Bojdeuca lui Creangă, o „butaforie de lux”? Dar să vedeți…

Internauții nu s-au lăsat convinși de explicațiile președintelui CJ Iași, Costel Alexe, referitoare la bojdeuca lui Creangă, despre care spunea că a fost restaurată în urma unui proiect avizat de Comisia Zonală a Monumentelor, urmărit de Inspectoratul de Stat în Construcții, toți specialiștii de la Palatul Culturii, INP și că, ce mai, nu  nici există nici gresie, nici termopan, nici faianță, niciun element dintr-o casă modernă.

Să vedeți scorbura…

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 7

16 Comentarii

 1. Si cica ,,restaurarea,,a costat 500.000 de parai..Ba,ramai cracanat ca Iohannis pe schiuri cum sifoneaza mafiotii din banul public.La banii astia vizitam Tanzania,Capul Verde si Japonia .Cateva luni bune nu ma mai vedeau pelicanii din Delta la care le trageam cate o vasla de le zburau penele de pe spate.N-am eu norocul asta.Ce sa fac daca babacii n-au fost securisti sau activisti de partid ? Acum eram mare scula ,,democratica,, si vizitam toate tarile pe banii prostilor.

 2. maneliștii conduc tara, când arhitecții sunt desemnati de cocalari, ce va mira ca vedem termopane la mănăstiri de sec.XII?

 3. Comoparati o fotografie veche a bojdeucii cu cea actuala. 1. Panta acoperisului din 4 ape mult redusa. Este aproape drept. 2. Acoperisul din sita ori olane. 3. Dusumea scanduri si nu parchet si mai aproape de culoarea lemnului. eventual lacuita si cerata, nu venge. Luata la puricat bine are multe adauguri care nu arata o restaurare adevarata. Au luat banisi gata. Degeaba control de ochii lumii doar nu o sa demoleze bojdeuca.

 4. de vina e „invatzamantul obligatoriu”,
  care „capra cu 3 iezi” la clasa 1,
  unii ar trebui dusi direct la munca!

 5. Specialistii nu dau parandarat. Cineva spunea ca lucrarile au costat un milion de euro in conditiile in care imobilul are in jur de 90 mp.O bazaconie! Cum sa spui ca ai pastrat aurenticitatea casei construita in secolul XIX, cand are dusumele din parchet stratificat?

 6. În juma’ de milion de coco i-au pus şi panouri fotovoltaice pe acoperiş, ca să fie aşa cum îşi dorea Creangă?
  Apropo, genul ăsta de pungăşii sunt foarte uşor de finanțat prin fonduri UE deoarece Comisia Europeană aruncă cu plăcere bani dacă ştie că nu te vor ajuta să te dezvolți. Dacă însă ceri 500.000 ca să faci un sistem de irigații serios, Comisia nu-ți va aproba niciodată un astfel de proiect. Aşa e când eşti colonie şi piață de desfacere.

 7. Acesta este unul din numeroasele efecte secundare ale indepartarii valorilor reale prin plecarea lor spre zari mai albastre si restrangerea arealului de selectie.Au ramas…ce au ramas, ar trebui un eufemism, dar ma abtin.Culegem ce am semanat.In viitorii ani prevad politisti asiatici, juristi africani , doctori arabi in Romania, etc.Adevarul doare, dar asta este crunta realitate!

 8. Cainele moare de drum lung si prostul de grija altuia….Zicea ION CREANGA!

 9. Dar, inainte de a fatui acesta „bojdeuca” asa cum au facut-o, de ce nu au sapat fundatia la Spitalul Regional Iasi, pe care il tot amena pentru ” la anu’ (dar nu se precizeaza care anu’, sa fie 2024?, sa speram!) Oricun noi romanii, ne batem joc de banii europeni si nu facem ceea ce este de facut, asa cum trebuie!

 10. De s-ar scula Bădița ion și ar vedea ce au făcut din bojdeuca sa urmașii ce subiect de povesti hazlii ar circula pe mapamond!!!

 11. Este o treaba foarte buna. Restaurarea a fost facuta de specialisti. Dupa parerile nevolnicilor care nu au fost capabili sa dea tarii un Ion Creanga era bine ca bojdeuca sa dispara definitiv si odata cu ea si opera scriitorului. Ghinion!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.