BREAKING NEWS. Bază americană, atacată cu rachete

UPDATE. Două atacuri au vizat aproape simultan sâmbătă seară Zona Verde ultrasecurizată din Bagdad şi o bază aeriană irakiană în care se aflau soldaţi americani aflată la nord de capitală, au declarat responsabili ai serviciilor de securitate citaţi de AFP.

Două obuze de mortieră au lovit Zona Verde din Bagdad, unde se află ambasada americană atacată marţi de mii de combatanţi şi susţinători ai grupărilor pro-Iran din Irak, au declarat responsabili de securitate din Zona Verde.

În acelaşi timp, la mai puţin de o sută de kilometrim mai la nord, două rachete Katiuşa au lovit asupra bazei aeriene Balad, bază irakiană de mari dimensiuni în care se află soldaţi şi avioane americane, au precizat surse de securitate.

Potrivit comandamentului militar irakian, nu a existat nicio victimă în urma acestor atacuri. Imediat după aceste tiruri, drone americane au survolat baza în misiuni de recunoaştere, au adăugat sursele citate.

SUA au desfăşurat în această săptămână soldaţi suplimentari pentru a proteja diplomaţii şi soldaţii americani în Irak, unde sentimentul anti-american s-a intensificat puternic după asasinarea vineri, într-un atac cu dronă, a puternicului general iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său Abu Mehdi al-Muhandis.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda
Author

9 Comentarii

  1. Cred ca le-au tras americanii singuri,sa detensioneze situatia internationala!E stilul lor de a se da loviti,sa creeze compasiune..

  2. Misto! Sa vada si unchiul Sam cum e sa-ti pice bombe-n cap. Ca si pe noi ne-au bombardat.

  3. tot episodul care a culminat cu asasinarea lui soleiman a inceput cu raspunsul American la atacarea unei baze sua in irak in care un contractor a murit si 4 Soldati sua au fost raniti de o racheta ….data istoria sua si israel este foarte probabil ca israelul sau …aliati…sua sa fi lansat racheta sa creeze …cassus beli…si sa dea ocazie lui trump sa atace shiiti si iranul…o provocare deja din manualul cia si mossad…aliatii lui basescu nu ezita sa-si asasineze propria cetateni cu premeditare cazurile …uss liberty atacata de israel in 1967 ,911 in 2001 , kobhar towers bombing in 1996, dinamitarea cladirilor diplomatice sua de catre mossad in 1954 in Alexandria si cairo in egipt.

    • Nu cred ca toti iranienii suporta actuala conducere a lor. Sunt destui care carcotesc. Tomai de aceea se preconizeaza ca un conflict masiv cu America i-ar reuni pe toti. Dar dupa?

  4. de ce folosesti ba fata de partenerul nostru strategic termenul ASASINAT care inseamna OMOR MISELESC? si zici de contractorul american doar ca a MURIT.A murit de ras? Hai sa fim puoliticali cuorect, drariilor!

  5. intrebarea mea este: va reusi ca SUA sa aiba razboiul cu Iran pe care si-l doreste Israelul?

  6. dak ma apuca dracii ma duc peste americani si le dau cateva palmute la fund sa moara de frica.

  7. – In context nu poti evita aceste intrebari: 1. Industria de armament a u.s. e prima profitoare in caz de macel in zona Iraq-Iran ? 2.Cum cred USA&Israel ca vor manageria aceasta zona petrolifera a la long ?! 3.Cum vor armoniza interesele proprii cu cele ostile ale otomanilor, sauditilor, persanilor, sirienilor, arabilor si crestinilor palestinieni, egiptenilor si in prezenta rusilor si chinezilor ? 4. Intregul NATO va sari in ajutor vs. Iran-China-Rusia ? 5. Germania va trimite trupe sau il vor folosi pe joiann pt. legiunea lor straina ? 6. Incotro o va lua noul val de un milion de imigranti care se va forma, cine va sari in ajutorul lor cu logistica si care cu subventiile si adapostul permanent ? O alta miza e cine va controla conductele gas&oil care vor sa strabata Mesopotamia: Akaba – Alep, Qatar si Abadan – Izmir ? Ca intotdeauna profitorii cei mari produc crizele !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.