitudine mai mica cu atât devine invizibila radar. Drona zboara la joasa înălțime și este dirijata prin satelit. Nu poate fi doborâtă decât de o pânză de foc realizată de o instalație automata de artilerie gen AK-630. Cu AKM-47 tragi un vagon de cartușe și nu știi dacă o nimerești. Trăim epoca avioanelor invizibile radar de mari dimensiuni și a dronelor invizibile radar de mici dimensiuni. Ucrainenii au inceput cu dronele turcești și acum primesc în cap drone iraniene!

 21. Securisti din toate partidele UNITI-VA. Pierdem pensiile speciale.
  Va mai voteaza evvreii globalisti ucrainieni….racu sa va ia de tradatori. Uooooooo……uieee…

 22. Iata ce spuneam la 18:15 – Nea Cornel marsaluieste in continuare fara sa se abata de la LINIE…NU, nu de la linia Partidului, ci
  de la LINIA pe care si-a trasat-o in necunostinta de Cauza! Ne vorbeste nonsalant de senin despre „liberali” ca si cum ACOPERITII respectivi ar fi fost fatati direct de FAMILIA ILEGALA Bratianuu! Dupa gafa ideologico-ideatica cu „national-socialismul ceausist
  o face si mai lata, ca alta data, cu BLOCUL DEMOCRATIC, denumire emblematica in 1946 cand la ordin Comintern PCR a creat aceasta
  FACATURA!!! In stilul bolsevic clasic Cominternul a ordonat ca conglomeratul bolsevic sa contina apelativul „democratic” si sa nu fie denumit FRONT, ci BLOC… Principalul partid FACATURA Comintern din 1921, LA Moscova, fiind PERTID TERORIST scos REPETAT IN AFARA LEGII!!! Cu cine s-a imbarligat PCR? Cu „FRONTUL plugarilor” creat in 1933 de MILIARDARUL ROSU/BOLSEVIC SUB ACOPERIRE Petru Groza, BANCHER si INDUSTRIAS al Comintern!!! MONSTRUL care CU NAGANUL PE MASA l-a fortzat pe REGELE Mihai I de ROMANIA GENERICA sa „abdice”, santajandu-l colateral cu LICHIDAREA prin impuscare a UNA MIE STUDENTI PATRIOTI ANTIBOLSEVICI!!!

 23. Bravo, boos! Nu te testară ăștia antidrog, la scoală? Prezinți simptome serioase…

 24. Cu dric la poarta si cai mascati…valabil pt toti din PSD si PNL…

 25. …adevar va spun:sts va avea marja de vreo 20%de furt-asta scade cu cat prezenta la vot este mai mare…surpriza-aici vor incerca sa impiedice adevarul- vine din diaspora…in tara mai sunt, la ora actuala, pana in 9 mil votanti, restul este vraja marii ins si greblistilor-pe cine nu lasi sa moara in puscarie nu te lasa sa traiesti…de ce este disperarea asa de mare?…simplu: primul pas, capii serviciilor vor avea viata grea…din justitie, toti colaboratorii vor merge la beciul domnesc…si cei din presa…si de pe la ong-uri…ei stiu, din acest motiv toata zbaterea…mai este putin, cutremurul va purifica…va scapa, oarecum, esop…este o entitate binara, putem cel mult sa-i distrugem placa de baza sau procesorul…nu ma credeti!…

 26. @esop Dvoastra sunteti in stare de trezie cand ne delectati cu elucubratiile marca proprie din fiecare postare ? Aproape fiecare propozitie pe care o scrieti este intr-o disonanta crunta cu realitatea si adevarul dar nu va sinchisiti. Aveti tema de la administratia prezidentiala si trebuie sa o duceti la capat 🙂

 27. le e teama ca o sa piarda puterea, de aia sunt dispusi la orice… momentan vorbesc de pacturi, cand o sa se apropie alegerile o sa o dea direct in abuzuri, ca si scroafa din Moldova. Acuma ca au si lege de la UE, si probabil ca si legea SECU a trecut tacit deacuma, o sa inceapa cu inchisul de ziare, posturi, iar ulterior securistii si securistii din justitie, plus CCR-ul o sa inceapa cu arestari si interzicerea de partide, eventual si de niscai drepturi.

 28. Stati sa vedeti „blocul liberal” alcatuit din extremistii hashtag rezist USR, Orban si pmp.

 29. Nicu Olahus, exista variante mai rezonabile si mai facile decat iesirea din NATO sau UE. Una dintre ele ar fi impozitarea economiei subterane care atinge cote de neimaginat in Romania, insa se pare ca este patronata politic si prin refuzul scoarerii din subteran si a neimpozitarii cu buna stiinta a 70%din economie, acest guvern creste impozitele la populatie si agentii economici onesti, care si pana acum plateau la buget si majoreaza nejustificat preturile de consum, mentinand o inflatie mare pe care omul simplu o suporta chiar daca INS – ului i se cere sa nu o publice. Guvernul nu a facut altceva decat sa diminueze drastic veniturile populatiei, saracind-o, prin inflatia enorma creata tot cu buna stiinta. Daca in 3 ani a fost o inflatie de peste100%, cum se face ca au fost majorate pensiile cu cca 20%iar salariul minim a crescut nesemnificativ desi legea de indexare cu rata inflatiei obliga guvernul sa indexeze anual aceste venituri? Se agata de o constructie politica ce au folosit-o la un moment dat cand erau pe val. Acum, orice alaturare a acestor partide le va aduce un scor si mai mic iar pnl va trage in jos pe oricine i se va alatura. Electoral, acum ar fi trebuit sa diminueze impozitele, sa corecteze inflatia galopanta prin scaderi de preturi la utilitati, nu sa extermine constient tot ceea ce inseamna contribuabil onest. Este deplasat sa sustii ca psdnl distruge constient tot ceea ce poate fi numit economie reala si extermina 80%din natiune pentruca nu se atinge de ceea ce genereaza venituri neimpozitate, ceea ce genereaza o mafie atroce. De ceea ce traim noi, americanilor nu le pasa iar UE are instrumente facile pe care le foloseste-taie fondurile de dezvoltare pana cand, intr-o zi, ne vor separa de restul UE fiindca vom fi nefolositori. Generatia noua de badante si culegatori de sparanghel, romanii de 18 ani deja se afla acolo unde trebuie, nu mai au mare nevoie de Ro.

 30. Eu m-am săturat să tot stau în blocul asta democratic… iarna e frig, vara n-ai apă caldă, și în general te halesc gândacii sau maidanezii. Vreau și eu în blocurile alea nedemocratice, de la șosea, acolo unde stau și șefii blocului democratic, un bloc – un parc, un bloc – un cinema, un bloc – un teatru, un bloc – o parcare etc.

 31. @ Pentru anul 2024 ce candidați mai propun partidele la „Sunt prost și vreau funcție aleasă”, cu ”trenă de consilieri”, că ,,de pe urma unor proști mai mănâncă și alți” ”speciali” , plătiți ca ”speciali”, ca să le facă ”pregătiri”, cu ce le lipsește , cine plătește, ?

 32. Blocul Democratic reabilitat termic, musai va trebui sa aibă lift ca babanii sa nu fie nevoiți sa gâfâie pana la etajul I și sa scoată limba de un cot când pun la cale distrugerea nație. Ar mai fi și varianta Blocul Democratic A3, total supus Ucrainei, NATO și UE, carui ii face reclama intensa Blocul Pupincuristilor de la CNN, A3 pentru a fi achiziționat de tanara generație din librarii odată cu începerea noului an școlar ca sa deseneze sau sa picteze pe filele sale dinozauri securiști, tradatori nelegiuiți, curve de doi bani, mumii neputincioase, hoți de case, de diplome și doctorate, pupaturi de fese porcine de orientare woke și firește picioare de dama proptitoare de funcții pe merit. Pentru foarte mulți Bloc Democratic e unul cu bulina roșie care se reabilitează pe gândirea unora și banii americanilor sau a celor de la UE. Grav e ca noul Bloc Democratic are canalizarea înfundata, asa ca mirosul de rahat pe care-l degaja poate fi simțit de la o posta, iar gândirea tipa de sclav ii răzbate prin toate geamurile,ușile si orificiile construcției sale.

 33. ati vazut ca am avrut dreptate ca postarea lui charlie este de inestimabila valoare??? daca intelege cineva ceva sa-mi faca si mie, va rog, un rezumat pe scurt. eu ma declar inapt pentru o minte atit de stralucita ca a lui charlie.

  @un cetatean – ingratule, l-ai lasat pe charlie fara coronita…

 34. @ Zalmoxis: Cred ca Charlie vrea sa spună ca Blocul nu e Bloc, ci o vila sau o casa de toleranta unde demonii lui Charlie vor sa se dezice de Dostoievski și sa-l încoroneze pe Zele rege, ca sa scoată în afara legii Război și Pace, dar numai capitolele cu pacea. Am mai înțeles ca Frontul Plugarilor avea tractoare cu sase brazde și semănători de la Semanatoristi, iar Petru Groza care era miliardar, sărac lipit pământului, l-a șantajat pe rege cu ajutorul procurorilor lui Kovesi inscenandu-i un flagrant cu un cos de oua și o closca drept mita pentru generali. A da, uitasem. Am mai înțeles ca domnul Charlie va participa ca pilot de formula 1 in circuit și va pilota o căruță trasa de patru boi cu sex incert și doi catari proaspeți înscriși la cursurile domniei sale de luptător Sumo și G7. În rest totul e clar ca lumina ochilor închiși la Sighet.Totuși am și eu o nelămurire. Cu ce era îmbrăcat Groza când statea acoperit sub acoperire și dacă avea maruntis în portofelul din piele de oaie Turcana?

 35. La Bucuresti in lipsa de fanarioti, bun si hotii si slugoi P$DNL, pupatori in fund, politica oficiala.

 36. esop joi, 14 septembrie 2023, 9:25 La 9:25

  Intre timp asa cum deja vedeti ca v-am spus Ucraina doreste sa acorde drepturi egale tuturor cetatenilor ucrainieni de alta etnie iar procentul din PIB oferit ca si parte a pensiilor creste .Intrarea in Schengen ne este deja asigurata iar toate legile ce tin de invoiala cu Bruxellul si de dorintele cetatenilor vor fi puse in practica .Mai crede cineva ca este cazul sa voteze cu alte partide „ doar guralive ” ce nu pot oferi nimic ? Nu cred ca cetateanul roman este lipsit de discernamint .Pensiile si salariile cresc , in Schengen intram , PNRR ne ofera sume fabuloase pentru dezvoltare , noile legi apar pina la sfirsitul anului .Am fi dea dreptul „idioti” sa votam visele altora ce se vor dovedi ancorati si captivi ai unor alte forte nondemocratice .Apare curind si asta multumita F.B.I.Multi vor constata cit de rau sau inselat cind au pariat pe„ moneda” alternativa .„Salbele atirnate de git” nu vor mai aduce voturi.

 37. Eu cred că avem de-a face cu niște calcule simple.
  Dacă se ordonă trecerea la starea de război și se interzic alegerile, atunci blocul e creat și gata funcțional. Deci, variantă câștigătoare.
  Dacă se permit alegerile, atunci, blocul va aduna mai multe sufragii decât restul (căci nu cred că au fost bani pentru actualizarea softului și se va merge pe versiunea veche). Iarăși variantă câștigătoare.
  Ăștia sunt politicieni, maestre. Merg pe interes, la câștig. Nu riscă nimic.
  Și cum altfel ar putea să procedeze într-o țară fără economie, fără resurse și fără popor.

 38. Crezi cumva ca in aceasta situatie de razboi tara are nevoie de aventurieri politici ce este posibil sa tinteasca interesle altora asa cum deja FBI a anuntat ?

 39. Rațional ca deobicei,articolul de azi al domnului Nistorescu arată de fapt eșecul acestei guvernări.Eu merg si mai departe. Dacă cele 2 partide vor merge unite in alegeri, atunci prin asta vor arăta alegatorilor că ele recunosc esecul proprieri lor guvernari. Ele spun: singuri ne este frica sa mergem la vot deoarece oamenii nu ne mai vor. In loc să se salveze cine poate, se vor îneca amble partide. Judecată simplă. Fără prea multe variante.
  Vine sorocul. Cineva trebuie să deconteze dezastul celor 33 de ani de proastă guvernare.
  Fuga de răspundere îi ajunge din urma pe cei care au fost la putere 33 de ani si jumătate. Nu poți minți și înșela mereu.
  Ori unde in lume, in caz de mari crize, vechile partide politice dispar si apar noi partide. Vezi Franta cu actualul partid a președintelui Macron.

 40. Din nou, RUSINE Cotidianul ca angajezi ca CENZOR IDEOLOGIC un specimen care-mi blocheaza comentariile inconvenabile LUI, dar si HAITELOR ceausiste reunite pe forum…De data asta la 9:47!!! ROG din nou insistent sa fie publicat si sa nu fiu nevoit sa-l repostez!!! Comentariul nepublicat APARE CA FIIND IN MODERARE, deci poate fi PUBLICAT!!!

 41. Ce-a facut Nicusor Dan prin capitala cam aia au facut Orban, Citu si Ciuca au scaldat-o, toti astia de speciali anticorupti de dreapta. Ete na ca au toti dreptacii nevoie de PeeSeeDee. Aia buni s-au pupat in bot cu cei rai. Mai si fac nunta in interes national, cica, casa de piatra e „Blocul Democratic”

 42. Foarte exact articolul lui Nistorescu – cu felicitări! Doar nu-i cineva obligat să publice tîmpeniile lui Charlie, de care rîd și rațele. Insul, fiind la știință de doi bani, îi tot dă cu nea Cornel. Lingușire de lingușitor vechi, care se dă și victimă. Inși de nimic ajunși unde nu-i cazul de ei.

 43. Postarea de la 9:47 – Camarazii din HAITELE reunite ale Sekuku cerausiste resovietizate opereaza ca de obicei in cete de 2-3 prim mate, fiecare ceata avand un tip precis de misiune! O ceata pandeste DUSMANUL, de clasa, o alta ceata il atrage prin hartzuiri
  intr-o ambuscada unde sta pitit restul HAITEI de FIARE TURBATE , ideologic…Tica-Editat(noua mea formula!) poarta geana comuna a FIARELOR, antisemitism-ateism-ferocitate marxisto/bolsevico/legionaroida…Sa fie o intamplare ca din cei 3 comentatori ce au facut PARALELA cu Blocul „democratic”, COMINTERNIST, din 1946 doar eu fac obiectul manifestarii turba ciunii FIARELOR sefe? Nu e o intamplare chiar fara a tine cont ca Libiu le e un camarad de Nadejde! Esential fiind ca eu sunt UNICUL lor DUSMAN de moarte pe forum, caruia-i doresc de ani de zile DISPARITIA!!! De unde URA ATAVICA? Se observa la aceasta tema, Blocul Democratic, ca sunt UNICUL (sic!) ce a prezentat in profunzime DIVERSIUNEA din 1946, cu toate ratiunile ei, cu sorgintea PCR si FRONTUL Plugarilor
  clonat de MILIARDARUL Comintern Groza ILEGAL personal al lui Stalin!Bolsevicii au FIXATIA cu FRONTURILE fiind IN RAZBOI permanent
  cu SOCIETATEA-STATUL-TZARA-POPORUL-NATIUNEA! Sa demasti caracterul TERORIST al PCR e insuportabil FANATICILOR IDEOLOGIEI GENOCIDULUI MARXIST/BOLSEVIC! MONSTRUL marius/rene/core cal Tica-Editat Batranul Zalmoxis a incercat disperat sa-l TRANSFORME pe Groza-Comintern in prolet sarantoc, RASTALMACIND ordinar REALITATEA si precis o s-o dea cotita ca a fost o vorba de duh, HUMOR hemo roid! PARALELA 1946-2024 e un demers logic stralucit pe care doar Libiu si mai ales Viitor de cacao au mai indraznit sa-l exercite! In 1946 Armata ROSIE OCUPASE ROMANIA GENERICA, acum E CONCENTRATA AMENINTATOR LA GRANITE si AGENTII SOVIETICI interni asteapta cu ARMA LA PICIOR!!!

 44. Pensiile si salariile cresc….Cata nesimtire!!! Salariile au crescut doar in promisiunile guvernantilor iar pensiile doar in titlurile unor texte scrise de jurnalisti neinstruiti. In realitate cresterea de pensii este un ajutor social oferit in an electoral categoriilor de pensionari care ar putea da votul unor partide, pensiile suportand in trei ani o indexare de 12% raportata la o inflatie totala de aproximativ 100%.Despre intrarea in Schengen, mai vedem…Se pare ca la cata spaga se poate invarti prin vami , nici nu vor unii sa intre. Fondurile de dezvoltare prevazute in PNRR…Tocmai au fost taiate 750 de milioane (20 de spitale).Ramane de vazut ce va fi, desi viitorul (nu) suna prea bine. Legile care APAR pana la sfarsitul anului…Eterna amenintare s-ar putea materealiza anul acesta si va fi dezastru- impozite majorate, pensii la misto, indexari anulate, etc. Termina bai cu tiradele de minciuni! Doar voua va este bine!

 45. esop joi, 14 septembrie 2023, 11:49 La 11:49

  Asa cum banuiesc ca deja stiti beneficiile extra salariale vor fi eliminate dar nivelul salariilor brute va creste ceea ce practic va compensa partea de venit , a salariatului, ce este eliminata .Pe de alta parte partea ce contine necontributivitate, in domeniul sensibil al pensiilor speciale, va fi impozitata cu un procent convenit cu Bruxellul .In acelasi timp Ucraina va oferi cetatenilor ei ,de alta etnie, o egalizare a legilor ce vor inchide gura celor care se tot agata mediatic de persecutia etnica .O noua lege ce pedepseste drastic toate zicerile unor cetateni ce fac referire negativa la politicieni sau la alte etnii sau la persoane ce fac parte din LGBT va reaseza discursul politic si zvonistica din Media romaneasca .Vom intra in Schengen pina la sfirsitul anului si vom continua inarmarea fara precedent cu sisteme NATO inlocuind vechile capacitati foste sovietice .Vom ajuta Ucraina in totalitate si vom contribui decisiv la scoaterea din jocul politic al unor entitati filo ruse ca si la scoaterea din Romania (Rep.Moldova deja face asta ) a spionajului rusesc cu ajutorul FBI ce in curind ne va prezenta date noi .Noua alianta PNl-PSD fara UDMR(nu credem ca va mai prinde Parlamentul )de data acesta ea devenind politica ,va cistiga detasat Alegerile din 2024 dupa ce impactul afirmatiilor FBI va deveni devastator pentru unii .Imperiu European se reface si toate declaratiile recente ale doamnei Ursula von der Leyen ne arata in clar asta .Joc inchis .Presedintele Iohannis este cel care nu doar a adus natiunii beneficiile PNRR ci este si cel care reconfigureaza politica romanesca si intreaga modalitate de functionare a Statului .Asteptam cu nerabdare noile legi .

 46. Esop și Samariteanul = propaganda johannistă.Același apare și sub alte două-trei semnături. Are dreptate @esop: propagandiști mediocri pentru falsuri.

 47. nasol an roma_niea. Au anceput sa va bage veceurile an casa.

 48. Ăla din dreapta merită ca să desfunda latrine de rahat uman, la ce „competențe”(?) are! De nimic nu este bun, de nimic! La mine la firmă îl puneam ca să dea cu bandă abraziva la fiare vechi, să la curețe de rugină! Îl văd în silă, io tolănit in pat cu capul peste antebraț! Cămașă alba, mâneci suflecate, face turul României la țărani! Obez, ultraobez, transpirat, prost intelectual, foarte prost intelectual, lb română este piatră de moară pt dânsul! Ferma Animalelor, Ferma de vaci Belciugatele! Unu’ ca ăsta general cu 4 stele, ăsta PM? Își ștergea mucii la mate in clasa a VI-a, fiind scos la tablă? Brânză de oi, butoaie cu vin, curcani grași ca ” Grasul” să fie general??? Si cu 4 stele? Pensie cumulată cu salar? Popescu Piedone cu 8 clase la 24 de ani, șef la Protecția consumatorului sector 6 și primar București 2 mandate? 67 de morți arși de vii în chinurile Iadului la Colectiv, avuți pe conștiință? Infernul lui Dante e pistol cu apă? Milionar în Euro cu „abia” 8 clase? Mânca 38 de hotdogi odată? Nu mai zic nimic! Praful și pulberea să se aleagă! Praful și pulberea de banu’ nemuncit! Prafu’ și pulberea să se aleagă! Plus scrisnirea dinților și viermele cel neadormit ” dincolo”, unde este eternitate și numai eternitate! Unde nu poți „dribla” Divinitatea!

 49. AGENTUL SOVIETIC sub acoperire incotro cenista „esop” e Calosul Tica Editat, in varianta doi dejectand la doua capete!!! De ce HAITELE reunite ale Sekukuritatii ceausiste care se fac ca ataca BOLSEVISMUL „jidanesc”(cum spun ei cu marsavie), dar ii IDOL LATRAizeaza in cor pe CRIMINALII BOLSEVICI/COMINTERNISTI Dej si Ceausescu, in paralel ridicand OSANALE complice „revolutiei” care a fost O LOVITURA DE STAT KGB/GRU/Comintern SANGEROASA, cu SAIZECI DE MII de ROMANI ASASINATI LA INTAMPLARE, dar si tintit,
  dandu-si astfel singuri peste botul ceausist, FAMILIA LOR CEAUSESCU fiind LICHIDATA, ma declara DUSMANUL Nr 1? Pt ca le demasc
  duplicitatea de sekukuristi sovietici ANTISEMITI/CARE URASC ATAVIC EVREII, dar si mai mult pentru ca II PUN IN ACEEASI OALA pe ACOPERITII din TOATE FACATURILE Sekukuriste numite „partide”!!! Cat se dau ei de „anti-dreapta” SEKUKURISTA, NU VOR SPULBERAREA SEKUKURITATI si astfel se autodemasca in duplicitatea LATRATURILOR LOR „anti-pensii speciale”!!!Modifici Constitutia cu specialii
  strecurati in articole si AUTOMAT ai rezolvat cu SPECIALII=STALPII SOCIETATII PSEUDODEMOCRATICE-PSEUDOCAPITALISTE SEKUKURISTE!!!

 50. Daca Blocul Democratic ar coopta si AUR si USR si restul de filo orbani (fie ei bucuresteni sau budapestani),
  presa romana ar crăpa in cateva luni din lipsa de stiri ”bomba” , dezvaluiri ”explozive” , ”rasturnari de situatie” , ”ce nu s-a vazut cand s-a vazut tot in detaliu pe 18 canale odata”, ” X rupe tacerea” (misto de tot, cand X = Ponta ori Basescu, ”breacking news” sau ”news alerts” si moartea pasiunii – sa vorbim ore in sir in jurul unei mese , despre sanatate educatie si pensii de-ale sau d-alelate.
  De fapt este cumva meritoriu ca o alianta politica sa ofere o garanție a mediocritatii, atîta timp populatia
  este ținută la un nivel sub-sub mediocru de catre monstruoasa coalitie mediatică. Ieri am urmarit cu sufletul la gura un reportaj de 15 minute despre o doamna din Oradea care in sacul de cartofi a gasit si un pietroi.

 51. Niste profi mediocri de la UBB Cluuuj l-au intruit pe Charlie asta. Marga presedinte ! UASCR nu mai exista, UTC nu mai exista, PCR nu mai este, PNT nu mai este, PNL a devenit PD, cu el presedinte inchidem pravalia ! Sefu’la Coti are mana buna.

 52. Charlie, despre Blocul manipulator ex etecist din presă, nimic, nimic? Nistorescu, Cristoiu, Coroiu…

 53. bha nasoilor, va baga khazarii de UE an Schengen pa la spate. Ca pan fatza, sar face de ras sa va bage, dup atat amar de ani. Darar ciuma paste casele voastre de tatari spurcati de Bukres si teleorman.

 54. Nici cu USR nu facem de depus o motiune, dar va promitem ca strangem 50%+1 si dam jos blocul de beton de care ne lovim cu capul. Avem PROFI de partea noastra, avem ambasada rusa din B. Din pacate, Departamentul de Stat al SUA, statul Israel si statul Kosovo ne este impotriva. In schimb sunt 8 milioane de voturi in diaspora, indiferent ce inseamna asta, atat doar, popalaii SIE au cotit-o, ordin pe unitate. Dar avem racheti la Tiraspol care sa modifice datele de vot din tabletele STS. Vom castiga si daca infrangem, Coti este alaturi de noi, mereu alaturi, niciodata la fix !

 55. Draga Dle autor, spuneti:

  „Ce șanse am avea cu un asemenea Bloc Democratic bipolitic sau tripolitic (dacă se mai adaugă și UDMR!)? Una sigură! Mediocritatea evoluției României se va consolida pentru încă o bună perioadă.
  O vom tîrî mai departe ca și pînă acum!”

  Sa negam!
  Intrebarea devine afirmatie:
  Avem sanse!
  Negarea lui a. AND. b este NON (a) .SAU. NON (b)
  Rezulta ideea ca avem sanse fie numai cu PSD, fie numai cu PNL pentru ca NON(PSD) este PNL si NON(PNL) este PSD.

  Dar sa ne intoarcem la origini! Din cine s-au format cele doua partide? Aceiasi oameni scoliti cu aceleasi invataturi care au optat intre cele doua partide dupa cum le suna la ureche sau dupa interese de gasca, oricum nu dupa credinte ideologice ferme, bazate pe experientele lor de viata.
  Asa ca, dupa mine, este cel mai natural si onest lucru sa se uneasca si sa se aleaga cei mai buni dintre ei.
  Trebuie o opozitie? Da, ca sa pastram democratia si daca ei vor fi seriosi, va aparea o opozitie serioasa.
  Deci ar fi de bine daca ar renunta la maimutareala cu noi suntem liberali si ar accepta ca toti au un trunchi comun.

 56. How come the Hungarian politicians are so thoughtful & practical in contrast to their other Eastern European neighbors like Poland, Romania, Bulgaria etc..⁉️

  It’s called IQ…LMAO. What can I say Hungary and Serbia have it, the others don’t!

 57. esop , dupa prostiile jalnice pe care le depitezi zilnic , aceleasi , realizez ca esti de fapt PUNCTUL OFICIAL DE VEDERE al psd-pnl ! In realitate , programul de guvernare este doua puncte, vorba lui Nicu Alifantis : ” furam toti , scapam toti , ne dam legile noastre pt. a nu fi prinsi si conamnati ” !!! ps- Editorialele lui C.N. , sunt oglinda voastra de Venetia , pe care el v-o pune in fata ! Pt. ca nu va mai poate suporta … si nici noi , vom vedea ce ne rezeva viitorul !

 58. Hungary is the ONLY country in the room doing any critical thinking.

  It’s because ethnic Hungarians are ruling it. It is extremely difficult for the khazar goys of UE to learn Hungarian language and pretend to be Hungarians.

 59. Daca nu vor renunta la comedia de-a liberalii de buna voie, nu sanctionati de electorat, va continua baltirea in mediocritate cu toate consecintele negative.

  Aseara la RTV a intrat o mamica a unui baietel de 4 ani, inscris la o gradinita de stat din Germania. Mamica era revoltata de hotararea de a se introduce in gradinita fiului, „jocul de-a doctorul” In ce consta? Copiii, fetite si baieti vor fi adusi dezbracati intr-un cabinet si isi vor studia partile anatomice. Jocul ar urma sa aiba reguli, sa nu palpeze, sa nu se raneasca si sa fie sub supravegherea unui adult. Mamica era efectiv revoltata si hotarata sa se intoarca in Tara. Deci, dragii mei, acesti romani, probabil, vor constitui o opozitie reala, hotarata si benefica.

 60. Calosul Tica-Editat, alias Je NE suis pas Charlie, supranumit URA ATAVICA FATZA DE ROMANIA GENERICA, supranumit rene/core vine la pachet dejector cu sine insusi, 14:02/14:07!!! Cand e Calosul Tica-Editat il ridica sibilinic in slavi pe Nea Cornel si ma acuza
  pe mine in stil alatrinez ca-l iau la per tu, cand e rene/core/URA FATZA DE ROMANIA da cu Nea Cornel de pamant tomlinesc, ba ca e
  sekuku, ba ca e „ex etecist”, ba ca e la catarama cu „Coroiu”!? Deci, Calosul Tica-Editat e deranjat de atacul lui Nea Cornel la Blocul Democratic al celor doua FACATURI SEKUKURISTE care REFACE „fsn-Ilici GENOCID-Pedro Romanovici Pauker Ibarruri Mercader”!!!
  Dupa 34 de ani are loc REVENIREA LA MATCA SOVIETICA, Frontul „Segregarii” Nationale…Bineinteles ca PROPAGANDISTII SEKUKU din media SEKUKU mioritica, in frunte cu perechea care se tine de mana, Ben el mosad Kiriakovici-Pielicica Psoriazis, AU NAVALIT IN TROMBA pe canalele Sekuku-tv ridicand osanale NOII DIVERSIUNI(din 1946 si din 2023!), considerand initiativa „un act patriotic” in „vremuri sekukuriste de restriste”, o „uniune nationala”!? Iar pentru DISIMULARE au facut trimitere la Usl-ul nasit de MONGOL
  prin imperecherea AGENTILOR SOVIETICI Del Ponte-Crinutz!!!

 61. Copii!

  Doi copii studenti la Geografie, din familii modeste, copii ca-si cladeau o viata, omorati de un copil al unor parinti imbogatiti prin inselaciuni si escrocherii.
  Apare un prieten al beizadelei care-si pune clopotei pe coada si comite o infractiune. Ce vrea sa demonstreze? Ce sau pe cine vrea sa acopere „prietenul”?

  Duma s-a filmat în timp ce se afla în interiorul Spitalului Floreasca, iar apoi a postat imaginile pe Instagram. „Băi, sunt rupt în gură deja. Sunt şi beat. M-am strecurat în Spitalul Floreasca (…) Aţi înteles. Ce medicamente fur şi eu de aici? Ia, ce-i asta oare? Am intrat prin efracţie în Spitalul Floreasca. E gol, nu ştie nimeni că sunt aici. Mă duc să fur nişte droguri. Ăştia au toate drogurile încuiate pe undeva.

  A „furat” doua pungi cu ser fizioligic.

  Ce-i asta?

  Constiintele Tarii! Unde sunt?

 62. Darius si nevasta charlie, pleacă in cosmos. Ca să nu meargă cu mâna goală, o să ia cu ei pe Tică, alias naș de cununie in loc de prezervative

 63. Incepe sa-mi dea frisoane precizia estimarilor mele referitoare la HAITELE reunite ale Sekukuritatii si in special DEMASCAREA CLONELOR si a ROBOTILOR DEFECTI care-i fabrica pe banda/HAITA sovietica rulanta!!! Cu vreun an in urma Capitanul core prins in
  corzi de propriile TRANSvestiuri a recunoscut ca e atat „Asta e”, cat si „A fost”(vroia sa spuna ca „Am fost si chiar mai mult
  decat atat”)!!! Se dadea peeseedista, dar era Calosul Tica-Editat pro-Sekuku PSD/PDNL, asa cum recunoaste mai sus recomandand
  sa optam „patriotic-esopian” cu „Blocul anti-Democratic Sekuku” care precis o sa vina cu „desteptocratii” cei mai PROFI din AGENTURA SOVIETICA!!! Tare ma tem ca Calosul Tica-Editat alias core, TRANSvestit ca vestala des shelata i-a TRICOTAT pe DURII
  ANTISEMITI/CARE URASC ATAVIC EVREII hemo roid/gelu/marius si chiar rene prin AMUSINARILE profesioniste…

 64. @ esop . Mai esopule esti o p…la . Tu nu stii ce scrii aici pe forum . „Ejaculezi”ce-ti spun altii.Da poti sa-mi raspunzi la o intrebare ? Iat-o : E buna „titza” prezidentiala?Poate-ti ei samarul ala samaritean si-ti cari si celelalte „titze”. Alea amerloce , ukruinene , sau cele din „mareata (m)UE”…Esti limacsul perfect. Oportunist si pupincurist!QED.Si apropo , l-ai depasit pe @ charlie… Prietenii stiu la ce!

 65. Maretie si mediocritate.
  Ce fac bogatii post Revolutie cu averile castigate de ei, numai ei stiu cum? Si le ascund prin lume unde se vor pierde odata cu ei.
  Mersul istoriei reflectata in mersul unui spital.
  Spitalul Brâncovenesc din București a fost construit în perioada 28 august 1835 – 14 octombrie 1838, iar acest lucru a fost posibil datorită filantroapei Safta Brâncoveanu, fiica marelui ban Tudorache Balș și a Zoiței Ruset-Rosetti, și a funcționat din veniturile provenite din administrarea moșiilor donate de ctitoră. Inițial, această instituție medicală a fost concepută cu scopul de a oferi îngrijire celor nevoiași, dar, în timp, a devenit o emininentă școală medicală.
  După cum scria Safta Brâncoveanu în regulamentul de organizare interioară, bolnavii care apelau la serviciile Spitalului Brâncovenesc erau bine primiți „fără deosebire de orice nație, stare și religie și vor fi, parte bărbătească și femeiască, potrivit cu numărul paturilor”.
  A funcționat ca spital militar cu un număr de 500 de paturi în perioada celui de-al Doilea Război Mondial.
  In 1948, în timpul mandatului lui Petru Groza, Spitalul Brâncovenesc a fost preluat de stat.

  Pe data de 29 martie 1984 la comanda lui Ceausescu, așezământul Brâncovenesc s-a transformat in munți de moloz.

 66. Un Tică avea limbrici. PE Unul îl cheamă CHARLIE. Charlie, alias Tică, este propriul său limbric.

 67. cu armele, bombele si gloantele pa care leati dat, or sa va omoare ukronazistii copkiii. Camas pa mormantu vostru de tatari blestemati de Bukres si teleorman.

  atacul si razboiul ukronazistilor cu roma_niea, e la distanta de o saptamana. Suggatori de chachat ce sunteti.

 68. „viitorul ofera sansa Ro de a se democratiza”… Hai ma!!!! Chiar asa???… Si in acelasi text, esopul psdnl ist ameninta voalat cu legea care interzice cetatenilor sa isi spuna opinia despre politicienii pe care i-au ales sa le reprezinte interesele in Parlamentul tarii. Odata cu intrarea in vigoare a acestei pseudolegi, democratia nu mai exista iar Romania se poate aseza linistita langa Coreea de Nord, langa mama Rusia.

 69. azi e mare sarbatoare: Inaltarea Sfintei cruci. „Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu. Căci scris este: „Pierde-voi înţelepciunea înţelepţilor şi ştiinţa celor învăţaţi voi nimici-o”… sa reflectam, sa fim smeriti, sa ne iubim unii pe altii, fara sa ne jignim, asa cum rezulta din comentarii
  Doamne ajuta!

 70. 17,43 și 17,48,același trol prorus, dobitoc de Călărași, adică charlie. Anti NATO, cu postări anti UE, postări antiromânești, iar Nistorescu lasă să treacă orice inepție anti națională, bani să iasă.
  Nistorescu, PROFI lui Charlie, alias Tică QED.

 71. Postări imbecile! Nimic nou supt soare! Cel mai mare „rapt” din Istoria României! 82 mld de Euro! Vânzarea Petrom=pistol cu apă rece! Se vandalizeaza CFR Marfă, CFR Călători!82 mld de Euro? Pleacă vagoane și locomotive la Szeged Hungary cu sigla CFR, cu 4 Kile de vopsea se întorc cu sigla GFR! Miliarde multe de Euro, Gruia Stoica e în fața păpușă, glugă de coceni! În spate ” rânjește” Securitatea, Frontul Salvării Naționale, Partidul Democrației Sociale din România, PSD! Imbecili postaci, țară second-hand, DNA de tot râsul! 82 mld de Euro! Râde Grindeanu de lesina pe jos de râs! Medicamentul contra Cancerului Corupției? Tribunalul Militar București și Plutonul de Execuție! Cea mai mare FU-RA- CIU- NE din Istoria României, 8.8 milioane de români in Exil? Grupul Feroviar Român, băieți cu ochi albaștri! Etern va fi transportului pe calea ferată, E-TERN! Eternă șpagă, viața dulce! Securitatea da foc la România dacă e ” exclusă” de la Butoiul cu miere, vezi Crevedia! În Rrromanistan scapă cine poate! Elementar dragul meu Watson, Elementar….82 mld de Euro și SRI, DNA, DIICOT dorm? Dulce ca mierea e glonțul patriei? Rahat în ploaie! Emigrați, scuipatiin urmă
  ! Parol

 72. Frații Muraru, Frații Muraru! Nu sunteți în fața Plutonului de Execuție, nu tăiați stuf în Balta Brăilei, nu sunteți cu cătușe la Aiud, nu culegeți porumb la Tichilesti Brăila! Nimic din toate astea! Au murit cu țărâna în gură 12 000 de ostași la Oarba de Mureș, a murit jupuit de viu Mihail Viteazul de valonii generalului Basta, ca voi Frații Muraru să decimati România, să o băgați în H2SO4, să o băgați în HCl, să o bagati in NAOH! Băgați în „Gușa” sute de mii de Euro anual, discreditand România, scuipând constituția României, scuipând pe religia Ortodoxă a României?, unu ambasador în USA, unu’ cu toporu’ în mână, ca să omoare antisemiti români de 86 de ani? Este de Bagdasar Arsene, Obregia, sau de Plutonului de Execuție, vânzare de țară? Dacă se intampla asta în Israel, Mossad cu 5.56 în tâmplă, făcea curățenie generală! La ei patrioti, la noi lepre, viermi, oxiuri! Sic transit gloria mundi…

 73. Istoria unui spital, istoria unei epoci.

  Arhitectul Cristian Dicu-Sava care începând cu anul 1980 a fost director la Proiect SA București, povestește că „într-o vineri, Ceausescu a hotárât sá demoleze Spitalul Brâncovenesc si luni a început demolarea. Era un spital proaspat renovat, monument istoric, salile de operatie erau de marmura, dar n-a contat. Spitalul fusese fondat de Safta Brâncoveanu si era o pisanie în hol care spunea că: “Se face acest spital pentru sáraci si de moarte nápraznicá, in zi de Cráciun sá moará cel care se va atinge de acest spital”.
  Așa scria, când urcai scara principală. Cristian Dicu-Sava a participat la proiectarea „locuințelor spitalicești” cu care vroia Ceaușescu să „acopere” vederea spre spital!
  Ceaușescu a fost executat de oamenii lui Iliescu la 25 decembrie 1989, desigur nu ca să se împlinească blestemul Saftei, ci ca să nu tragă după el încă cca zece mii de nomenclaturiști care îl ajutaseră în înfometare și umilirea propriului popor.

 74. Popor putred, Popor de mână a II-a! Sf Apostol Andrei, fratele lui Petru, a mers 2150 de Km ca să ne crestineze în Scitia Minor, Scitia Mică, Dobrogea! Primii crestinati, ultimii salvati din Ghearele Morții! Dacă aș avea 20 de ani, as emigra, aș scuipă cu sete în urmă! PSD-PNL egal cancer generalizat, încă 2 miliarde de ani la putere! Șanse zero contra corupției! Și mâine aș emigra și mâine! Țară tip Veceu Public! Examene pe funcții publice? Pensii speciale extirpate?

 75. Charlie plange ca a fost abandonat de Coti ! Nu mai este bagat in seamna, diareea verbala ii este cenzurata, toti ii intorc spatele, a devenit mascota esecului ! I-a sunat sfarsitul, sunt ultimile zvarcoleli ele inutilitatii. Sefu’la Coti are mana buna la esecuri. De azi, Niminea ii raspunde la provocari, Charlicul vorbeste singur ca televizorul ! Ca isi bate joc de gazeta, treaba ei. Pentru ultima data, je suis pas Charlie.

 76. Doamna „codru”, daca erai intradevar credincioasa, precum core, nu trebuia sa astepti ZIUA CRUCII pentru a invita la pace, iubire si prietenie intre comentatori!!! Aveai obligatia sa faci referiri la ATEII ORDINARI marius Calosul Tica-Editat tomlin si mai ales la doru popescu FARA Dumnezeu si FARA PATRIE/APATRID UCRAINEAN BOLSEVIZAT din fata tura…
  In ce-l priveste pe hidosul esop ce se semneaza QED isi arata mizeria moral-caracteriala tip rene/core/marius cand RASTALMACESTE ordinar REALITATEA ca MODUL CUM DESFID URSS-Rasputin si China BOLSEVICA-Tzi Ohm Phing ca Directorate Comintern, cat si pt CRIMELE CONTRA UMANITATII comise in FORMA CONTINUATA de peste UNA SUTA ANI, rezultand DOUA MILIARDE DE VICTIME. NU POT FI „trol”
  prosovietic!!! Faptul ca tratez, TOT PE MERIT si CONFORM REALITATII, UE drept COLHOZ BOLSEVIC EUROPEAN demonstreaza la fel de clar ca NU POT FI „trol” sovietic!!! Pentru ca nu ma refer la POPOARELE EUROPEI, ci la ILEGALII BOLSEVICI/Comintern LEGENDATI in fruntea acestor POPOARE si STATE!!! NU POT FI nici „trol” american cat timp II CONSIDER ILEGALI BOLSEVICI/Comintern pe toti, fara exceptie, pres sedintii incepand de la 1900 cu DOUA EXCEPTII, FIUL DE ILEGAL COMINTERN John F Kennedy care impreuna cu fratele sau AU REFUZAT SA MAI EXECUTE ORDINELE Moscovei si au sfarsit asa cum stim, ASASINATI de Comintern!!! Al doilea fiind Trump, in ce-l priveste urmand sa ma pronunt definitiv in caz ca NU-L IMPIEDICA Rasputin sa REDEVINA PRESEDINTE…Voi va IDENTIFICATI in mod scelerat cu POPORUL ROMAN ai carui ADEVARATI MARTIRI in LUPTA PENTRU AFIRMAREA CA NATIUNE NU AU FOST CULTURNICII marxisti/ narodnici, ulterior bolsevici care AU SUBMINAT aceasta LUPTA!!!

 77. Crucea.
  «Cruce» are două sensuri: un sens material, și un sens moral.

  În limba latină cuvântul ia primul sens pe la anul 264 înaintea erei creștine, și servea la pedepsirea sclavilor, răufăcătorilor și furilor, care nu erau cetățeni romani.

  Forma Crucii, explicata de un preot:Verticala ei reprezinta unirea cerului cu pamantul.
  Orizontala ei, semnifica omenirea pamantului, relatiile care trebuie sa fie intre oameni.
  De ce s-ar dusmani?

  Discutie intre doi pensionari in aceasta dimineata.
  Ea a povestit ceva, eu am auzit doar sfarsitul: si eu unde sa ma duc?
  El: la mine!
  Ea: ei, am spus asa ca un exemplu.
  El insista: la mine.

  Am citit despre o mama de 71 de ani care a muncit din greu, o viata si fata cea mare i-a vandut casa iar fata cea mica a dus-o la azil.

  Ce fericita ar fi fost mama de 71 de ani sa-i spuna cineva, atat de simplu, vino la mine!

 78. COMENTARII -DEGEABA! CAM DEVREME DAR A VENIT PLICUL DE LA „PROTECTORUL PROTECTORATULUI DEVESELU”! DECI ASTA-I .PLACE NU PLACE/ALTFEL NU SE FACE//!

 79. Charlie nu mai exista, s-a spart ca o rasina B in balon. Forumul Coti s-a eliberat, dictatorul a fugit, Cornele, fa-te ca lucrezi !

 80. Blocul democratic, va fi construit cu fundație din polistiren si acoperiș din pelin, sfințit de preoți cu ceapă, piper mozaic și ardei iute. Construirea unei catedrale a politicii partidelor, să fie inclusă în programul de guvernare.

 81. Blocul aurarilor maciucari este in cadere libera dupa promisiunile incredibile din Israel.

 82. De cate ori prim matele celor doua HAITE sekukuriste reunite-n una singura, precum „blocul democratic” nu l-au copiat pe Mongolu,
  PATRONUL/MARESALUL lor hidos facial si caracterial, recomandand „SA NU FIU CITIT” si alternativ „SA NU MI SE DEA REPLICI”!!! Nici hemo roidu nu mai stie, ce sa mai zic de Calosul Tica-Editat tomlin sau CLONA lor Rollasonat-dez axon nata Je NE suis pas Charlie
  care e si rene/URA VISCERAL-ATAVICA FATZA DE ROMANIA GENERICA care cu identitatea tomlin ma declara deja „disparut”; ceea ce in limbajul lor codificat de specialisti marius/Smarandache in OPERATIUNI UDE, inseamna ca se lasa cu varsare de sange…

 83. Cand am zis ca-codul de identificare Charlie nu mai exista, asta insemna ca la tot ce i se mai permite sa murdareasca forumul Cotidianul nu i se mai raspunde, el fiind INEXISTENT, adica i s-a anulat slugarnicia incredintata. Sluga Charlie NU MAI EXISTA, e doar unul dintre cei multi, un NIMENI de la Ojdula, n-am gasit alta rima. Gata, infectia s-a izolat si s-a aruncat la gunoi ! Forumul este al cititorilor, nu al argatilor, chelneri si cuafeze.

 84. Conform unor anumite sondaje ce evident ne arata doar partialitatea unui adevar PSD ,cu cele 28 de procente credem noi asigurate , nu poate veni in fata natiunii ,dupa alegeri, spre a forma un guvern cu AUR sau USR. Indiferent cit de jos se va afla in sondaje PNL. PSD nu are alta alternativa .Dealtfel miza electorala a Coalitiei aflate la guvernare este cresterea numarului cetatenilor ce vin la vot si readucerea electoratului PNL la urne .Practic deja cele doua electorate PNL si PSD s-au obisnuit cu acest nou adevar ce face ca inca 8 ani noua Coalitie Romania democrata (daca se pune in practica ) sa conduca tara fara probleme . Daca se intra in confruntare ne este foarte clar cum niciunul dintre cele doua Partide nu poate conduce singur sau in alta alianta natiunea .Sunt condamnati ,cel putin inca 8 ani (probabil PNRR se va prelungi ) , sa stea impreuna .Nici nu ar avea sens ca acum sa se desparta .Toate realizarile si legile ce vor fi parte a refacerii sistemelor de pensii , din domeniul administrativ si teritorial , din cel al salarizarii si din cel al vinzarii activelor neperformante nu pot fi facute separat .Asadar binefacerile electorale ,obtinute in urma implementarilor legislative, devin parte a unitatii PSD si PNL.

 85. Motto:
  „Inteligentul învață din greșelile altora, deșteptul din greșelile lui, prostul nu greșește niciodată”.
  (Proverbe și zicători Româneşti)
  Noua alianță ce se prefigurează între PSD și PNL sub numele de “Blocul Democratic” , aminteste de refacerea USL, controversata alianță înființată în 2011, înaintea alegerilor din 2012. Printre altele protocolul USL stipuleaza că liberalii dau candidatul la prezidentiale in timp ce social-democratilor le revine postul de premier. Protocolul preciza clar numele celor doi candidati sustinuti de USL, Crin Antonescu pentru presedinte si Victor Ponta pentru functia de premier. Numai că Victor Ponta care s-a văzut cu sacii în cărută, fiind numit premier în 2012 a încălcat protocolul USL, candidând la alegerile prezidentiale din 2014, din partea PSD, ceea ce a dus la ruperea USL.
  Se pare că liberalii n-au învătat nimic din experienta cu USL si acum sunt pe cale să repete greselile proprii .
  Numele nefericit de “Blocul Democratic”, duce cu gândul la o altă alianță politică din istoria României, a cărei guvernare a avut consecințe nefaste. Este vorba despre Blocul Partidelor Democrate care a adus la putere partidul comunist. S-a întâmplat după fraudarea alegerilor din 1946.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.