Bonus record pentru fotbaliștii germani ca să câștige EURO 2024

Jucătorii naţionalei de fotbal a Germaniei vor avea a treia şansă pentru a câştiga un bonus record de 400.000 euro, dacă vor cuceri trofeul la EURO 2024, scrie DPA.

Acelaşi bonus pentru titlu a fost convenit la ediţia precedentă a Campionatului European, din 2021, şi la Cupa Mondială 2022 din Qatar, însă naţionala nu şi-a atins obiectivele.

Directorul general al Federaţiei Germane de Fotbal (DFB), Andreas Rettig, a confirmat joi că aceste premii au fost negociate cu căpitanul Ilkay Gundogan, condiţia fiind ridicarea trofeului.

„Nu va exista nicio modificare în ceea ce priveşte bonusurile de turnee, bazate pe performanţă. Am convenit deja asupra acestui lucru cu consiliul jucătorilor anul trecut”, a spus Rettig.

Ca şi în trecut, o ieşire din grupă va aduce 50.000 de euro, un sfert de finală 100.000, semifinalele 150.000 şi finala 250.000 euro.

Titlul ar costa DFB 10,4 milioane de euro pentru echipa de 26 de jucători.

Cel mai mare bonus DFB plătit până acum este de 300.000 de euro primit de fiecare jucător pentru câştigarea Cupei Mondiale 2014. Au mai rămas trei jucători de atunci: portarul Manuel Neuer, mijlocaşul Toni Kroos şi atacantul Thomas Muller.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.