AUR Boloş ar trebui anchetat de Parchetul General

Deputatul Adrian Axinia, vicepreşedinte al AUR, a declarat, marţi, că ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, ar trebui să fie anchetat de Parchetul General, pe motiv că a  furnizat informaţii „false” referitoare la deficitul bugetar în 2023.

„Marcel Boloş a raportat în 2023 că anul s-a încheiat cu un deficit bugetar de 5,68% din PIB, sunt date oficiale de pe site-ul Ministerului Finanţelor. Comisia Europeană susţine că acest deficit bugetar a fost mai mare cu cel puţin un punct procentual, adică de 6,6% din PIB. Această furnizare de informaţii false încalcă Legea răspunderii ministeriale, ar trebui să-i atragă domnului Boloş o chemare la Parchetul General, pentru a fi anchetat, având în vedere că i-a minţit pe români, dar şi instituţiile naţionale şi internaţionale. Dacă Parchetul General nu se autosesizează, avocaţii noştri lucrează la o plângere şi avem de unde alege infracţiunile, fie că se numeşte fals în acte publice, delapidare sau abuz în serviciu”, a susţinut Axinia, într-o conferinţă de presă.

El l-a criticat pe ministrul Finanţelor şi pentru faptul că „refuză” să vină în plenul Camerei Deputaţilor la „Ora Guvernului”.

„Credem că România se îndreaptă către un dezastru economic fără precedent. (…) Există câteva riscuri majore pe care le vom întâlni în acest an. În primul rând, este posibil să nu fie bani pentru recalcularea pensiilor din septembrie, este posibil să nu avem bani pentru cofinanţările pentru PNRR şi pentru începerea proiectelor din exerciţiul bugetar 2021 – 2027 al Uniunii Europene şi cel mai grav este că ne putem trezi cu FMI pe cap în 2025 şi să ne putem întoarce la austeritatea băsistă. Îi bănuim pe Ciolacu şi pe Boloş că încearcă să încurajeze fenomenul inflaţionist pentru a spori astfel încasările bugetare. La începutul acestui an, România se afla pe primul loc, cu cea mai mare inflaţie din UE. Avem o temere că în ritmul actual trecem de 10% deficit bugetar”, a susţinut Adrian Axinia.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 4
Author

3 Comentarii

  1. i-a minţit pe români, dar şi instituţiile naţionale şi internaţionale
    si a luat credite externe….mu-ha/ha!

  2. Bajetii cu UE-n suflet nu sunt niciodata chemati sa dea cu subsemnatul. Ca UE e-n toate, e-n cele ce…

  3. Bolosh rade de fraieri. Este reprezentantul baietilor destepti din Cluj in toate guvernele MELE care a lucrat si lucreaza doar pentru ei. Oricat s-au chinuit toti premierii sa-l dea afara nu au reusit.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.