BREAKING Grevă japoneză în sănătate

Membrii de sindicat din cadrul Federaţiei Sanitas vor declanşa, începând de miercuri, 7 iunie, acţiuni de grevă japoneză, în toate unităţile sanitare şi cele de asistenţă socială, fără ca activităţile să fie întrerupte.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook, greviştii vor purta banderole sau ecusoane cu însemnele „SANITAS”.

Greva japoneză se va desfăşura pe întreaga perioadă a negocierilor cu factorii de decizie, până la soluţionarea revendicărilor sindicaliştilor. Reprezentanţii Sanitas precizează că, în cazul eşuării negocierilor, Consiliul Naţional al Federaţiei va decide continuarea calendarului de acţiuni.

Revendicările sindicaliştilor sunt: deblocarea posturilor în sistemul sanitar public; punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din sistemul de sănătate; acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaţilor; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea tarifului orar pentru gărzi prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual.

De asemenea, se solicită reluarea discuţiilor asupra proiectului de Lege a salarizării, cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii, „acesta asigurând: predictibilitatea creşterii veniturilor fiecărui salariat din sistem, o ierarhie corectă şi echitabilă a salariaţilor din sistem”.

În plus, conform organizaţiei sindicale, se doreşte finanţarea corectă şi suficientă a instituţiilor din sănătate, reluarea imediată a negocierilor în vederea semnării Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului bugetar Sănătate, finanţarea de la bugetul de stat a voucherelor de vacanţă pentru acest domeniu, garantarea menţinerii locurilor de muncă pentru personalul angajat în unităţile medicale din reţeaua CFR şi după ce acestea vor fi transferate la alte autorităţi.

În ceea ce priveşte sectorul de negociere colectivă Asistenţă Socială, reprezentanţii Sanitas cer: deblocarea posturilor în sistemul de asistenţă socială; punerea în aplicare, în integralitatea sa, a Legii nr. 153/2017 pentru toţi angajaţii din acest sistem; acordarea salariilor de bază din grilă tuturor angajaţilor; calcularea tuturor sporurilor prin raportare la salariul aflat în plată; calcularea indemnizaţiei de hrană prin raportare la salariul minim brut pe ţară actual; începerea discuţiilor asupra proiectului de Lege a salarizării unitare a bugetarilor, cu respectarea principiilor stabilite în cadrul grupului de lucru de la nivelul Ministerului Sănătăţii, completat cu funcţiile specifice asistenţei sociale, cele două sisteme beneficiind, întotdeauna, de o grilă comună; finanţarea corectă şi suficientă a instituţiilor din asistenţă socială; stabilirea imediată a unui calendar de negociere şi semnare a Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului de negociere colectivă; garantarea locurilor de muncă pentru toţi salariaţii din sectorul de negociere colectivă Asistenţă Socială – membri ai Federaţiei Sanitas din România.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

7 Comentarii

 1. Ia sa vedeti ce rapid solutioneaza pozitiv cerintele acestei categorii fals poreclita eroii tarii si educatia+invatamantul raman carpa de sters la cur ale politicienilor pentru ca, parintii cred orice prosteala si orice santaj de la hoiturile politice.

 2. sunt in greva din 2020. de atunci ne ucid planificat. in timp ce afacerile cu casa de sanatate, prin golirea cardurilor bolanvilor tinuti pe aparate o luna, pentru a termina creditul pe care il avem fiecare dintre noi. exterminarea bolnavilor si a saracilor continua la pas. nici o noutate. bineinteles justitia si procuratura, ca si deneaaa, au ochii larg inchisi…vine peste voi tavalugul criminalilor.

 3. Astea mai au curajul sa ridice nasul din pamant la cate nenorociri au facut in plandamie.”eroii in halate albe”.

 4. lasati grevele in pragul unui razboi mondial si recuperati excedentul din maririle de salarii ale politicienilor (care si le-au votat singuri fara sa-i opreasca avocatul poporului de la conflictul de interese) ..
  nu duceti tara in debandada si invatatii si pe profesori .. opriti orice tip de greva ca deja nu dam bine nicaieri cu strazi murdare,blocuri coscovite si milogeala

 5. Japonezii din sănătate fac gravă…așa a inteles Ciucă și Bode de la televizor…
  L-au chemat pe Arahat să-l întrebe cum au ajuns japonezii în sănătate…bode a dat ordin să se verifice cum au intrat japonezii în țară!…dacă au avut vize și dacă pot lucra la nou!…din cauza acestor japonezi n-am intrat noi în schengen!…

 6. La 20.000 Ron net/luna „salar” la stat, basca încă 20.000 Ron/luna din colaborări cu clinicele private, ăștia din sănătate fac grevă „soft”!

 7. Noi gunoaiele țării, noi acești „eroi” ai plandemiei, lacomi până la patologie, cu salariile mărite tot vă jupuim de bani când ajungeți pe mâna noastră bolnavi și vulnerabili. Noi , gunoaiele țării ne-am vinde și mamele pentru bani darămite pe voi pacienții buni de muls și profitat de pe urma lor…
  #vrem mai mult, cât mai mult !
  Și cu toate astea o să vă cerem și mai multă șpagă , o să condiționăm actul medical de această șpagă și o să profităm și mai mult de suferința și nevoile voastre.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.