Boc: Sperăm că restricţiile impuse de Spania lucrătorilor români sunt temporare

Miercuri, Emil Boc, şi-a exprimat speranţa că obligativitatea permiselor de muncă introdusă de Spania pentru români este doar temporară.

„Nu vom înceta să promovăm eliminarea restricţiilor de angajare impuse cetăţenilor români de o parte din statele membre ale Uniunii Europene. În context, ne exprimăm încrederea că recenta măsură de introducere a permiselor de muncă pentru românii care vor să lucreze în Spania este doar o măsură temporară şi conjuncturală”, a spus Boc, la Reuniunea anuală a diplomaţiei.

Comisia Europeană a adoptat, pe 11 august, o decizie prin care aprobă solicitarea Spaniei de a restricţiona accesul lucrătorilor români pe piaţa forţei de muncă până la data de 31 decembrie 2012.

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a susţinut că românii „pot să se angajeze” în continuare în Spania, unde „au nevoie doar de permisul de muncă, iar permisul de muncă trebuie obţinut de angajator, nu de cel care pleacă din România să-şi găsească un loc de muncă”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.