Boris Johnson, amendat pentru petrecerile din pandemie

Premierul britanic, Boris Johnson, urmează să fie amendat în cadrul investigaţiilor privind petreceri organizate în sedii guvernamentale în timpul pandemiei, iar opoziţia laburistă îi cere demisia.

Biroul premierului britanic a confirmat, marţi, că Boris Johnson şi Rishi Sunak, ministrul britanic al Finanţelor, se numără printre oficialii care au primit notificări că vor fi amendaţi din cauza participării la petreceri organizate în birouri guvernamentale prin încălcarea restricţiilor antiepidemice impuse de Guvern în perioada 2020-2021, conform postului BBC News şi cotidianului The Evening Standard.

Poliţia metropolitană londoneză a decis aplicarea a peste 50 de amenzi în acest caz.

„Premierul Boris Johnson şi ministrul de Finanţe Rishi Sunak vor primi amenzi pentru încălcarea reglementărilor COVID-19, după acuzaţiile privind petreceri organizate la birourile de la Downing Street şi Whitehall”, a declarat un purtător de cuvânt guvernamental.

„Boris Johnson şi Rishi Sunak au încălcat legea şi au minţit în mod repetat publicul britanic. Trebuie să demisioneze amândoi”, a reacţionat Keir Starmer, liderul Partidului Laburist, aflat în opoziţie. Rishi Sunak este supus presiunilor pentru a demisiona şi din cauza altui scandal, referitor la declaraţiile fiscale ale soţiei sale.

Numeroşi consilieri ai premierului Boris Johnson au demisionat în februarie pe fondul presiunilor politice apărute din cauza petrecerilor organizate în 2020 şi 2021 în birouri guvernamentale prin încălcarea normelor antiepidemice. Pe fondul criticilor, Boris Johnson a declarat în februarie, în Camera Comunelor, că regretă situaţia generată de petrecerile organizate în birouri guvernamentale în pofida restricţiilor, subliniind, în contextul apariţiei concluziilor unui raport oficial, că va trage învăţăminte de pe urma erorilor. Premierul afirma atunci că aştepta concluziile anchetei Poliţiei din Londra.

Un raport oficial elaborat de Susan Gray, secretar adjunct al Biroului Cabinetului britanic, a stabilit că Guvernul Boris Johnson „a eşuat în mod grav” în respectarea normelor. „Este vorba despre eşecuri în materie de conducere şi de erori de judecată. În contextul pandemiei, când Guvernul le cerea cetăţenilor să accepte restricţii ample, comportamentul de acest fel privind aceste evenimente este greu de justificat”, a afirmat Susan Gray.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

8 Comentarii

 1. La noi, Orban cu Goldman/ Aurescu, Turcan&Co au petrecut in plina stare de urgenta, fara sa pateasca nimic. Iar circul numit Congresul PNL s-a desfasurat ca un spectecol, in care vedeta principala a fost bivolul de la Trei Coceni.

 2. Păi, coafatu, de-ar avea inteligență și onoare, categoric ar demisiona,..

 3. Ciuca sa ia de urechi ebreii care conduc banca nationala romana si sa aduca aurul in tara sau in Elvetia, ca ramanem fara el. Intra rusii cu englezii in razboi, fizic neoficial trupe engleze sunt pe front si se bat cu rusii.
  Poate pulverizeaza rusii London cu aur cu tot. Si ramanem iar fara aur.
  Evbreii Isarescu si strul nu vor ca iau probabil parandarat la afacere.

 4. De aia face acum pe belicosul și iubitorul de Ucraina ca să distragă atenția de la prins cu masca în sac.

 5. barierele sunt facute pentru boi, cai le sar, magarii se srectoara pe dedesubt

 6. Nu-l mai deranjati cu kkturi pe Boris Johnson ca poate pulverizeaza Maskva si ramanem fara tezaurul care tocmai vrea sa ni-l inapoieze Putina daca le dam rusnacilor si toata Dobrogea.

 7. In Australia ii batea politia pe oameni daca protestau si chiar daca ii prindeau pe strazi fara masca, unul imi aduc aminte ca a facut infarct in parc, alta o criza de astm, peste unii au intrat si in casa. in Canada la fel, au arestat preotul ala de vreo 10 ori cred ca si acum e tinut in arest. Nici Anglia nu era mai prejos. Suntem in „Ferma animalelor” si avem 2 clase, condusi si conducatori. Ma intreb cand o sa devina o lectura „incomoda” si o sa fie retrasa de prin biblioteci.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.