
Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, a declarat marţi că intrarea în vigoare a legii salarizării unice este posibilă doar atunci când deficitul bugetar al României este sub 5% din PIB.
Până când finanțele țării nu se așază, discuțiile cu Comisia Europeană nu au sens. Legea salarizării unice se aplică numai când deficitul ajunge la 5% din PIB
Boloş a precizat că adoptarea legii salarizării unitare poate să aibă loc şi anul viitor, la ultima cerere de plată pe PNRR, dar nu ar fi recomandabil acum ca o o asemenea lege să intre în vigoare.
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat , despre legea salarizării, că are câteva condiţii pe care le regăsim şi în planul fiscal pe care România îl are aprobat şi intrarea ei în vigoare este posibilă atunci când deficitul bugetar al României este sub 5% din PIB.
”Anul acesta nu putem discuta de intrarea în vigoare a acestei legi, cum nu putem discuta de un impact bugetar consistent, altul decât cel privind pensiile generale şi speciale”, a spus Boloş, arătând că ar da peste cap finanţele României şi ar afecta serios sustenabilitatea finanţelor României, întrucât avem un impact bugetar estimat de 35 de miliarde de lei, care ar uma să vină aşa imediat după cel cu pensiile.
”Din cele 28,3 miliarde de euro pe care le avem alocate ca buget pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) avem absorbite până în momentul de faţă 9,2 miliarde euro. Deci ar urma, ca într-o perioadă scurtă de timp, de un an şi jumătate, să aducem în ţară aproximativ 20 de miliarde de euro, în condiţiile în care 449 de jaloane şi ţinte mai sunt încă de implementat şi o parte a reformelor destul de grele şi dure pentru ceea ce înseamnă impactul asupra bugetului şi asupra societăţii, care trebuie duse la bun sfârşit”, a spus Marcel Boloş, în emisiunea România Politică de la Prima News, potrivit stiripesurse.ro.
Pai li s ar reduce salariile la judecatori…despre ce vorbim?
Nu o sa fie posibil niciodată pentru că, la cat se fura prin lege, la cat au cheltuit cu plăvanul in cei 10 ani și cât i se va asigura nemernicului sa trăiască în lux și opulenta, nu se poate! Cum sa respecte legislația națională daca toți sunt setati pe furat, escrocat, înșelat și mințit prin legi cu dedicație? Ce, daca asta e popa, nu fura?!
Oare UE e de acord ca Romania sa reduca cheltuielile mi.nitare ? 😀
Lor , celor din miezul UE le e deja voie sa aiba deficit de peste 3% 😉 ! Din cauze de investitii min.itare !
Prostovanilor ,nu este vina UE . Nici până acum nu ați priceput că votul vostru a fost păgubos.
E mult mai bine să continuăm să dăm Europei gaz și curent gratis pe care să le cumpărăm apoi de la ei la preț de aur pentru consumul românului decât să aplicăm pacostea salarizării unice. Afectează economia.
interesant… articolul despre secaturistul lui Tender ajuns la Quattroceni a disparut de pe prima pagina, probabil a fost sters complet
Europeni de rang inferior, asta suntem. Sub-europeni.