Bombardament neasumat asupra unei baze militare

Un „bombardament” a făcut victime în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă la o bază militară din Irak unde se află trupe ale armatei şi foşti paramilitari pro-Iran din forţele Hashd al-Shaabi, au raportat surse de securitate, într-un context regional deja exploziv, scrie AFP.

Întrebaţi de agenţia France Presse, un oficial militar şi unul din Ministerul de Interne nu au fost în măsură să-i identifice pe cei responsabili pentru acest bombardament aerian care a vizat baza Calso, din provincia Babilon (centru), nici să spună dacă a fost o lovitură cu drone.

„Statele Unite nu au efectuat astăzi lovituri aeriene în Irak”, a reacţionat Comandamentul militar american pentru Orientul Mijlociu (CENTCOM) pe reţeaua socială X, la scurt timp după acest anunţ.

Întrebată de AFP, armata israeliană a afirmat că „nu comentează informaţiile apărute în presa străină”.

Un responsabil din Ministerul de Interne raportase iniţial un bilanţ de „un mort şi opt răniţi” într-un „bombardament aerian”. Dar Hashd al-Shaabi, coaliţie de grupuri armate pro-Iran, a confirmat într-un comunicat că s-au înregistrat „răniţi”, fără a preciza numărul, precum şi „pierderi materiale” într-o „explozie”.

Deflagraţia a avariat instalaţiile sale de la baza militară, a precizat organizaţia, adăugând că a fost deschisă o „anchetă preliminară” şi că au fost trimişi anchetatori la faţa locului.

Această evoluţie în Irak intervine într-un moment în care eforturile diplomatice continuă pentru a evita o conflagraţie în Orientul Mijlociu, pe fondul războiului din Fâşia Gaza şi al tensiunilor reaprinse între Israel şi Iran.

Vineri devreme, lovituri cu drone au vizat împrejurimile unei baze militare din regiunea Isfahan din centrul Iranului. Atacul a fost pus pe seama Israelului, care, însă, nu şi-a asumat responsabilitatea.

Înaintea loviturilor de vineri din Iran, în apropierea oraşului Isfahan, Teheranul a lansat un atac fără precedent cu drone şi rachete împotriva Israelului pe 13 aprilie. A fost un răspuns la un atac anterior care a distrus consulatul iranian din Damasc şi a costat viaţa a şapte militari, printre care doi generali, mai scrie AFP.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

 1. sa lasam gargara:
  -programarea,planificarea implica o ordine ascunsa,
  o ordine inversa,
  sintem de parere ca Russia a fost provocata,
  obligata sa intre intr-un conflict
  TOCMAI PENTRU A SERVI (răspunsul,”operatiunea speciala” PROVOCATA)
  drept paravan GENOCIDULUI DIN GAZA!

  evident ca stim despre proiectul „Jidanistanul mare” pt. Romania,
  ce ne-au PLANIFICAT ASTIA?

  cei responsabili pentru acest bombardament aerian?
  -turcia,
  viza nishte kurzi.

 2. Nici Li🌈icii nu și-au asumat responsabilitatea pentru Nord Streams, nici Urcacii pentru asasinarea Dariei Dughina sau atentatul de la Crocus.
  măR😜g…
  ●(RumburKK-2×perfect_MICȚIONATU la CEPECAca -RumburKK)●

 3. Ia, ghici ciupercă ce-i ..Chiar nu realizezi de ce se execută ??

 4. Astia se bombardeaza ei intre ei. Ca in orice stat musulman sunt tot felul de gasti si sh@tre cu divergente politice si religioase, care acum au gasit ocazia sa se razbune pe guvernare si armata Zgardienilor Rivolutiei.
  De aceea nici guvernul iranian nu-si asuma raspunderea sa spuna concret ca i-au atacat israelienii sau americanii. Nu declara nimic, ca sa nu confirme ca au in interior sciziuni si fractiuni, din cauza ca s-ar face de ras cu unitatea lor de nezdruncinat……[Rumburak]

 5. Starea de conflict UE-Rusia trebuie mentinuta de catre zion cu orice pret.Provocari armate in zonele de frontiera,atacuri teroriste,declaratii belice,acuzatii mincinoase cu planuri de ocupatie din partea Rusiei care nu exista si nu vor exista niciodata,etc. toate astea au existat de la inceputul invaziei provocate de zion si vor exista pentru todeauna.UE nu trebuie lasata sa stabileasca legaturi economice cu Rusia sub nici o forma.

 6. Comenzile planificate, se executa, nu se discuta, așa e in militărie.

 7. care nu intelege:” 28. Nu va temeti de cei ce ucid trupul, dar care nu pot ucide sufletul; ci temeti-va mai degraba de Cel ce poate sa piarda si sufletul si trupul in gheena.” Matei 10.28 De ce?

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.