Boloș: ”Cheltuielile sunt colosale”

Deficitul bugetar a crescut în iulie la 4,01% din PIB, de la 3,6% din PIB (63,66 miliarde lei) la finalul lunii iunie, iar cheltuielile sunt ”colosale”, anunță ministrul finanțelor Marcel Boloș.

Explicațiile lui Boloș nu sunt în măsură să liniștească, ci dimpotrivă.  Presiunea pe buget va crește suplimentar din septembrie, odată cu intrarea în plată a pensiilor mărite, anunță oficialul.

August și septembrie sunt  luni cu venituri mai mici pentru ANAF,  iar cheltuielile statului au fost  mai mari decât colectarea, chiar și așa conformă cu planul propus pe primele șapte luni din 2024.

”Iulie a fost o lună cu multe cheltuieli pentru investiții, am ajuns la aproximativ 12 miliarde de lei, și o lună în care cheltuielile totale au stabilit un record, de 63 de miliarde de lei. A fost o lună foarte bună din punctul de vedere al veniturilor pe care le-am realizat.

Am ajuns la venituri în jur de 57 de miliarde de lei cu fondurile europene.

ANAF a avut încasări brute de aproximativ 51,7 miliarde lei, din care s-au plătit TVA, contribuție la Pilonul II…

A fost o lună cu încasări bune ale ANAF, dar cheltuielile sunt colosale, atât pe partea de funcționare a instituțiilor statului, cât și pe partea de investiții”, a declarat Marcel Boloș, pentru profit.ro.

„Au intrat în vigoare măsurile care privesc creșterile salariale etapa a 2-a. Influența lor este de un miliard de lei lunar.

De asemenea, la cheltuielile de investiții, bugetul și plățile care s-au efectuat sunt record.

De la 1 septembrie, intră în vigoare recalcularea pensiilor, care adaugă o influență de 2 miliarde de lei lunar.

Din această perspectivă, trebuie să fim foarte atenți și prudenți cu veniturile încasate și cu felul în care gestionăm partea de venituri, pentru că avem cheltuieli semnificative”, a mai susținut Boloș, pentru profit.ro.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 2

10 Comentarii

  1. De exemplu , te-ai gândit să NU nuai cumperi armament cu nemiluita ? Sau se alocă întâi banii (chiar în avans ! ) ,pe armamentul amerlocilor și ce rămâne pentru economie /popor ?

  2. Sunt undeva pe lângă Bacău, iar deasupra zboară zeci de avioane. De ce trebuie să ne tulbure liniștea? Soția e speriată, că dacă ne atacă Putin? E un zgomot infernal.

  3. Da! Cheltuielile sunt colosale. Ati umflat schema aparatului se stat cu fii, fiice, nepoti, nepoate, amante, fara studii, fara competenta si dati tot in cei care muncesc cu adevarat. Nu ne mai scoateti ochii ca trebuie sa platim prostiile voastre. Riscati sa fiti maturati si nu cu alegeri, ci cu parul.

  4. Să dați miliarde de euro pe neve, gaze și curent în Ucraina și Moldova plus alte miliarde pe armament de fier vechi la americani asta știți să faceți. Orice vă ordonă America voi executați fără discernământ, de frică să nu vă execute procurorii pe care îi coordonează ambasada americană sau din slugărnicie pentru a vă păstra posturile de vătafi peste poporul ăsta blestemat. Încă puțin și puneți țara pe butuci definitiv. Și poporul ăsta doarme anesteziat…

  5. Colosal de multi paraziti de lux la stat, in agentii inventate pentru a oferi joburi la neamuri, prea multi salariati in primarii, prefecturi, directii, etc,etc.Salarii neimtite, pensii nesimtite, eficieanta zero, zero plus valoare adusa tarii.

  6. cu amantele, beizadelele, pilele, lipitorii de afise sunt foarte mari!
    Ce ne facem?
    Mai angajem cateva sute de mii de bugetari si mai marim birurile! Uraaaa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.