Bolojan îl bagă în buzunar pe Boc cu acest nou proiect

Este concluzia la care au ajuns jurnaliștii de la stiridecluj.ro. La ce se referă?

Oradea a semnat contractul pentru ridicarea unui Centru Cultural Multifuncțional, lucru pentru care la Cluj se așteaptă de 13 ani.

Proiectul din Oradea prevede construirea clădirii, asigurarea utilităților, amenajarea accesului, a aleilor și a platformelor pietonale, precum și amenajarea spațiilor verzi.

Clădirea va avea o suprafață construită desfășurată de 10.450mp și o suprafață utilă totală de 8.015mp. Principalele spaţii ale viitoarei clădiri sunt: sala principală cu o suprafaţă de 1.244 mp şi 1.077 de locuri, din care 22 locuri destinate persoanelor cu dizabilități, șcena, buzunarele de scenă şi spaţiile destinate artiştilor. Totodată, vor fi și două săli secundare multifuncţionale cu o suprafaţă totală de aproximativ 607 mp, foaiere, cu o suprafaţă totală de aproximativ 1.630 mp, incluzând atât un spaţiu situat la demisol, cât şi un spaţiu de tip co-working cu specific cultural.

Beneficiarul acestui proiect este Consiliul Județean Bihor, condus de Ilie Bolojan, iar proiectul va fi finanțat cu fonduri europene, prin Programul Transfrontalier România – Ungaria.

Valoarea proiectului: 122.284.127,49 lei

Termenul de execuție: 32 de luni.

Clujul visează la o sală modernă de spectacole culturale încă din 2011. Atunci s-a făcut un concurs internațional de proiectare pentru Centrul Cultural Transilvania, s-au tocat fonduri, dar nimic nu s-a mai întâmplat, arată publicatia locală. Proiectul trebuia să fie realizat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, vis-a-vis de sediul ISU Cluj. Terenul este acum folosit ca parcare de Primăria Cluj-Napoca.

 

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

16 Comentarii

 1. Bolojan lucrează pentru oameni, nu pentru mafiile locale.
  Bravo Bolojan!
  Cladirea are suplețea J.F. Kennedy Center for Performing Arts din Washington DC.

 2. Bolojan în sus si-n jos și la stânga și la dreapta și la stangamprejur. Am înțeles. Bolojan e deosebit și Oradea e fruntea, Clujul ceafa, Bucureștiul zona occipitala în calviție, iar Timișoara orașul trandafirilor care nu votează trandafirul, dupa cum nici Bucureștiul nu o face. Piedone e Bud Spencer și da bine cu dreapta în crestet ca să-și trimita contracandidații la podea cu Plicusor cu tot. Olimpicul participa anul acesta la Jocurile Olimpice la proba aruncarea ciocanului, alături de viitoarea secretara de partid la NATO, Jhoannys care e la prindere.
  PS. Funcții care nu pot fi atribuite lui Jhonny antinationalul
  1. Funcția de reproducere
  2. Funcția de consultant parental
  3. Funcția cognitivă
  4. Funcția de consultant pe probleme de însămânțare artificiala în vitro
  5. Funcția de mediator cu meditații
  6. Funcția de paratrăsnet sef
  7. Funcția de căutător AUR
  8. Funcția de gradul doi
  9. Funcția de administrator de bloc motor
  10.Functia de președinte PSD Sectorist 2.

 3. nuntile si botezurile vor avea alt farmec…plus onomasticile lucratorilor indieni

 4. Unul pe altul se baga in buzunar, sunt la fel de „valorosi” si un pic si seamana !

 5. BUNĂ!
  Face Bolojan,construiește? Da.
  Cu romanismul,cu România ce are împotrivă? A demolat statuile lui
  Mihai Viteazu,Eminescu, Gojdu,etc.
  A instalat in schimb în piata centrala statuia regelui maghiar
  LADISLAU. A desființat ansamblul folcloric CRIȘANA si revista FAMILIA. Acesta e patriotismul liberalului vopsit BOLOJAN.
  BOLOJAN e agent al unei țări vecine si al unei puteri mari de departe de peste…?
  Cred ca faimosul Bolojan ar trebui
  arestat!
  Si la CLUJ e o speță asemănătoare?
  BOC ar trebui anchetat!
  Ce face guvernul? Dar DNA?
  Asta e parerea mea!

 6. Întrebare:
  ŞI MĂ ROG CUI FOLOSEŞTE ACEST MEGA-CENTRU CULTURAL MULTIFUNCŢIONAL? CÂTE MEGA-EVENIMENTE CULTURALE A U FOST PÂNĂ ACUM ÎN ORADEA?

 7. INFO pt andrei ionescu:

  In 1918, 95% dintre locuitorii orasului Oradea erau maghiari, 3% romani si 2% evrei.
  In acelasi an, situatia demografica la Cluj era urmatoarea: 85% maghiari, 8% germani, 4% romani si 3% evrei.

 8. In Cluj Napoca se desfasoara un amplu proces de maghiarizare fortata!
  Minoritatea a scazut ,dramatic,, sub 10% dar propaganda ungaro/sovietica, fondurile furate si apoi distribuite de vikator orban si fosta katalina, sponsorii acestora de la moscova etc.desfasoara o ampla campanie si actiune organizata !!! toate sub privirile nepasatoare ale autoritatilor din zona !

 9. Cel care iese sigur in avantaj este Ierbasu. In rest numai baliverne ca si cultura la Bihor. Cu cine, cu Bolojan??? Poate agricola dar nici astfel de oameni de cultura nu mai exista.

 10. @Popexu
  Datele demografice le-ai luat din kuru lui mata.
  Nu tie rusine sa umbli cu prostii?
  Nemernicule

 11. @ Clujean
  Casa de cultura arata mai mult ca … palaria calului.
  Acoperisul imens si inutil, ar putea fi heliped pentru helicopterul lui Boc cand vine in vizita.

 12. Nu vă chinuiți fără rost, chiar dacă nu place ,cultura atât cât e, se face la București și Iași. În rest e doar fudulie stil Boc, ce îl atinge și pe Bolojan de ceva vreme.Cât despre clădirea în cauză, seamănă cu teoria învățată cu mulți ani în urmă ciclul gimnazial , a formei fără fond ….

 13. În continuare comentariile despre ofensiva de a face din Oradea și Bihor un avanpost al Ungariei în Ardeal, ofensivă condusă de președintele Consiliului Județean și de primar sunt cenzurate în totalitate. Este o consuetudine în redacție spre nu supăra pe renegații lăudați de editorialistului Cornel? Sau irită semnătura “De la Nistru pân’ la Tisa”

 14. Ha, ha, să-i facem și bolojanulii statuie! Mare-i Grădina Ta și mulț’ proști au sărit gardu’… Tot așe s-o procedat și cu casofilu’ la vremia lui, tot așa s-o procedat și cu piticu’ atomic… Să știe, rumânu învață greu și uită repide!

 15. Bună!
  Mai Popescu, austro -ungaria tinea pe romani la coarnele plugului si la coada vacii! Iobagii la țară. la sapă!
  Așa au facut imperiile, pe băștinași i-a lipsit de dreptul la invatatura,i-a exploatat ca in orice colonie.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.