Bolivia cere abolirea secretului bancar la nivel internaţional

Preşedintele bolivian Evo Morales a cerut duminică abolirea la nivel internaţional a secretului bancar pentru a putea combate mai eficient traficul de droguri, transmite France Presse, citată de Agerpres.

Aflat la Santiago de Chile cu ocazia participării la Summitul CELAC-UE, Morales a declarat că ”lupta contra traficului de droguri trece prin suspendarea secretului bancar”. ”De ce în SUA şi în alte ţări nu se pune capăt secretului bancar pentru a şti exact câţi bani implică traficul de droguri?”, a adăugat şeful statului bolivian.

Al treilea producător mondial de frunze de coca, după Columbia şi Peru, Bolivia a reuşit să-şi reducă producţia. Această ţară are însă un consum intern important, întrucât mestecatul frunzelor de coca este un obicei extrem de răspândit.

Evo Morales, fost sindicalist reprezentând producătorii bolivieni de coca, le-a explicat interlocutorilor săi la Summitul CELAC-UE că nu ”poate exista o producţie liberă de coca, dar nici ‘zero coca’, aşa cum s-a pretins de-a lungul anilor în războiul contra drogurilor”.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.