Botezul rotativei: „Se schimbă Gogâie cu Gogâie”

Critici dure la adresa coaliției de guvernare PSD – PNL, în pragul rotativei.
Economistul Bogdan Glăvan, fost consilier al lui Ludovic Orban, arată care ar fi efectele guvernării din punct de vedere economic, iar rocada premierilor o definește astfel: „se schimbă Gogâie cu Gogâie”.
„Când s-a format coaliția neo-fesenistă gândul lor a stat la bani: la zecile de miliarde de euro care urmau să vină de la Bruxelles și pe care au vrut să-i împartă între ei, pe cumetrie. Oamenii cinstiți trebuiau eliminați de la guvernare.
Pentru a farda monstruoasa coaliție, au aruncat pe piață tot soiul de petarde și de fumigene, cum a fost aia că ne trebuie stabilitate în contextul războiului Da-da-da, de asta au complotat să-l dea jos pe Orban CU 1 AN ÎNAINTE DE RĂZBOI, de asta erau eliminați miniștrii USR, fiindcă USR ar fi fost partid putinist. La câtă prostie e în țara asta, unii chiar au crezut minciuna. Pe asta au mizat și ei, că sunt mai deștepți decât restul, care cad în c…r de proști. Aroganța securității și a nomenclaturii feseniste sau useliste este uriașă.
Doar că socoteala de acasă nu se potrivește cu aia din târg. După 1 an și jumătate de conducere catastrofală, în care:
– România a ajuns iar ÎN TOP 3 LA DEFICIT BUGETAR ÎN UE, ca pe vremea lui Dăncilă, deși, atenție!
– România a avut una din cele mai mari inflații în industrie și la raft din UE, care a adus la bugetul de stat zeci de miliarde de lei, deși, atenție! – este țara cu cea mai mare producție de energie (raportată la consum) din UE, așadar costurile reale nu au treabă cu războiul și cu Putin,
– coaliția lu’ pește pentru stabilitate care controlează 70% din parlament NU A FĂCUT NICI O REFORMĂ, ba chiar a anunțat că nu vrea să elimine sistemul feudal al pensiilor speciale, nepereche pe planetă,
ei bine, se face rotația și postul de prim-ministru se transferă de la un plagiator la unul care probabil a vândut mici în piața din Buzău, deoarece nu știm ce a făcut până la 30 și mulți de ani când și-a început CV-ul direct cu funcția de prefect.
Dar, cel mai important, încep mișcările sociale. Fiindcă, așa cum a spus Abraham Lincoln, nu poți să-i prostești pe toți tot timpul. După ce a tăiat salariile și pensiile prin inflație, deși s-a jurat că le crește, încep grevele, e logic. Am avertizat constant că se va ajunge aici. Inflația este un mijloc pervers de impozitare, care nici măcar statului nu-i aduce beneficii pe termen lung, deoarece prin efectele imprimate comportamentului uman creează acele anticipări inflaționiste care îi reduc valoarea ca instrument de impozitare. Orice economist știe asta. Apropo, pe 15 mai a murit Robert Lucas, un laureat al premiului Nobel care a scris despre rolul anticipărilor în economie, nu știu cine din administrație l-o fi citit. Deh, nulități arogante.
Hipnotizați de bani, au omis orice altceva. Mânați de pofta insațiabilă de a da tunuri și a de a-și împărți miliardele de euro strict pe criterii clientelare, au uitat că mai sunt și niște condiții de îndeplinit în PNRR. Cu ochii doar la bani, nu s-au gândit că e nevoie de oleacă de competență la guvernare. Au angajat zeci de mii de piloși, iar acum s-au trezit că nu le ajung banii.
Cât de prost să fii ca să ajungi în situația asta? Cât de prost să fii ca, în cel mai bun context din istorie, când primești moca de la Bruxelles zeci de miliarde, tu să sărăcești lumea și să pierzi voturi?! Atât de prost. Inimaginabil de prost. Gogâie.
Așadar, se schimbă Gogâie cu Gogâie. Și mai e un an și jumătate până la alegeri. Popcorn, please”, pagina sa de Facebook
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda 3
Ioana Radu 8478 Articole
Author

12 Comentarii

 1. Glavan este deci ala care l-a indrumat competent pe Mandolina rezultatul fiind falimentarea tarii. Lumea credea ca Velea l-a indemnat pe Mandolina sa scoata blindatele in drum contra covid dar se pare ca sfatul i l-a dat acest Glavan. Daca citam din el inseamna ca ne este dor de acea guvernare catastrofala. De atunci Romania nu mai poate iesi din buda.

 2. Câtă dreptate ar avea Glăvan, dacă n-am ști că a îndeplinit funcția de consilier unsuros propagator de idei jefuitoare de țară în tărtăcuța amețită de Lagavulin a lui Orban. Fiind cel care l-a sfătuit pe zevzecul liberal șef, înșurubat prim-ministru de Iohannis deși nu câștigase niciun fel de alegeri, să se implice în tunurile covidiene date poporului român în 2020. Acu sigur, emană critică, ce se vrea constructivă și pilduitoare, prin toți porii. Numai că duhnește a orbanism infect.

 3. Zice … cine zice: „Când s-a format coaliția neo-fesenistă gândul lor a stat la bani”. Băi, tovărășele, în capitalism gândurile TUTUROR HUMANOIZILOR și ale TUTUROR INSTITUȚIILOR CONSTITUITE DE EI stau NUMAI LA BANI. Adică, ești atât de orb, sau lovit în tâmplă, încât nu ai observat că, în capitalism, nu există nimic altceva mai presus de bani? Nici măcar Dumnezeu nu e mai presus de bani în capitalism. Cască ochii, nu mai vorbi dun puț.

 4. @Romania lui Johanis
  Mituirea mass media (de neiertat), jaful sub pretextul pandemiei (izolete, masti, etc.) sechestrarea in locuinte a unei mari parti a populatiei tot ale lui sunt.

 5. Cine vorbește! Grozavă Guvernarea a fost sub glăvani PNL-Orban cu plăvai USR-Bárna urmați de titratul Vasilică Cîțu rezumați la alungat investitorii chinezii, dat afară fără discernământ pe cei numiți de PSD și împrumuturi pentru 50 de ani. Nesimțire fără limite.

 6. Marea problema este ca alternativele sunt groaznice. Sunt personalitati in toate domeniile, dar refuza sa fie partase la fel de fel de decizii murdare, chiar tradatoare. Cozile de topor colcaie, iar romani cu capul in nori sunt din ce in ce mai multi.

 7. Și Glavan asta a contribuit la datoria externa de 150 miliarde coco a Coloniei Eșuate. În consecință, un sincer
  Hai siktir, Glăvane !

 8. Strugurii sunt acrii!Atat de competent si atat de multe imprumuturi.Dar mastile si izoletele sunt bune.

 9. Anul 2023 si inca se mai golosesc cuvinte de genul „gogaie”, „tantalau” etc, in voga pe vremea cand erau boomer-ii flacai.

 10. Tot ceea ce se intampla este o gluma sinistra la care poporul roman asista pasiv, traindu-si cea mai neagra perioada de dupa 89.Dictatura ignorantei va naste monstri.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.