Bloomberg scrie despre recordul lui Isărescu

Cel mai longeviv guvernator al unei bănci centrale din lume, Mugur Isărescu, este pregătit să fie confirmat pentru un nou mandat de cinci ani, parlamentarii urmând să voteze până la finalul lunii viitoare prelungirea acestuia, transmite Bloomberg.

Isărescu a preluat conducerea Băncii Naţionale a României în 1990, la mai puţin de un an de la colapsul regimului comunist al lui Nicolae Ceauşescu, şi şi-a exercitat mandatul peste trei decenii, exceptând perioada de un an în care a fost premier, între 1999 şi 2000.

Isărescu, în vârstă de 74 de ani, beneficiază de sprijinul celor mai mari partide prezente în Parlament pentru a rămâne în funcţie încă un mandat. Votul privind cei nouă membri ai comitetului care stabileşte dobânzile va avea loc după alegerile locale şi cele pentru Parlamentul European din 9 iunie, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Luna aceasta, Isărescu a fost aproape de a-şi confirma candidatura pentru al optulea mandat, deşi a spus că va accepta dacă are sprijinul Parlamentului. Guvernatorul se confruntă cu cea mai ridicată rată a inflaţiei din Uniunea Europeană. El a moderat aşteptările privind rapida reducere a dobânzilor, cerând Guvernului să ţină sub control deficitul bugetar, estimat la 5% din PIB anul acesta.

În 13 mai, BNR a menţinut neaşteptat dobânda la 7%, sfidând aşteptările majorităţii economiştilor care se aşteptau la o reducere de 25 puncte de bază.

Ca parte a votului Parlamentului privind comitetul care stabileşte dobânzile, viceguvernatorul BNR, Leonardo Badea, va prelua probabil rolul de prim-viceguvernator al Băncii Naţionale a României de la Florin Georgescu, care va rămâne în board, conform surselor. Ionuţ Dumitru, fostul economist şef al Raiffeisen Bank şi fost şef al Consiliului Fiscal, are sprijinul pentru un post de viceguvernator, înlocuindu-l pe Eugen Nicolaescu, adaugă sursele.

Mandatele unora din actualii membri ai Consiliului de Administraţie al BNR, cum ar fi Cristian Popa şi Csaba Balint, vor fi probabil reînnoite, în timp ce consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu s-ar putea alătura echipei, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al BNR nu a dorit să comenteze informaţiile.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. Blumberg sa scrie despre Pensionarii cu Pensii mici de 1100 de lei care cauta Sticle Goale care sa le Vândă la Recicleanul !

 2. Longevitate are Vasilescul purtator de vorbe cu meseria de numarator de cornere la fotbal. Ala iese cu picioarele inainte din BNR si cu tricolorul pe cutie.

 3. Deh….Issar escu este in aceiasi „gena” cu marea oligarhie financiara globalista. Asa ca….

 4. „DECI CINE CONDUCE FINANCIAR -PROTECTORATUL DEVESELU–ȘI CINE ARE FINANȚUL-CONDUCE TOT!

 5. Dacă ar fi de bun simț ( da se vede clar ca ii lipsește) ar alege pensia ori salariul . Este plina țară de cumularzii nesimțiți ca el . El anunta apocalipsa dar nu dă un exemplu

 6. Aloooo! Nu scrie Bloomberg! Au trimis din Romania un material documentare pentru a informa partenerii bancari că nu va fi schimbat și că e cel mai cel securist luxos etern! Așa că, nu mai credeți tot ce se vehiculează că strainezia scrie de români! Doritorii plătesc o suma grasa pentru publicitate.

 7. ACADEMICIAN, presedintele sectiei de stiinte economico-financiare si stiinte juridice??a carei indemnizatie lunară cumultă cu salariul secret de a BNR l-a facut demn de guinesbeck, singurulpremier in lume cu salariu pt detasare, nu premier??face recomndari pt justitiari să devină colegii sai economistul cu juristii subalterni???

 8. Se va face si un film despre cel mai longeviv guvernator de banca.

  Scenariul: Mugur Isarescu
  Regia: Mugur Isarescu
  Costumele: Mugur Isarescu
  Cascadoriile: Mugur Isarescu

  In rolul lui Mugur Isarescu: baronul de Rothschild

  Biletul de intrare la vizionare va fi de 8.500 de euro pe cap de locuitor.

 9. …Isarescu se va pensiona cand Romania va avea 500 miliarde $ datorie,pe nimic.
  Asta e metoda inteligenta a …de inbogatire
  Baza smecheriei sta in aparatul bugetar romanesc supradimensionat..
  Invazia Romaniei se face cu lacustele bugetare romanesti in prima linie..

 10. Sa tot conduci Banca Nationala bastinasa ca doar iei lumina de la UE, adica, nu-ti permiti excese ca sunt stabilite niste jaloane cat sa te indatorezi(dar poti sa te imprumuti cu dobanda cat mai mare!), inflatie, garantie bancara…iar ca sef esti onorat cu un salar/lunar baban, plus pensie, plus un mizilic de la Academia Romana.
  Ps. Si nici nu te mai doare capu’ sa tii ‘la beci’ rezerva valutara de aur(cam 100 de tone caramizi din aur) ca bancutza noastra a avut grija sa fie date sa le pazeasca altii platind chirie!

 11. de prostie al romanilor.
  Daca Iliescu modifica nitel constitutia, erea si acum pe val. Hai, pofta mare la infulecat mici.

 12. Isarescu va fi guvernator si dupa moarte. Va fi imbalsamat si pus in sarcofag pe biroul lui de director, la BNR.
  Va conduce BNR sub forma de mumie……[Rumburak]

 13. @ Se împrumută din pensie să-și ia salariul și din salariu își plătește pensia, adică o lungește, cu deficitele vizibile, ?

 14. issarescu este unul din cei 300. D-aia e asa de longeviv. Cine stie ce sunt cei 300, intelege.

 15. Dacă ar fi doar nesimțit, prin felul în care jefuiește bugetul României cumulând o mulțime de funcții, pensii , salarii și alte demnități , dar fără demnitate, dar e și un străin de Neam și Țară care a făcut dispărută rezerva de aur pentru care încă plătim o chirie o exorbitantă, deși nu o vom mai vedea niciodată !
  Cineva ne atrăgea atenția să nu ne amăgim speranțele cu binele pe care cică ni-l vreau străinii, dar uite că alde ăștia, de care-i plină Grădina Maicii Domnului , nu numai că ni-l vreau, dar ni-l și iau . 😎
  Și nu noaptea ca hoții, ci-n plină zi , dacă găsesc idioții ! 😎

 16. Bună tuturor!
  Mandatele fără număr ale lui Isărescu ca guvernator al BNR !!!
  Ce ne arata această situație?
  Ne arata ce știm cu toții, un stat condus de incompetenti,oportuniști,corupți,SLUGI umile ale străinilor si in plus unii dintre decidenti fiind chiar trădători de țară!
  Menținerea de către parlamentele de r..t în functia de guvernator al BNR
  a unui turnător este o rușine pentru România!
  PS. ISĂRESCU a făcut jocul băncilor străine,le-a favorizat in strădania
  acestora de a jecmani pe români și pe statul român prin dobânzi foarte mari și prin inginerii financiare.
  Ce puteri străine au cerut mereu ca ISARESCU SĂ AIBĂ MANDAT DUPA MANDAT LA BNR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.