Bruxelles salută rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU

Preşedinţii Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Consiliului European, Charles Michel, şi Parlamentului European, Roberta Metsola, au salutat luni rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care solicită pentru prima dată o încetare a focului în războiul din Fâşia Gaza, relatează EFE.

„Salut adoptarea de către Consiliul de Securitate al ONU a rezoluţiei prin care se solicită încetarea imediată a focului în Gaza şi eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor. Punerea în aplicare a acestei rezoluţii este vitală pentru protecţia tuturor civililor”, a transmis von der Leyen într-un mesaj pe reţeaua de socializare X.

De asemenea, Charles Michel a salutat votul din Consiliul de Securitate şi a precizat că „este urgent” ca rezoluţia să fie pusă în aplicare, în timp ce Metsola a spus că este un „pas semnificativ” care „trebuie acum pus în aplicare”.

În aceeaşi ordine de idei, Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe, Josep Borrell, a declarat că „este nevoie de o punere în aplicare urgentă din partea tuturor” părţilor.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat luni, cu 14 voturi pentru, cu abţinerea SUA, o rezoluţie care „solicită o încetare imediată a focului în timpul lunii Ramadanului (care se încheie la 9 aprilie) şi care să ducă la o încetare a focului de durată”, solicitând în acelaşi timp – dar fără a o lega de prima cerinţă – „eliberarea imediată şi necondiţionată a tuturor ostaticilor” deţinuţi de Hamas.

Textul este mult mai ferm decât cel asupra căruia liderii UE au reuşit să ajungă la un acord săptămâna trecută, când au cerut „o pauză umanitară imediată care să conducă la o încetare a focului de durată, la eliberarea tuturor ostaticilor şi la furnizarea de asistenţă umanitară”.

Războiul din Gaza, care a început în urmă cu cinci luni, s-a soldat cu peste 32.300 de morţi, peste 74.600 de răniţi, iar jumătate din populaţia enclavei este în pericol iminent de înfometare, potrivit EFE.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

15 Comentarii

 1. e si normal. intai i au macelarit pe civilii din Fasie, apoi se vor face ocupari de teritorii prin poporul biblic, apoi cui ii mai pasa ca s a procedat asa, cum a vrut Bibi?
  logic? ilogic?
  la noi in tara ceea ce e ilogic si mafiotic este bun.

 2. Care n-ați avut ce face ș-ați citit tate titlurile cu Gaza-n sus Gaza-n jos n-ați avut vreme să vedeți că-n acest timp „Israel’s Finance Minister Bezalel Smotrich has declared 800 hectares (1,977 acres) in the occupied West Bank as state land”, adică au luat cu japca 800 de hectare pe cealsltă parte.
  Cam asta a fost menirea rezoliției și condamnărilor; abaterea privirilor.

 3. Preşedinţii Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Consiliului European, Charles Michel, şi Parlamentului European, Roberta Metsola, au salutat luni rezoluţia Consiliului de Securitate al ONU care solicită pentru prima dată o încetare a focului în războiul din Fâşia Gaza, relatează EFE.——–
  Ma apuca risul cind vad ca sleahta asta de farisei ,saluta de fapt niste vorbe goale pe care Israelul se sterge la fund cu iele si fac tot ce vor ei.Circ specific acestor politicieni care rid de noi .Veti vedea ca Israelul va continua sa isi duca mai departe planul lor si asta este doar o circoteca.

 4. NU-S DE ACORD. YISRAEL TREBUIE SA REZOLVE PROBLEMA COMPLET. DATOREAZA ASTA VICTIMELOR SI FAMILIILOR LOR. BARUCH HASHEM!

 5. Salută degeaba !
  Bibi ARE COLEUȘI, se șterge la 🌈 cu 🦜ii de la Bruxelles.
  Și 🥳ii de la București au !
  Nevoie, măR🤣g…
  ■} RumburKaK UrKaK BuimaK {■

 6. mai intai retragerea colonistilor evrei din Cisiordania si Ierusalim est trebuia ceruta de urssula busterista apoi eliberarea ostaticilor civili nevinovati

 7. Hotararea este tardiva si sunt sigur ca nu va fi respectata de Israel si nici de complicii ei , SUA,UE si Anglia.

 8. Ursula către Rezolutie: te salut, Rezoluție ONU.
  Rezoluția către Ursula: sa trăiți, doamna președinta. Dupa care cele doua au trecut una pe lângă cealaltă in aplauzele naivilor, cu sentimentul datorie împlinite. În acest moment reprezentanții SUA și ai Israelul rad copios, facand glume seci pe seama palestinienilor.

 9. O rezolutie de incetare a focului dupa numai 5 luni de masacru sustinut? Da’ ce-i cu graba asta?

 10. @ dans spatarul
  Cum am facut lucrul pe jumatate cu Dahesh si azi ne explodeaza la figuration, asa fac si cu Hamas. Nu lasa sa i se distruga radacinile ça sa poata reinflori. Saint ça buruienile rele.Nu inteleg atita ura a crestinilor impotriva crestinilor!

 11. „B/Mesajul este inconfundabil – nu te iubim, doar ne ești de folos. Ce zici dacă Borell le-a spus asta tuturor sutelor de mii de ucraineni care au murit degeaba și sutelor de mii din ce în ce mai puțini ucraineni care acum sunt sacrificați pe câmpul de luptă ca carne de tun?

  Același om care, de altfel, a spus anterior că UE este hotărâtă să ofere sprijin Ucrainei cât va fi nevoie și cât de intens este necesar, adică ultimului ucrainean.

  Teribil și ideea că contribuim atât cu arme, cât și cu sprijin financiar pentru a menține măcelul este dezgustătoare. Dar oamenii îndoctrinați cred că ceea ce facem este un efort onorabil pentru că noi suntem „băieții buni”.

  https://www.cnn.com/videos/tv/2024/03/25/amanpour-josep-borrell.cnn„

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.