Boloș, discuții dificile cu omologii din UE

România trebuie să iasă din procedura de deficit excesiv, iar strategia propusă de țara noastră este o ajustare pe 7 ani. Comisia Europeană urmează să propună recomandările, având în vedere că și alte 7 state se află în această situație, a anunțat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, marți seară, după discuțiile cu omologii săi din UE, într-o postare pe Facebook.

Strategia propusă de România este o ajustare pe 7 ani, timp în care trebuie să realizăm cel puțin reformele asumate prin PNRR. Nivelul ridicat al investițiilor publice, respectiv al cofinanțărilor (60% în cazul infrastructurii de transport, în noile condiții ale exercițiului 2021-2027) de anul acesta și următorii ani, duc la un necesar de finanțare pentru care este nevoie de această abordare pe termen mediu și lung”, a spus Marcel Boloș.

„De asemenea, se deschid proceduri de deficit excesiv pentru șapte state membre: Belgia, Franța, Italia, Ungaria, Malta, Polonia și Slovacia. După cum știți, pe baza rezultatelor economice din 2019, România a intrat și ea în această procedură, din martie 2020”, a  maai declarat ministrul Finanțelor.

„Trebuie să ne asigurăm că nu sacrificăm investițiile esențiale pentru dezvoltarea economică a României. Fără investiții strategice în infrastructură, educație, sănătate, inovație, nu vom putea asigura competitivitatea economiei României pe termen mediu și lung. De aceea, în strategia de ajustare a deficitului bugetar, este imperativ să protejăm aceste investiții și să susținem mediul de afaceri. Este un echilibru delicat, dar necesar pentru a asigura prosperitatea și stabilitatea economică pe termen lung”, a detaliat oficialul.

El susține că nu se vor face „tăieri drastice” și nici nu vor fi propuse „creșteri de taxe și impozite 

„Am spus reprezentanților CE cât se poate de clar: această ajustare a deficitului nu înseamnă că vom face tăieri drastice, nici că vom propune creșteri de taxe și impozite care să afecteze oamenii și mediul de afaceri. Nu! Vrem să facem schimbări echilibrate pentru a optimiza cheltuielile și a crește eficiența în colectarea veniturilor”, a mai declarat Marcel Boloș.

 

Recomanda 1

5 Comentarii

  1. Asta, ce limba cunoaște bine, că limba romana e facultativă! Ori, știe limba escrocilor și hoților din politica românească?! S spune că, orice pasare sau bondar, pe limba lor pier! Doamne ajuta!

  2. Ursule, poate vine Gigi Aur la putere si va pune sa platiti chirie pe locurile detinute clandestin. Fara nici o rusine ati taiat si codrii romanilor. Autonomie ai cata vrei la voi in Mongolia.

  3. Prostănacii știu că trebuie să facă reforma administrativă, dar nu știu cum să purceadă, mai ales in an electoral și cu improbalitatea de a mai fi la guvernare..Solicitarea de deceni a maghiarilor musai să se indeplinească.. Autonomia Ținutului Secuiesc, dar nu numai,.. e de realizat..In rest fiecare regiune poate să plătească cu cît vor pe borfașii lor patrioți nerușinați.

  4. Asta si cu Bode sunt unicii ‘specialisti’ autentici din guvernul figurantului Ciolacu. Normal daca au fost adusi din Salaj in Bucuresti pe filiera Ciolosh-Helvig.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.