Boloș, îndemn la luptă. „Imaginaţi-vă un mic atelier de croitorie”

Afacerile mici sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm, întrucât generează locuri de muncă şi venituri în comunităţile mici, susţin familii şi aduc inovaţie, afirmă ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

„Imaginaţi-vă un mic atelier de croitorie care nu doar produce haine de calitate, ci oferă un refugiu pentru pasionaţii de artă. Imaginaţi-vă o cafenea de cartier care nu doar serveşte o cafea excelentă, dar devine şi loc de întâlnire pentru cei care vor să transforme un vis într-o poveste de succes. Aceste mici afaceri sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm.

Generează locuri de muncă şi venituri în comunităţile mici, susţin familii şi aduc inovaţie. Dacă ne uităm la datele oferite de antreprenoriatul mic, sunt cât se poate de clare: 390.000 de IMM-uri, 250 de miliarde de lei este cifra lor de afaceri (50 de miliarde de euro) şi profit net de 66 de miliarde de lei net. Exact aceste date ne arată că este imperativ să recunoaştem şi să susţinem afacerile mici”, a scris vineri seara, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Acesta a mai transmis că prin măsuri simple precum menţinerea pragului de 500.000 euro al cifrei de afaceri anuale pentru microîntreprinderi şi cota diferenţiată, „le putem permite antreprenorilor corecţi să crească organic în continuare”.

„Acesta este doar un pas. Apoi, ne-am angajat să construim un mediu propice pentru dezvoltare, tocmai de aceea punem pe masă aproape 3 miliarde euro pentru susţinerea IMM-urilor.La care se adaugă şi aproximativ 10 milioane de euro, bani europeni, pe care IMM-urile îi pot accesa în 2024.

Cu ce forme concrete de sprijin venim:

1. Am aprobat deja IMM Plus, care vine cu garanţii pentru investiţii şi capital de lucru în valoare de 11,5 miliarde lei, adică 2,2 miliarde euro;

2. Vom lansa în curând o schemă de ajutor de stat pentru IMM-uri cu activitate de producţie în valoare de 500 milioane euro;

3. Mai avem în lucru o schemă de ajutor de stat pentru prelucrarea metalelor neferoase (cupru, aluminiu, magneziu), cu o alocare de 200 milioane euro”, a mai scris Marcel Boloş pe reţeaua de socializare.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

20 de Comentarii

 1. „Imaginaţi-vă un mic atelier de croitorie”

  e pe str. Stoian Militaru
  spre piata Regresul fosta Progresul
  (sectorul penitenciar 4 Balutza)
  „atelierul are 2 metri patrati,
  o vitrină maaaaaare si 1 pisica.

  (nu dam adresa exacta
  pastram distanta sociala)

 2. AIURELI!
  Probate de 34 de Ani de Stagnare SI Demolare TOTALA, la Temelie!

  NIMIC NU va merge in BINE IN Sistemul profund DRACESC infipt NOUA dupa Lovilutia LIFTELOR din Decembrie 1989.
  Avand ca Instruentuu’ lu’ DREACuu’ la ASHAO Lucrare … DRACEASCA, ati ghicit, desi NU era GREU, da’ am avut inCredere in VOI …
  Pe Daniil PREPELEAKOV …
  OMuu’ Dreacuu’ SI Idiotuu’ POLITIC al Secolelor, UNIC in Istorie prin Prapaduu’ REUSIT, aplicat RUSIEI in Primul Rand …
  ATAT de Tembel a fost ca dupa Alungarea cu Shuturi PUBLICE in CUR de catre Alt Dement, avea InConstienta de NAROD InDarjit sa sustna ca:
  „Epoca lui Mihail Gorbaciov NU s-a incheiat!”
  A luat 3 la Suta din Voturi!
  Adica TOTI Idiotii Rusiei, ca si el.

 3. intrebati-l pe ratat cate afaceri mici de familie au dat faliment, cate firme se inchid in rromania… ca nu am access la date din astea, dar in germanica anuntau ca vreo 400k de mici afaceri sunt in prag de faliment. Azi citeam ca aia in Germania in comisia de finante au guitzat ca situatia e maro si ca nu mai au bani… daca din maartie anunta ca nu mai sunt bani, e groasa RAU. Nu mai faceti copy-paste de pe FB Labinia, cautati informatii de afara, ca de afara se impute pestele

 4. Domnule Bolos, chiar ar fi pacat ca micile afaceri sa reuseasca. Mariti amenzile si daca se gaseste un robinet cu un pic de rugina sau cinci lei in plus la casierie inchideti afacerea cateva de luni asa ca la noi. Dispretul fata de locurile de munca nu trebuie abandonat. Sub zece locuri de munca nu trebuie sa aveti renuscari. De la 50 locuri disparute in sus ANAF ar trebui sa aiba ezitari dar pe care sa si le stapaneasca daca sunt firme romanesti. Fiscalitatea e monstruoasa, n-o abandonati si cu rabdare firmele au sa dispara in mod natural. Bafta multa!

 5. Îmi imaginez o țară în care cei ca Boloș nu mai ajung șă fie în politică ? Ar fi mult mai economic și mai simplu pentru toată lumea.
  Cretinii ăștia au îngropat micile afaceri . Dragi securiști de serviciu suntem sătui de lăturile politice pe care ni le tot ”promovați”. Schimbați actorii ăștia și aduceți în prim plan politicieni care au ce să ne propună, proiecte nu MINCIUNI !

 6. Hai să ne îngropăm viețile într-un atelier de croitorie…
  După ce ai făcut vreo 17 ani de școlă …nu cred că merge…
  Fara industrie mori…
  Restul Sint vise…și abureli

 7. Atunci cand inteligenta, v-a deveni delict, in noua ” Ioropa ”, [ ceea ce nu-i exclus”] , acest cetatean v-a fi exonerat de orice vina, fara probleme ..!

 8. Imaginați-vă niște datorii bababe făcute de mine și pe care o să le plătiți voi!

 9. Tot ce face, tot ce vorbeste si tot ce gandeste il tradeaza pe Bolosh ca fiind in realitate un userist. Astia sunt nenorocirea Romaniei. Daca marile schimbari mondiale nu vor reusi atunci acesti useristi pititi vor confisca intreaga Romanie.

 10. He, mda.. Ucenicul lui Gagamiță Dandanache..cu calificativul..loază.

 11. In Romania europeana asa de „profitabile ” sunt croitoriile incat daca gasesti max 1 buc/ oras peste 100 000 locuitori.

  O sa ajunga populatia romaneasca sa umble pe strazi imbracata precum bosketarii .

 12. Imaginati-va un popa . Dar popa prostu care traieste din imaginatie.Mai bine se numea Bouros decit Bolos…

 13. Ăștia sunt buni doar la înșirat lozinci învățate pe la „workshopurile” corporatiste, cu videoproiector, flip chart, coffee-break și jocuri de rol idioate în care fiecare își etalează imbecilitatea iar ceilalți participă cu contribuții tâmpe, dar care se vor serioase.
  Iar în viața reală au distrus micile afaceri care susțineau câte o familie-două și care erau cele mai vulnerabile. De ce să mai existe ateliere de croitorie, cizmării, reparații de televizoare sau frigidere, nu e mai bine să se arunce tot ca să se cumpere mai mult din piața globală?
  Mi se face greață văzând astfel de ipochimeni ipocriți!

 14. MYSEBI spune:
  16 MART. 2024 LA 9:28
  Primuu’PAS, cel esential s-a facut:
  Au disparut Hainele Clasice, Costum, Vesta, Cravata, Balonul, Pardesiul, Plaltonul, Deux Pieces, Raglanul, Rochiile, etc.
  CE sa vezi, NU SI la Noii Boieri, EI au ASHACEVA!
  Dar, tocmai ca sa SE VAZA Diferenta de Statut SOCIAL, de CLASE …
  Hantzele URAAAATEEEE si Astea Scumpe, RAMAN sa NE fie Uniforma de Boschetari …
  Ca in SUA unde FFF Multi HOMLESS’ sunt din Clasa Medie …
  BANCILE le-au LUAT Casele …

  DUPA primele Zile de NeSpalare, CINE te mai angajeza?
  O NOUA Cale de Rarire a Bobulatiunii: Exterminarea LENTA prin Fenomenul STRADA.
  ACUM imi intelegeti Furia cu care ma napustesc pe Dobbitocks SAU Zmeckers care SE PreFAC MuuuultMaiNaroziDecatSunt,
  CaCaMacii care lauda Occidentul, ba chiar te injura si INSULTA, preCUM Magarii Care_SUNT, ca NU pricepi TU, BineFacerile lu’ Alde UE …
  SI esti OPAC la Viitoruu’de Aur al Ioropei pe Calea UE.
  DACA ar fi fost REAL, Viitoruu’ ASTA ar fi starlucit, macar in Ceva Departari,
  da’ NU este de Aur, este CevaDejaCoclit.
  ASHACA, VOI, CaCaMACII
  feriti-va-ti si macar cand AUZITI de Mine, pe Net, fugiiiiti, in Iarba Acoperitoare de Miros si Pavaza la Coaja care se intareste peste VOI … 😊😊😊
  INCHEIERE

 15. INCHEIERE
  Ca daca VA PLOUA, veti fi CaCaMACI in Ploaie, far’ de OriCE Prestantza si cu Miros si mai GREU, prin Coaja SPARTA de Ploaie … … 😊
  Vedeti ce PATI CAPuu’ de …:😊😊😊 Serie al VOTRU, CacaMaca, Sefuu’ de Trib CaCaMACK, Intemeietoruu’ , Faruu’Calauzitor CaCaMack catre Haznaua Septica … 😊
  NU avu de Lucru in Iarba si ma injura uraaaat …

 16. Dacă s-ajungi ”vistiernic la Finanțuri trebă să fi mai întâi popă , pt. a ști ce conține ”cutia milei de la Uie , ca să ajungi ”Croitoraș viteaz trebă să ”palmezi o Diplomă de felcer în medicină la Universitatea de Vest pt.a fi ”estetician să faci ”haine de piele de damă – 7 DINTR-O LOVITURĂ ( de Stat pt. IMM-uri la Min energiei, economiei și la alte comitete și comiții unde se angajează numai pe bază de concurs de tatuaje și graffiti)

 17. …imaginati-va un mic atelier de croitorie, unde muncesti moca pt tot felul de controlori,unde platesti chirie mai mult decat castigi…
  Astea sunt povesti securiste de succes
  Romania e ocupata de lacustele astea …

 18. ”Afacerile mici sunt o parte esenţială a economiei, pentru care trebuie să ne luptăm, întrucât generează locuri de muncă şi venituri în comunităţile mici, susţin familii şi aduc inovaţie.”
  Foarte buni toti la teorie.
  Ce-i opreste sa creeze conditiile pt asa ceva?! Rezultatele nu s-ar lasa asteptate.

 19. ”Portul Constanţa va avea două scannere operaţionale până la finalul acestui an.”
  Daca vor functiona ca cele din vami!!
  Acestui stat ii lipseste rigurozitatea, lipsa aplicarii legilor, fermitatea de a conduce institutii. Pe toate planurile, in orice domeniu.
  S-au cheltuit bani in nenumarate randuri pt dotare cu aparatura contra fraudei. Functioneaza ceva?
  De cate ori se intampla ceva, vedem ca nimic nu functioneaza. Scanere, camere de luat vederi…..
  Ce masuri s-au luat asupra personalului?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.