Bugetul Capitalei, tot blocat. Burduja, acuzat că nu votează din cauza alegerilor

Primarul general Nicușor Dan îl acuză pe Sebastian Burduja, liderul organizației PNL București, că nu votează proiectul de buget al Capitalei din cauza alegerilor de anul acesta.

„Consider că acest blocaj e afectat de perioada pre-electorală, același buget l-am propus în 2023 și s-a votat și în 2022. Nu văd care e diferența”, a declarat Nicușor Dan, la Digi24.

Burduja neagă și spune că edilul supraestimează, ca și Gabriela Firea, veniturile ca să poată bugeta pe tot felul de lucruri, în condițiile în care bucureștenii au nevoie și ”de altceva”.

„Cred că bucureștenii au nevoie de un nume nou, de o viziune pentru acest oraș sunt 34 de ani în care au fost tot felul de experimente, de incendii care au fost stinse în oraș și e nevoie de o viziune pe termen lung pentru o capitală europeană. Pentru că potențial economic Bucureștiul are. PIB per capita ajustat la puterea de cumpărare este peste Roma, Madrid, Berlin…

PNL a avut toată disponibilitatea, Nicușor Dan avea toate șansele să performeze, nu a reușit și cea mai mare dezamăgire este pentru PNL”, a spus Burduja.

700 milioane de lei

„Problema cu bugetul e următoarea – noi avem niște fonduri europene care s-au transferat din exercițiul anterior în cel viitor. Știți că în decembrie a fost limita pentru exercițiul anterior, acolo sunt bani pe care o să-i avem în 2024 dar pe care nu putem să-i punem în buget. Și mai avem datorie publică. Ce reclamă PNL  în momentul ăsta e că nu am pus 700 milioane de lei la subvenții și ce spun eu că aceste 700 de milioane o să-i punem imediat ce o să se aprobe fazarea în mod oficial, că acord de principiu există”, a explicat edilul Capitalei.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.
Recomanda

5 Comentarii

 1. Comparatie cu Roma, Madrid, Berlin ?? Fiecare cu istoria sa … Aberatii !
  Si gargaragiul se vrea primar ?

 2. ”Bugetul Capitalei, tot blocat. Burduja, acuzat că nu votează din cauza alegerilor.”

  Acest tanar cu pregatire temeinica la facultati de prestigiu din lume, va deveni un papagal al PNL-ului. PNL care va reusi sa-l decredibilizeze. In loc sa-l lase sa-si faca treaba la ministerul la care performeaza. Cu 18% nu poti castiga.
  Cam asa pare. E obligat sa faca jocul caraghiosilor din PNL !
  De aceea N. Dan nu a dorit sa fie sub talpa PNL, si au gasit alt ”tip”, bine pregatit, usor de vandul clasei politice.
  Nu le pasa de consecintele ne/votarii bugetului. N.Dan a spus public si concred pt care puncte, (PNl si PSD din Consiliu) nu voteaza bugetul. Au gasit portita sa-l blocheze pe N. Dan, stiind ca banii sunt extrem de putini si destul de greu de impartit din start.
  Omul vede…..efectul de bumerang este previzibil.
  Daca acest tanar nu se trezeste va pati precu Câțu. Il vor arunca ca pe o masea stricata. Este metoda lor ticaloasa.

 3. Incapatinarea lui Burduja care aduce prejudicii unui mare nr. de bucuresteni , arata ca este un politician modest !Nu realizeaza ca astfel il victimizeaza pe NICUSOR DAN !

 4. Capitala țării e platoul narcomanilor și narcisiștilor din politica, care efectiv, își fac mendrele cu cetățenii capitalei! Nu cumva se observă un plan care prevede distrugerea capitalei României? E doar o întrebare, pentru că, prea multi vizibil infractori cu vechime, se baga candidați la alegeri

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.