Panică printre deputați. Hackerii care au spart baza de date amenință

Hackerii care au spart baza de date a Camerei Deputaților cer o răscumpărare de 40.000 de euro, precizează Stirile Protv

„Am obținut peste 250.000 MB de documente și contracte, dar și mai multe informații de la Camera Deputaților din România. Vom publica mai întâi o mică parte din aceste date”, au anunțat hackerii în mediul online.

 

actualizare

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC) a fost notificat despre breşa de securitate produsă de la Camera Deputaţilor, iar în acest moment experţii colaborează cu alte autorităţi în domeniul cyber la investigarea incidentului, a precizat, marţi, pentru Agerpres, Mihai Rotariu, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC.

O breşă de securitate cibernetică a avut loc la Camera Deputaţilor, iar în acest moment nu există nicio solicitare de răscumpărare a datelor, a precizat, luni, Secretariatul general al Camerei.

Potrivit sursei citate, ca urmare a acestei situaţii, departamentul specializat din Camera Deputaţilor redactează o plângere la DIICOT.

Sursa menţionată arată că datele vizate sunt prezentate pe site sau pot fi făcute publice în urma unei solicitări.

„Este important de menţionat faptul că majoritatea datelor la care se face referire sunt date prezentate pe site sau care pot fi făcute publice ca urmare a unei solicitări pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la date de interes public”, mai precizează sursa citată.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

12 Comentarii

 1. remediere:
  1.sa scoata vreun habarnist acreditat hardiscul
  2. sa aiba de preferat windows virtual + total commander(ghisler…) sau echivalent care nu neschide shell ci doar face listing + autorun pe off (din control panel)
  3.sa faca plug & play hardisk cu un adaptator usb
  4.alt+f7 in total commander , cauta extensii fisiere ..daca stii ce cauti(*.jpg;*.txt ->se despart cu „;” cautarile in paralel
  5. analizeaza cu F3 , dai sus click pe options si click pe hex si vezi comparativ headers ptr fiecare tip de fisier
  6.DACA E PREA CODAT SI HEADEARS NU CORESPUND, RELATIV LA FISIER, A SE INCERCA 4 FISIERE CODATE , =>
  FACI FOLDERS MULTIPLE PTR FIECARE DECODER PE CARE IL IEI DE AICI:
  https://noransom.kaspersky.com/
  SI ARUNCI MONSTREL (CELE 4-5 FISIERE CODATE IN FIECARE FOLDER IN CARE AI PUS EXECUTABILELE DIN ZIPURILE DE LA KASPERSKY)
  VEZI CA AI SI INSTRUCTIUNI PE ACOLO SAU CAUTA PE YOUTUBE,GOOGLE FILMULETE SI TEXT AJUTATOT ,IN LIMBA CARE ITI CONVINE

  eu,ani in uma,am decodat un pc intreg asa ,a unui tip car avea copil mic…probabil a butonat si din joc a ajuns la insectel care viruseaza

 2. Da, rusii caută HDd cu Șoșoacă jucând Kazaciok și cântând Katiusa la ambasada Rusiei

 3. Interesant.. E grav dacă au ceva de ascuns, de sunt țantajabili in orice fel, dacă nu sunt exclusiv in slujba poporului, a țării, de urmăresc alte interese,.. Dacă ei recunosc apelînd la ”organe”,.. evident sunt de puși in țeapa lui Vlad.. Fără discuție..

 4. Majoritatea informațiilor, DA’ NU TOATE, măRog…😜
  Și când te gândești câți SPECIALIȘTI freacă menta pe SALARII NESIMȚITE…măRog !🤮

 5. Hai baieti, curaj ! Dati din casa, ca ne-ati facut curiosi ! Cum era pe vremuri un articol in „Academia Catavencu”, „Turnati aici !”

 6. Ce date, că pierd vremea pe fiebuc, tindăr, tic-toc? Desigur, istoricul brauserului cu saituri deochiate e de siguranță națională.
  Doar nu crede careva că ei fac, modifică, legile? Mă rog, în afara anti-vacciniștilor de doza a 3-a.
  PS Treaba cu furtul datelor este o altă sperietoare pt copii mici, pricini să ne țină ocuați și, mai ales, să strîngă lanțul. Unui cunoscut o-au blocat contul că, așa i-au zis, a fost o încercare de tranzacție în SUA. I l-au redeschis după cîteva ore de pierdut în sucurzală, instalarea de tot felul de aplicați pe telefon și ce-o mai fi semnat.

 7. Ursarul și Kelemen au fost luați la țintă, poate că ăștia trebuiesc evitați la a fi votați. 40 mii euro contra cost? Nu merita niciunul dintre cei din politica românească. Asta e digitalizare și securitatea datelor online oferite de guvernul României!

 8. adrese, nr de telefon, CNP-uri …mishto
  daca se poate ceva IBAN-uri… 🙂 🙂
  profesionistii sint pe pozitzii

 9. pai daca au spart serverul ala ” supedigitalizat si securizat Ț inseamna ca ala de la ministere si presedintie sunt varza…..Poate le fac o pustie de bine si publica precum Wikileaks sa vedem si noi cu cine avem de-a face. Poate facem o cheta si -i platim pe hackeri . Numai sa-i vedem pe ” patrihotii” din shparlament asa cum sunt.

 10. Poate aflam si noi notele de la Bacalaureatul lor, in fine care a trecut prin liceu macar .

 11. Sa vadă și prostii câți banii încasează parlamentarii de la bugetul statului. Sa vadă și prostimea filme porno cu amantele parlamentarilor ca să-i mai voteze încă odată!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.