Boc se aşteptă ca aderarea „deplină” a României la Schengen să fie asigurată în 2012

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, în cadrul Reuniunii anuale a diplomaţiei româneşti, că se aşteaptă ca aderarea deplină a României la spaţiul Schengen să fie asigurată în 2012. Boc spune totodată că românii trebuie să fie convingători pentru a elimina şi ultimele rezerve ale unor state UE.

„Ne așteptăm ca, în funcție de deciziile la nivel european din luna septembrie, să fie asigurată aderarea deplină a României la Schengen în cursul anului viitor. E recunoscut faptul că România a îndeplinit condițiile tehnice de accedere la Schengen. În egală măsură, trebuie să fim suficient de convingători pentru a contrabalansa eficient ultimele forme de sensibilități și rezerve subiective sau politice care se manifestă încă în rândul unor parteneri europeni”, a declarat Boc.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Ioana Radu 8575 Articole
Author

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.