Budăi se bate cu pumnul în piept: S-a oprit specula

Fostul ministru al Muncii Marius Budăi consideră că plafonarea preţurilor la energie şi limitarea adaosului la alimente au menţinut inflaţia la nivelul actual.

El a susţinut, într-o postare pe Facebook, că dacă preţurile la energie şi alimente nu erau controlate prin măsuri guvernamentale, inflaţia ar fi ajuns la 17%.

„Acum se vede cât de mult contează măsurile PSD prin care s-a oprit specula la energie şi la alimente. BNR ne-a spus ieri că inflaţia ar fi fost cu aproape 10 puncte mai mare, dacă nu s-ar fi plafonat preţurile la energie şi dacă nu s-ar fi limitat adaosul la alimente. Adică în loc de 7,4%, cât a comunicat azi INS, inflaţia ar fi ajuns la 17%. Practic, la fiecare 100 de lei cheltuiţi la cumpărături, românii ar fi plătit încă 10 lei, dacă nu s-ar fi luat aceste măsuri promovate de PSD”, a scris Budăi.

Fostul ministru crede că, prin astfel de măsuri, social-democraţii au reuşit să protejeze puterea de cumpărare a românilor cu venituri mici şi medii.

Rata anuală a inflaţiei a urcat în luna ianuarie 2024 la 7,41%, de la 6,61% în decembrie, în condiţiile în care mărfurile alimentare s-au scumpit cu 5,64%, cele nealimentare – cu 7,36%, iar serviciile – cu 10,91%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate miercuri.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

10 Comentarii

  1. Ce vorbești Franz ( adică MĂ Budăi)? Știi să citești o factură la gaze? Un exemplu : pentru o casă (normală) cu 3 camere s-a plătit 1100 de roni pe luna decembrie (ai vre-o idee sau matali stai la garsonieră încălzită cu ziare și reviste), iar subvenția ( adică furtul ) e de vre-o 5000 de lei , atât ați băgat in buzunarul securiștilor ”manevraci” de facturi la energie. CE speculă ați oprit MĂ ?

  2. Mănâncă că ca.pra acest upsss, cum era să îl poreclesc, habar nu are, niciunii nu au habar pentru că, aprovizionarea și-o trag din bugetul statului ce a beneficii pentru fiecare bugetat de lux din politica românească și te chiorăsc de la ochi cretinii. Tantalul care execută ordinele ursarului gogoman ambii PSD, minte de stinge.

  3. de la INS sunt dusi rau cu pluta. In ianuarie si in februarie se fac reduceri de 30-50% la imbracaminte electrocasnice, etc. iar ei vin cu date prin care afirma ca sunt cresteri la ce? La mintea de pe urma? Un institut care viseaza nu lucreaza.

  4. La fel ca Daea la agricultura, Budai a fost cel mai capabil ministru la munca. Dar Ciolacu l-a dat afara la pachet cu Firea pentru a nu da de banuit ca ar avea ceva cu ea. Acum la munca este ministru o nestiutoare.

  5. Cea mai tare e ia fake în culori gay made în China! Noroc cu mutra de meltean tractorist – te duce imediat cu gândul la mediul rural.

  6. Expiratu’/”bunisii nostri, parinsii nostri” … inca se mai da in stamba /lepra ordinara ?!

  7. Jeniali ca de 34 de ani , iar alături de frații de la PNL Specula , vă veți arăta adevărata valoare daca va votam . Vorba marelui compozitor Guță de la Hunedoara – sa moare dușmanii. Fără numer !

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.